Trigliceride si colesterol foarte mari.
Buna ziua,
As dori sa stiu ce se poate face si care este cauza cresterii colesterolului si a trigliceridelor foarte mult. Tin sa precizez ca am 20 de ani si mi-am facut constat analizele de sange mereu mi-au fost crescute si continua sa creasca.
Acum mi-au iesit trigliceridele 240 mg/dl si colesterolul 292 mg/dl.
Va multumesc!
As dori sa stiu ce se poate face si care este cauza cresterii colesterolului si a trigliceridelor foarte mult. Tin sa precizez ca am 20 de ani si mi-am facut constat analizele de sange mereu mi-au fost crescute si continua sa creasca.
Acum mi-au iesit trigliceridele 240 mg/dl si colesterolul 292 mg/dl.
Va multumesc!
6 comentarii
Trigliceridele!! Sa maninci 3-4 zile fara grasimi si sa refaci analizele asa afli un rezultat real!!
Colesterolul!! este de doua feluri: bun si rau depinde care iti este mare!!
Sanatate multa!!
Colesterolul!! este de doua feluri: bun si rau depinde care iti este mare!!
Sanatate multa!!
Cel rau este mare. am precizat ca mereu imi ies mari si tot mai mari, si am mancat pot sa zic chiar la regim o saptamana inainte de a-mi face analizele. Nu mananc gras.
Topul alimentelor care ne protejeaza de colesterolul rau este alcatuit din:
10) Paine facuta doar din faina integrala, datorita concentratiei mari de fibre (fibrele reduc absorbtia intestinala in general si absorbtia grasimilor in mod special, deoarece accelereaza tranzitul intestinal).
9) Faina integrala de mei, bogata in vitamina A si in fibre. Cele mai multe dintre plafaruri au aceasta faina.
8) Spanac crud, datorita vitaminei C, a pigmentilor antioxidanti si a fibrelor din compozitia lui (pigmentii din spanac raman activi dupa prepararea termica, insa vitamina C se distruge in cea mai mare parte).
7) Mere, care au mult acid malic si fibre.
6) Rosii, bogate in licopen (pigment rosu antioxidant), apa si fibre.
5) Kiwi, prin concentratia ridicata de vitamine antioxidante (in special vitamina C, dar si A si E) si pigmenti antioxidanti.
4) Mure, fragi, afine, merisoare si alte fructe de padure, datorita pigmentilor antioxidanti, acidului malic, vitaminei C si fibrelor continute.
3) Usturoi, un adevarat cocktail de substante active care previn excesul de colesterol.
2) Peste oceanic gras, datorita continutului ridicat de grasimi nesaturate. Cele mai bune soiuri sunt macroul, heringul, tonul si somonul. Atentie: este important sa folositi peste proaspat si sa il preparati prin fierbere (la aburi sau normala). Pestele prajit face mai mult rau decat bine organismului si in special vaselor sanguine.
1) Nuci si ulei extra-virgin (consumat in stare cruda), bogate in grasimi bune si in vitamine liposolubile.
10) Paine facuta doar din faina integrala, datorita concentratiei mari de fibre (fibrele reduc absorbtia intestinala in general si absorbtia grasimilor in mod special, deoarece accelereaza tranzitul intestinal).
9) Faina integrala de mei, bogata in vitamina A si in fibre. Cele mai multe dintre plafaruri au aceasta faina.
8) Spanac crud, datorita vitaminei C, a pigmentilor antioxidanti si a fibrelor din compozitia lui (pigmentii din spanac raman activi dupa prepararea termica, insa vitamina C se distruge in cea mai mare parte).
7) Mere, care au mult acid malic si fibre.
6) Rosii, bogate in licopen (pigment rosu antioxidant), apa si fibre.
5) Kiwi, prin concentratia ridicata de vitamine antioxidante (in special vitamina C, dar si A si E) si pigmenti antioxidanti.
4) Mure, fragi, afine, merisoare si alte fructe de padure, datorita pigmentilor antioxidanti, acidului malic, vitaminei C si fibrelor continute.
3) Usturoi, un adevarat cocktail de substante active care previn excesul de colesterol.
2) Peste oceanic gras, datorita continutului ridicat de grasimi nesaturate. Cele mai bune soiuri sunt macroul, heringul, tonul si somonul. Atentie: este important sa folositi peste proaspat si sa il preparati prin fierbere (la aburi sau normala). Pestele prajit face mai mult rau decat bine organismului si in special vaselor sanguine.
