Trosnituri si scartaituri in genunchi

25-08-2012
Anca001
Nu este medic/terapeut
Anca001
Buna ziua, acum 6 ani am fost operata la ambele picioare la femur, dupa care a urmat o perioada mai lunga de repaus timp in care mi-a cam slabit musculatura. Dupa repaus a urmat o perioada de recuperare unde am recladit musculatura picioarelor. Insa de vreo 2-3 ani imi scartaie si trosnesc destul de tare genunchii, in special daca ma ridic de jos, cand urc scarile si uneori cand intind picioarele - precizez ca fara nici o durere. Insa imi e friica ca pe termen lung sa roada cartilajul mai repede si sa dezvolt o gonartroza. Ar trebui sa imi fac griji reale si sa consult un ortoped? Doctorul de familie mi-a spus ca nu crede k am dece sa imi fac griji si sa consum mai multe lichide si fac mai multa miscare, poate o cura de artroflex sau cartilaj de rechin. Doar ca eu merg in fiecare zi pe bicicleta si fac si inot de vreun an, dar genunchii tot scartaie si pocnesc. Multumesc
2 comentarii
0
28-08-2012, ora 21:35
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Nu am inteles, din relatarea D-voastra:
- care a fost diagnosticul intial;
- in ce a constat interventia """"""""la ambele picioare la femur, """"""""
- varsta, greutate/inaltime, antecedente diverse, status ocupational si sportiv etc.
Astept precizari relevante.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
29-08-2012, ora 00:31
Anca001
Nu este medic/terapeut
Anca001
Am mai scris tot eu si la un alt topic, in legatura cu extractia de tija rush. 22 de ani/ 1.67/ 47 kg - Luxatie cngenitala de sold stang...operata la 6 saptamani si 4 ani + toate cele( cadru, ghips, greutati)...in timp insa un picior a ramas mai scurt ca celalat si la 16 ani am fost operata de scurtare femur drept si alungire femur stang - in urma caruia am avut un repaus la pat destul de lung si o recuparare destul de grea, insa merg bine acum. Momentan sunt studenta si sunt relativ sportiva, fac inot recreativ si merg pe bicicleta ca mijloc de transport :D Doar ca imi scartaie genunchii foarte tare, mai ales la ridicari de jos iar is si ceva dureri minore la genunchiul stang, voi cere probabil un consult mai amanuntit daca voi avea dureri mai mari.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum menținem sănătatea genunchilor?
  • Alergarea ar putea fi benefică pentru genunchi, contrar temerilor generale
  • Leziunile genunchilor nu se vindecă complet
  • Alergarea ameliorează inflamația genunchiului, contrar așteptărilor
  • Dislocare genunchi - primul ajutor și sfaturi utile
  • Tipuri de durere de genunchi în diferite afecțiuni ale genunchilor
  • Recuperarea genunchiului în funcţie de patologie - evoluţie şi durată
  •