Tot ficatul...

08-09-2005
dinnouio
Nu este medic/terapeut
dinnouio
Mi-am facut si eu analizele si singurele peste valorile normale au fost
ALT/GPT: 78 fata de max.49, triglicerid 185, val.max.165., colesterol 237 max.200 V-as ruga sa-mi spuneti ca ce riscuri sau mai rau posibile boli as putea avea la asemenea analize. Mi s-a facut si o ecografie si medicul mi-a recomanda sa refac analizele pentru ca la ecografie totul parea ok. De aceea va rog sa-mi spuneti eventualele probleme pe care as putea sa le am deoarece medicul e in concediu pana luna viitoare si nu am la cine sa apelez. Multumesc
2 comentarii
0
14-09-2005, ora 00:00
romedic
Administrator Forum ROmedic
romedic
Nu trebuie sa va alarmati. Colesterolul si trigliceridele sunt putin crescute, dar ele pot fi controlate printr-o alimentatie mai echilibrata, cu mai putine grasimi.
ALT-ul apare de multe ori putin crescut la analizele de rutina, dar in afectiuni ale ficatului valorile lui cresc mult mai mult.
Tot ce trebuie sa faceti este sa repetati aceasta analiza, eventual la alt laborator...sau cereti un set complet de analize hepatice.
0
29-01-2019, ora 16:01
daiela coman
Nu este medic/terapeut
daiela coman
Bună ziua, soțului meu ia ieșit la analize vsh 15, antigen hbs 923, 5, La eco ficat LS 60mm și LD135, omogen. Este motiv de îngrijorare sau trebuie să urmeze un tratament?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Investigații paraclinice în bolile hepatice și biliare
  • Moduri în care ne putem distruge ficatul
  • Ficat sănătos - ce poți face pentru ficatul tău (conform studiilor)
  • Semnele și simptomele ficatului (probleme cu ficatul)
  • O proteină, responsabilă pentru atacurile sistemului imunitar asupra ficatului
  • Studiu: ficatul uman ar putea rezista cel puțin 100 de ani
  • Verificarea ficatului - analize, teste și investigații (explicare rezultate ficat)
  •