1) Nuci si ulei extra-virgin (consumat in stare cruda), bogate in grasimi bune si in vitamine liposolubile.
câteva alimente şi nutrienţi pe care să le consumaţi pentru a scădea colesterolul în mod natural:
Acizi graşi omega 3 care se găsesc în peşte şi suplimente din ulei de peşte. Omega 3 reduce şi tensiunea arterială, una din cauzele bolilor de inimă-
fibre care se găsesc în cantităţi mari în fulgii de ovăz, tărâţe de ovăz, mere şi pere absorb colesterolul.
alunele, nucile, migdale, alunele de pădure conţin grăsimi sănătoase care ajută la reducerea colesterolului. Trebuie să ţineţi cont, însă de cantitatea consumată, deoarece nucile conţin multe calorii.
uleiul de măsline-conţine grăsimi sănătoase şi antioxidanţi care scad nivelul colesterolului rău.
soia-laptele de soia, brânza tofu şi chiar iaurturile cu soia înlocuiesc cu succes lactatele clasice bogate în grăsimi animale. Consumul acestor produse ajută ficatul să scape de colesterolul rău şi să-l crească pe cel bun. În plus, un studiu din 2011 a dovedit că proteina din soia ajută şi ea la reducerea colesterolului total. Specialiştii recomandă două-trei porţii de soia pe zi, echivalentul a jumătate de litru de lapte de soia şi un iaurt cu soia.
Sterolii şi stanolii- sunt molecule cu o structură similară cu cea a colesterolului, care se găsesc în scoarţa arborilor, în grâu, porumb, dar şi în uleiurile de măsline sau porumb.Un sortiment de pâine de pe piaţă se recomandă ca fiind singurul produs din România care conţine doza optimă zilnică de stanoli din plante, ingrediente cu efect în scăderea colesterolului. Mai mult, producătorii susţin că acest lucru a fost dovedit de peste 60 de studii clinice şi promit că puteţi ajunge la un nivel mai redus al colesterolului consumând pâinea respectivă o dată sau de două ori pe zi, în cadrul meselor principale. "Pâinea cu stanoli are într-adevăr efectul promis. Chiar şi medicii, înainte de a prescrie medicamente pentru scăderea colesterolului, recomandă pacienţilor stanoli", susţine medicul nutriţionist Corina Zugravu. Alte produs din aceeaşi gamă sunt iaurtul şi margarina cu adaos de steroli
La alte persoane poate apărea şi din cauza ficatului obosit sau bolnav din cauza consumului excesiv de băuturi alcoolice. În acest caz, trebuie protejat ficatului, cu ajutorul regimului şi plantelor ca armuralul, o plantă care se adresează în primul rând celulei hepatice.
O altă plantă care scade colesterolul în ecxes şi se adresează şi celor care au probleme cu funcţia biliară esta anghinarea. Însă, trebuie folosită cu moderaţie, o jumătate de linguriţă la cană pentru o perioadă de două săptămâni este suficient.
Rostopasca este bună, de asemenea, şi pentru colesterol şi ca protecţie hepatică, dar nici această plantă nu trebui folosită un timp îndelungat, ci pentru o perioadă de 3-4 săptămâni, trei sferturi de linguriţă la cană.
Păpădia, mesteacănul şi urzica sunt şi ele folositoare datorită efectului depurativ.
Acizi graşi omega 3 care se găsesc în peşte şi suplimente din ulei de peşte. Omega 3 reduce şi tensiunea arterială, una din cauzele bolilor de inimă-
fibre care se găsesc în cantităţi mari în fulgii de ovăz, tărâţe de ovăz, mere şi pere absorb colesterolul.
alunele, nucile, migdale, alunele de pădure conţin grăsimi sănătoase care ajută la reducerea colesterolului. Trebuie să ţineţi cont, însă de cantitatea consumată, deoarece nucile conţin multe calorii.
uleiul de măsline-conţine grăsimi sănătoase şi antioxidanţi care scad nivelul colesterolului rău.
soia-laptele de soia, brânza tofu şi chiar iaurturile cu soia înlocuiesc cu succes lactatele clasice bogate în grăsimi animale. Consumul acestor produse ajută ficatul să scape de colesterolul rău şi să-l crească pe cel bun. În plus, un studiu din 2011 a dovedit că proteina din soia ajută şi ea la reducerea colesterolului total. Specialiştii recomandă două-trei porţii de soia pe zi, echivalentul a jumătate de litru de lapte de soia şi un iaurt cu soia.
