Tomografie computerizata(CT)torace
Buna ziua!In urma unui CT toracice, sotul a primit ca raspuns cele precizate ulterior...se poate va rog un ajutor in a-mi explica mai pe înțelesul omului de rand, ce probleme sunt?!Multumesc anticipat pentru informatii!
"Arie de consolidare pulmonară cu bronhogramă aerică la nivelul segmentului lateral al lobului mijlociu drept. Câteva focare de consolidare în geam mat la nivelul segmentelor bazale anterioare și laterale drept. Adenomegalii in hilul pulmonare drept, cea mia mare cu dimensiuni de 15 x 12 mm. Arbore traheo-bronșic cu calibru normal. Vase mediastinale permeabile, cu calibru normal. Absența revărsatelor lichidiene pleurale. Lamă de lichid pericardic cu grosime de 14 mm."
"Arie de consolidare pulmonară cu bronhogramă aerică la nivelul segmentului lateral al lobului mijlociu drept. Câteva focare de consolidare în geam mat la nivelul segmentelor bazale anterioare și laterale drept. Adenomegalii in hilul pulmonare drept, cea mia mare cu dimensiuni de 15 x 12 mm. Arbore traheo-bronșic cu calibru normal. Vase mediastinale permeabile, cu calibru normal. Absența revărsatelor lichidiene pleurale. Lamă de lichid pericardic cu grosime de 14 mm."
2 comentarii
Buna ziua! Motivul pentru care descrierile radiologice arata asa cum ati scris mai sus si nu "Diagnostic: Pneumonie" este pentru ca aceste modificari se interpreteaza in context clinic (si din pacate nici radiologul nu are toate datele problemei), adica dupa o anamneza, examen obiectiv si rezultatul analizelor de laborator. Cred ca nu ati facut CTul de capul dumneavoastra, ci are un medic care l-a trimis sau este internat. Vorbiti cu incredere cu medicul si cereti sa va explice care sunt problemele, pentru ca el/ea este cel mai in masura sa o faca.
Într-adevăr, pneumonie severă a fost diagnosticul...peste 2 sapt, in urma testamentului, va relua toate investigațiile.Va multumesc frumos pentru timpul s i atentia oferită dându.mi răspunsul de care aveam mare nevoie Multa sanatate s i numai bine!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5tomografia toracica poate sa evidentieze posibile probleme cardiace?
- 8urgent - rezultat ct toracic cu contrast
- 2CT torace si abdomen
- 8Seara dupa un timp ma trezesc de parca nu am aer, ma sufoc in somn.. asta in doua trei reprize
- 2Interpretare rezultat CT
- 1Micronodul pulmonar
- 2interpretare CT
- 1Tuse seaca, constrictie retrosternala.sunt sub tratament cu cordarone.
- 0Ce este acest diagnostic?
- 0Interpretare CT
- 0Probleme plamani
- 0Ct - covid forma usoara
- 0Mici bule de emfizem - plamani ca o bucata de cascaval cu gauri
- 0Cicatrice plămânii
- 0CT toracic, condiție internare?
- 2Ajutor interpretare CT CAP si TAP la cancer pulmonar! Cat de grav este?
- 2Rog verificare CT toracic
- 3CT-toracic-interpretare analize
- 1Procedura CT torace
Mai multe informații despre: CT toracic
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: