Tratament glaucom - bradicardie

Acum cca. 10 ani am fost diagnosticat cu TO mare, intre 19 si 21, la verificarea corneei s-a constatat ca este groasa si se face o corectie in minus, la 6 luni - 1 an am facut cate o verificare a tensiunii, a campului vizual si 2 tomografii oculare. Au iesir bine iar vederea nu mi s-a modificat in timp, cu exceptia ochelarilotr de citit (+1).
Tratamentul a constat in Timolol 0, 25 o perioada, apoi Carteol pana a disparul, in prezent Timolol 0, 5.
Intreberea mea nu este despre glaucom ci despre variante de tratament pentru ca astazi la un control TA a fost 14/7 si HR de 47, acel 47 insemnand bradicardie sinusala, timololul din cate am citit nu este indicat in caz de bradicardie.
Exista vreun tratament pentru scaderea TO si care sa nu aiba legatura cu frecventa cardiaca?
Tratamentul a constat in Timolol 0, 25 o perioada, apoi Carteol pana a disparul, in prezent Timolol 0, 5.
Intreberea mea nu este despre glaucom ci despre variante de tratament pentru ca astazi la un control TA a fost 14/7 si HR de 47, acel 47 insemnand bradicardie sinusala, timololul din cate am citit nu este indicat in caz de bradicardie.
Exista vreun tratament pentru scaderea TO si care sa nu aiba legatura cu frecventa cardiaca?
1 comentarii

Buna seara, da, exista, iar Timolol ar trebui schimbat. Mergeti la medicul Dvs oftalmolog cu analizele cardiologice, pentru modificarea medicatiei antiglaucomatoase. Multa sanatate!

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2glaucom si hipertensiv de aprox. 7 ani
- 3Edem cerebral netratat --> glaucom?!?
- 5blefarita alergica.. inca mi se inroseste ochiul
- 3sarcina si glaucom
- 4picaturi pt dilatarea pupilei, glaucom congenital
- 13Problema nelucidata
- 9avc grav, diabet, glaucom, depresie suicid la doar 60 de ani
- 3bradicardie fetala severa
- 1Operatie glaucom
- 3bradicardie fetala
- 0sarcina avand glaucom
- 2Glaucom congenital.
- 0Glaucom primitiv cu unghi închis
- 0Pregatire inainte de operatia de cataracta
- 0Am coroidoza miopica si glaucom. Tavanic imi afecteaza vederea?
- 0Sindrom Tahi-bradi
- 1Sfaturi pt batran de 92 cu pulsul de 30-35 care nu vrea stimulator cardiac
Mai multe informații despre: Glaucomul Bradicardia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: