tot legat de entorsa :)
acum 3 saptamani, in urma unei sarituri cu placa pe partie, am facut o entorsa la piciorul stang. Pana seara piciorul s-a facut butuc, insa am ajuns la un spital abia dupa vreo 4 zile. se invinetise si am zis ca e mai bine sa ma vada si un doctor. Care doctor mi-a dat un spray antiinflamator si atat. Dupa inca vreo 10 zile, glezna la fel umflata fiind, m-am dus la alt medic. In urma unei radiografii a reiesit ca nu am absolut nimic rupt/fisurat, doar entorsa (plus un posibil chist pe os =neconfirmat de o a doua parere, plus inca ceva pe calcai = nici una in legatura cu entorsa) Am primit voltaren rapid pentru durere si un antiinflamator gel si o recomandare de orteza cand ma mai sui pe placa. Problema este ca inca am glezma umflata si dureri la mers si parca un pacanit ciudat cand merg. Piciorul nu mai este vanat (are aceeasi culoare cu celalalt :) ), insa ma deranjeaza la mers (nu am dureri mari, ci doar sacaitoare) si nu am echilibru cand stau pe el. Astept sa treaca = adica este normal?, sau mai dau iar pe la un medic ortoped?
1 comentarii
Buna ziua!
Din pacate, sub aspectul de entorsa se pot "ascunde" leziuni mult mai severe, cum ar fi fractura talusului, navicularului sau calcaneului, leziuni cartilaginoase sau tendinoase etc, care sunt dificil de diagnosticat sau "scapa" pur si simplu de obicei examinarii majoritatii ortopezilor.
Pe de alta parte, o leziune ligamentara mai severa presupune edem ("""umflare""), hematom si durere un timp indelungat, chiar 4-6 saptamani, ceea ce obliga la repaus maximal 6-8 saptamani si reevaluari periodice clinco-radiologice, tocmai pentru excluderea unei fracturi, unei leziuni cartilaginoase sau tendinoase etc.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Din pacate, sub aspectul de entorsa se pot "ascunde" leziuni mult mai severe, cum ar fi fractura talusului, navicularului sau calcaneului, leziuni cartilaginoase sau tendinoase etc, care sunt dificil de diagnosticat sau "scapa" pur si simplu de obicei examinarii majoritatii ortopezilor.
Pe de alta parte, o leziune ligamentara mai severa presupune edem ("""umflare""), hematom si durere un timp indelungat, chiar 4-6 saptamani, ceea ce obliga la repaus maximal 6-8 saptamani si reevaluari periodice clinco-radiologice, tocmai pentru excluderea unei fracturi, unei leziuni cartilaginoase sau tendinoase etc.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2entorsa severa la genunchi
- 8Ajutor!!! 3 entorse in decurs de 1 an de zile!!!
- 5Durere legament (?) picior drept (laba picior)
- 4entorsa veche
- 10Luxatie recidivanta. Astept raspuns multumesc!
- 5entorsa de gradu 3
- 18Entorsa netratata corect acum 10 ani
- 1entorsa la un picior, dar la celalalt?
- 8Fractura de astragal cu entorsa
- 3entorsa. Ajutati-ma va rog
- 1Entorsa?
- 2Entorsa
- 2Fisura, entorsa sau fractura??
- 11Am calcat intr-o groapa... entorsa de antepicior stang
- 1Intrebare entorsa metartasian falangiana
- 2Entorsa copil 6 ani
Mai multe informații despre: entorsa
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: