Tot ficatul...
Mi-am facut si eu analizele si singurele peste valorile normale au fost
ALT/GPT: 78 fata de max.49, triglicerid 185, val.max.165., colesterol 237 max.200 V-as ruga sa-mi spuneti ca ce riscuri sau mai rau posibile boli as putea avea la asemenea analize. Mi s-a facut si o ecografie si medicul mi-a recomanda sa refac analizele pentru ca la ecografie totul parea ok. De aceea va rog sa-mi spuneti eventualele probleme pe care as putea sa le am deoarece medicul e in concediu pana luna viitoare si nu am la cine sa apelez. Multumesc
ALT/GPT: 78 fata de max.49, triglicerid 185, val.max.165., colesterol 237 max.200 V-as ruga sa-mi spuneti ca ce riscuri sau mai rau posibile boli as putea avea la asemenea analize. Mi s-a facut si o ecografie si medicul mi-a recomanda sa refac analizele pentru ca la ecografie totul parea ok. De aceea va rog sa-mi spuneti eventualele probleme pe care as putea sa le am deoarece medicul e in concediu pana luna viitoare si nu am la cine sa apelez. Multumesc
2 comentarii
Nu trebuie sa va alarmati. Colesterolul si trigliceridele sunt putin crescute, dar ele pot fi controlate printr-o alimentatie mai echilibrata, cu mai putine grasimi.
ALT-ul apare de multe ori putin crescut la analizele de rutina, dar in afectiuni ale ficatului valorile lui cresc mult mai mult.
Tot ce trebuie sa faceti este sa repetati aceasta analiza, eventual la alt laborator...sau cereti un set complet de analize hepatice.
ALT-ul apare de multe ori putin crescut la analizele de rutina, dar in afectiuni ale ficatului valorile lui cresc mult mai mult.
Tot ce trebuie sa faceti este sa repetati aceasta analiza, eventual la alt laborator...sau cereti un set complet de analize hepatice.
Bună ziua, soțului meu ia ieșit la analize vsh 15, antigen hbs 923, 5, La eco ficat LS 60mm și LD135, omogen. Este motiv de îngrijorare sau trebuie să urmeze un tratament?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4durere in zona ficatului
- 4Poate fii cancer
- 4problema in zona ficatului
- 4crestor si afectiunile ficatului.urgent, va rog!
- 3de 2 ani am o durere, in partea dreapta, in zona ficatului
- 10intepaturi f mari la ficat
- 3angiom cavernos al ficatului?
- 6Boli la ficat
- 6E cancer?
- 5fibroscan, fibromax - cat costa si ince masura ma ajuta?
- 5pancreas si ficat relativ omogen
- 3ficat cu ecogenitate crescuta
- 25Posibil cancer la ficat...nodul hepatic..
- 0Durere in zona ficatului si in capul pieptului.
- 4ecografie ficat
- 1Ecografie Abdominala-probleme la rinichi si vezica urinara si Ficat
- 5A iesit ceva din operatie chist ficat
- 1Analize modificate la ficat
- 3Interpretare rezultat CT ficat.
- 1Ct pentru hepatita b - leziune hipodensa cu structura neomogenă imprecis delimitată
Mai multe informații despre: Ficatul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: