tomografia toracica poate sa evidentieze posibile probleme cardiace?
Buna ziua!
As dori sa stiu daca o tomografie toracica poate sa evidentieze posibile probleme cardiace. Cu multe multumiri!
As dori sa stiu daca o tomografie toracica poate sa evidentieze posibile probleme cardiace. Cu multe multumiri!
5 comentarii
PANA LA TOMOGRAFIE EXISTA ALTE INVESTIGATII FOARTE BUNE CARE SEPOT FACE
Stiu asta ! Investigatiile respective le-am facut (EKG, eco cardiaca). Ideea este ca am facut si acesta tomografie, dar nu s-a evidentiat nimic la inima (numai un colecist septat, plus niste fracturi costale vechi cu calus). Insa am niste dureri ce sugereaza probleme cardiace. Intrebarea mea era urmatoarea : daca la o tomografie toracica se "vad" problemele cardiace. In sensul ca, daca nu s-a vazut nimic, inseamna ca nu e nimic, sau exista posibilitatea de a fi ceva la inima si sa nu se poata decela la tomograf.
TOMOGRAFIE SE VEDE ANATOMIC.iN CEEA CE PRIVESTE FIZIOLOGIA INIMII SUNT ALTE INVESTIGATII.uN TEST DE EFORT ATI FACUT?
Testul de efort cred ca este singurul pe care nu l-am facut. Problema este ca eu nu acuz aceste dureri la efort. Ele apar in repaus, fara sa fac nimic. Cu efortul nu am probleme (am 42 de ani si pot fugi dupa autobuz). Credeti ca ar trebui sa fac si un test de efort? Cardiologul pe care l-am consultat (in decembrie anul trecut) mi-a spus ca nu am nimic la inima.insa tatal meu a murit la 48 de ani de infarct, iar pe mine ma dispera aceste dureri in partea stanga... Cu multumiri pentru rabdare..
Pentru linistea d-voastra este bine sa il faceti.simptomatologia asemanatoare celei cardiace poate fi data de multe alte cauze:lipsa de calciu, de magneziu, probleme gastrice reumatologice, mevralgii, nevroze etc.Daca toate investigatiile cardiologice au fost negative cred ca ebine sa va vada medicul de familie sau un imternist pentru a cauta alta cauza.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5Computer tomograf (torace-abdomen si pelvis)
- 8Seara dupa un timp ma trezesc de parca nu am aer, ma sufoc in somn.. asta in doua trei reprize
- 1Examen Ct Toracic
- 3Plămânii
- 0Interpretare ct torace dupa coronavirus
- 0Ct pulmonar/toracic
- 1Interpretate CT toracic dupa Covid
- 2Tomografie computerizata(CT)torace
- 0Rezultat CT scan - micronoduli pulmonari - ce trebuie sa fac în continuare
- 0CT pulmonar
- 0Mici bule de emfizem - plamani ca o bucata de cascaval cu gauri
- 0Sistemul venos
- 1Interpretare CT toracic cu substanta de contrast
- 2Ajutor interpretare CT CAP si TAP la cancer pulmonar! Cat de grav este?
- 1Rezultat CT
- 4Ajutati-ma cu o interpretare CT plamani
- 0Interpretare CT
- 1Aspergilom apical
Mai multe informații despre: CT toracic
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: