Trosnituri si scartaituri in genunchi
Buna ziua, acum 6 ani am fost operata la ambele picioare la femur, dupa care a urmat o perioada mai lunga de repaus timp in care mi-a cam slabit musculatura. Dupa repaus a urmat o perioada de recuperare unde am recladit musculatura picioarelor. Insa de vreo 2-3 ani imi scartaie si trosnesc destul de tare genunchii, in special daca ma ridic de jos, cand urc scarile si uneori cand intind picioarele - precizez ca fara nici o durere. Insa imi e friica ca pe termen lung sa roada cartilajul mai repede si sa dezvolt o gonartroza. Ar trebui sa imi fac griji reale si sa consult un ortoped? Doctorul de familie mi-a spus ca nu crede k am dece sa imi fac griji si sa consum mai multe lichide si fac mai multa miscare, poate o cura de artroflex sau cartilaj de rechin. Doar ca eu merg in fiecare zi pe bicicleta si fac si inot de vreun an, dar genunchii tot scartaie si pocnesc. Multumesc
2 comentarii
Buna seara!
Nu am inteles, din relatarea D-voastra:
- care a fost diagnosticul intial;
- in ce a constat interventia """"""""la ambele picioare la femur, """"""""
- varsta, greutate/inaltime, antecedente diverse, status ocupational si sportiv etc.
Astept precizari relevante.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Nu am inteles, din relatarea D-voastra:
- care a fost diagnosticul intial;
- in ce a constat interventia """"""""la ambele picioare la femur, """"""""
- varsta, greutate/inaltime, antecedente diverse, status ocupational si sportiv etc.
Astept precizari relevante.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Am mai scris tot eu si la un alt topic, in legatura cu extractia de tija rush. 22 de ani/ 1.67/ 47 kg - Luxatie cngenitala de sold stang...operata la 6 saptamani si 4 ani + toate cele( cadru, ghips, greutati)...in timp insa un picior a ramas mai scurt ca celalat si la 16 ani am fost operata de scurtare femur drept si alungire femur stang - in urma caruia am avut un repaus la pat destul de lung si o recuparare destul de grea, insa merg bine acum. Momentan sunt studenta si sunt relativ sportiva, fac inot recreativ si merg pe bicicleta ca mijloc de transport :D Doar ca imi scartaie genunchii foarte tare, mai ales la ridicari de jos iar is si ceva dureri minore la genunchiul stang, voi cere probabil un consult mai amanuntit daca voi avea dureri mai mari.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 10durere la genunchi
- 5Contuzie genunchi.
- 10ma doare articulatia genunchiului
- 21genunchi care trosnesc, dar nu dor
- 54sinovita cronica hipertrofica-condropatie std II platou tibial extern
- 22IRM traducere rezultat
- 6Ruptura posttraumatica partiala a LIA
- 4durere genunchi
- 10Sport de performanta... accidentari, tendon rupt, probleme la genunchi
- 2Lovitura la genunchi
- 0Am cazut cu bicicleta si mi-a crapat pielea la genunchi
- 3are sanse sa se opereze si sa se reabiliteze cat de cat prin protezare?
- 0Probleme genunchi operat instabilitate femuro-patelara
- 0Dureri genunchi
- 16luxatie genunchi
- 1Amorteala usoara a genunchiului
- 3Ganglioni dureroși în spatele genunchilor
- 4Mi-a „fugit” genunchiul intr-o parte, am cazut in fund - Care sunt sansele sa am ligamentele rupte?
- 0Intrebare genunchi - putina durere si faptul ca nu-l simt la fel de puternic ca inainte
Mai multe informații despre: Genunchiul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Boala Osgood-Schlatter (Apofizita tibială anterioară de creștere)
- Gonartroza (artroza genunchiului)
- Leziunile ligamentelor incrucisate ale genunchiului
- Leziunile de menisc
- Ruptura de menisc
- Condromalacia rotuliană (patelară) - condropatia
- Fracturile rotulei
- Osteoartrita genunchiului
- Articulatia genunchiului (genunchiul)
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: