Tiroida si disfuncțiile sexuale

29-01-2021
Dan917
Nu este medic/terapeut
Dan917
Salutare. Cati dintre voi ati avut probleme cu erectia detorita tiroidei? Este adevărat ca poate afecata viata sexuala? Tocmai mi-am facut analize generale, printre care TSH si a iesit rau, 5.22. Urmeaza maine sa fac T3 si T4, apoi sa merg la medic de specialitate. Ca si simptome am:
-pierderea parului capilar
-piele uscata
-intoleranta la frig
-disfuncție sexuala.

Pana sa ajung la medicul specialist, as dori sa ma confrunt si cu parerile voastre.

TIROIDA POATE AFECTA VIATA SEXUALA LA 30 DE ANI?!

Am aceasta problema si incerc sa caut rezolvarea.

Daca e de la Tiroida, se poate trata avand in vedere ca valorile sunt depășite cu putin?

Va mulțumesc.
2 comentarii
0
29-01-2021, ora 20:11
tassevasi
Nu este medic/terapeut
tassevasi
E bine sa mergi la un endocrinolog cu competente esxuale iainte de urolog.
0
27-06-2022, ora 11:15
tensionart
Nu este medic/terapeut
tensionart
Tiroidita cronica autoimuna (Hashimoto) - sfaturi utile

Bună ziua! Vă împărtășesc mai jos experiența mea cu tiroidita cronică autoimună (Hashimoto), acumulată în mai mulți ani. Sunt câteva lucruri care ajută și altele care dăunează în această afecțiune.
- produsul "Vitamine și multiminerale" de la firma Alevia, poate ajuta, găsiți peste tot, farmacii, supermarket, plafar, costă în jur de 20-24 lei.
- produsul "Apitotal Royal" de la firma Albina Carpatina, găsiți la plafar, costă 20, 5 lei, din câte știu, ajuta si la disfunctiile sexuale.
- consumați nuci în felul acesta: puneți seara o mână de miez de nucă într-un borcan, puneți apă multă peste ele, să fie volum de apă cam dublu față de volumul nucilor, le lăsați așa până dimineața, apoi goliți borcanul de apă, puneți apă proaspătă peste nuci și le spălați bine, apoi le puteți consuma, ajută mai ales la anemia cerebrală, memorie, somn, etc.
- consumați, dacă puteți, semințe de dovleac, puse o oră, două în apă; în general semințele de tot felul își sporesc efectele benefice daca sunt ținute în apă
- consumați semințe de susan, mai ales în post, au proteine.
- consumați alimente proteice, carne, ouă, pește și mai ales urdă.
- feriți-vă de sucuri acidulate, gen fanta, sprite, cola.
- iodul nu este deloc indicat; în exemplul de mai sus cu nucile, puse în apă, până dimineața se eliberează de iodul din ele; feriți-vă de sare iodată; feriți-vă de alte produse care conțin iod, gen alge marine, fructe de mare; feriți-vă să consumați în stare crudă legume crucifere (varza, brocoli, etc. lista completa o găsiți pe Internet; se pot consuma gătite). Feriti-va de: mărar, ridichii rosii, soia, ciocolată (sau doar in cantitate minima, este recomandata aceea neagra, cu peste 80% cacao, este una convenabila de la firma Heidi, are 85% cacao, in felul acesta are foarte putin zahar sau deloc), cola, cacao (puteți înlocui cu pudră de roscove), cafea, banane (puteti lua putin, de pofta). Feriți-vă de produsul numit Spirulina, favorizează dezvoltarea tiroiditei autoimune. Incercati de la plafar produsele "Rhodiola" și "Tirofix hypo" de la firma Herbagetica, sunt produse 100% naturale, luați-le în timpul mesei de dimineața, Rodhiola nu se ia după amiază, poate da insomnie; mâncați mai des și în porții mici, nu mâncați porții mari deodată, asta dă anemie în cazul acestei afecțiuni. Cred că ar fi bine să vă feriți de tratamentul oficial cu Levotiroxina, am auzit de persoane care au avut probleme. Feriți-vă de frig. dați-vă pe față și pe mâini cu o cremă bună (recomand Apidermin sau Apidermaliv), tiroidita autoimună tinde să afecteze pielea, mai ales în condiții de frig. De asemenea și părul este afectat.
- feriți-vă cât puteți de zahăr, pentru nevoia de dulce cred că o soluție sunt curmalele și mierea
- consumați mere
- consumați gutui
- feriți-vă de alimentele foarte sărate, gen pufuleți
- faceți mișcare zilnic în parc, sau în alte părți unde aveți aer curat
- faceți sport zilnic, elimină cortizolul (hormonul de stres) din organism;
- mâncați natural
- mâncați zilnic cel puțin un cățel de usturoi și ardei iute (acesta din urmă întărește imunitatea)
- feriți-vă să consumați prăjit, mai bine fiert sau la cuptor
- dacă puteți, mâncați pâine integrală, nu albă, spre exemplu pâine integrală de la firma Grewe, se găsește la Mega Image și la hypermarketuri
- beți apă plată, o soluție bună (mai bună decât cea din magazine, la pet) este cea de la robinet filtrată de dvs acasă, găsiți la Metro căni de filtrare și filtre.
- cerealele, acelea tip musli, sunt recomandate zilnic, anulează durerile din zona glandei tiroide; se pot consuma înmuiate in iaurt, sana, lapte vegetal (dar nu de soia, este bun acela de orez);
- consumați iaurturi, sana, chefir;
- nuci braziliene (nu obligatoriu, dar sunt bune, contin mult seleniu, problema este prețul mare)
- Caju, este bun pt oase
- migdale, înmuiate câteva ore in apă, sunt bune pt inimă
- consumați ficăței
Suntem diferiți și avem reacții diferite la ce mâncăm, de aceea cred că este bine să observăm reacția organismului la fiecare aliment și în funcție de asta știm ce avem de făcut. O zi frumoasă!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Viața cu o disfuncție erectilă
  • TSH crescut - cauze, explicații, valori normale
  • Analize pentru tiroidă – indicații, explicații și diagnostic de laborator
  • Insuficiența tiroidiană
  • Viața pacienților cu afecțiuni tiroidiene este afectată chiar și după stabilirea unui tratament
  •