Sterolii şi stanolii- sunt molecule cu o structură similară cu cea a colesterolului, care se găsesc în scoarţa arborilor, în grâu, porumb, dar şi în uleiurile de măsline sau porumb.Un sortiment de pâine de pe piaţă se recomandă ca fiind singurul produs din România care conţine doza optimă zilnică de stanoli din plante, ingrediente cu efect în scăderea colesterolului. Mai mult, producătorii susţin că acest lucru a fost dovedit de peste 60 de studii clinice şi promit că puteţi ajunge la un nivel mai redus al colesterolului consumând pâinea respectivă o dată sau de două ori pe zi, în cadrul meselor principale. "Pâinea cu stanoli are într-adevăr efectul promis. Chiar şi medicii, înainte de a prescrie medicamente pentru scăderea colesterolului, recomandă pacienţilor stanoli", susţine medicul nutriţionist Corina Zugravu. Alte produs din aceeaşi gamă sunt iaurtul şi margarina cu adaos de steroli
La alte persoane poate apărea şi din cauza ficatului obosit sau bolnav din cauza consumului excesiv de băuturi alcoolice. În acest caz, trebuie protejat ficatului, cu ajutorul regimului şi plantelor ca armuralul, o plantă care se adresează în primul rând celulei hepatice.
O altă plantă care scade colesterolul în ecxes şi se adresează şi celor care au probleme cu funcţia biliară esta anghinarea. Însă, trebuie folosită cu moderaţie, o jumătate de linguriţă la cană pentru o perioadă de două săptămâni este suficient.
Rostopasca este bună, de asemenea, şi pentru colesterol şi ca protecţie hepatică, dar nici această plantă nu trebui folosită un timp îndelungat, ci pentru o perioadă de 3-4 săptămâni, trei sferturi de linguriţă la cană.
Păpădia, mesteacănul şi urzica sunt şi ele folositoare datorită efectului depurativ.
Sfatuerile d-nei Maria sunt pertinente si vaste cred ca este nutrionista!!! Parerea mea este sa faci un ecograf sa
vezi cum stai cu ficatu, eventual si niste analize de sange!! Un organism sanatos trebuie sa tina in parametri normali
toate functiile, fara nici un regim ( chiar si cu mici excese) si mai ales la o varsta de 20 de ani!!
Eu am 60 de ani mananc de toate (imi plac grasimile ) si nu am probleme!! Trigliceridele le tine in norme organismu
iar colesterolul il ajut de aprox.3 ori pe an cu o cutie de ESENTIALE FORTE 3X2 pastile pe zi si totul este O.K.
Sanatate multa!!!
vezi cum stai cu ficatu, eventual si niste analize de sange!! Un organism sanatos trebuie sa tina in parametri normali
toate functiile, fara nici un regim ( chiar si cu mici excese) si mai ales la o varsta de 20 de ani!!
Eu am 60 de ani mananc de toate (imi plac grasimile ) si nu am probleme!! Trigliceridele le tine in norme organismu
iar colesterolul il ajut de aprox.3 ori pe an cu o cutie de ESENTIALE FORTE 3X2 pastile pe zi si totul este O.K.
Sanatate multa!!!
incearca sa mananci fara carne de porc, si fa analizele.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3Colesterol marit
- 3HDL mic
- 3analize medicale: colesterol, trigliceride...
- 3analize medicale anormale
- 9TGP - opinii, va rog !
- 3trigliceride serice
- 7ALT si Colesterol marit
- 2colesterol... remediu naturist?
- 4trigliceride 1350 - este grav?
- 0interpretare analize - Limfocite scazute
- 4Despre Crestor si alte medicamente care scad colesterolul
- 6a fost diagnosticat in urma cu 8 luni cu hepatita B cronica
- 2Tratarea colesterolului marit cu boabe de mustar
- 1Concentratie foarte mare de trigliceride in singe
- 4Trigliceride, colesterol, TGO, TGP, INTERPRETARE
- 4Alimentatie scazuta in grasimi saturate sau trigliceride?
- 1colesterol si trigliceride
- 0Colesterol total în limită. Colesterol HDL mic
- 1Colesterol mărit și trigliceride
Mai multe informații despre: Colesterolul Trigliceridele
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Hipercolesterolemie familiala
- Hipercolesterolemia poligenica
- Hipertrigliceridemie
- Colesteroloza veziculei biliare (vezicula fragă)
- Hipolipidemia (hipocolesterolemia)
- Despre colesterol, cu dragoste
- Colesterolul și bolile cardiovasculare
- Regim hipercolesteromie si ateroscleroza
- Colesterolul
- Grăsimile dăunătoare sănătății
- Aportul zilnic maxim de grăsimi
- Ouăle cresc nivelul colesterolului din sânge?
- Oul crește riscul cardiovascular la pacienții cu diabet tip 2?
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: