Analiza tiroida autoimuna
Buna seara,
Va rog sa-mi spuneti daca stiti ce analiza trebuie sa fac pentru a depista daca am sau nu tiroidita autoimuna.
Va multumesc.
Va rog sa-mi spuneti daca stiti ce analiza trebuie sa fac pentru a depista daca am sau nu tiroidita autoimuna.
Va multumesc.
4 comentarii
Eu pt tiroida fac TSH se face gratuit cu bilet de la medicul de familie sau cu 34 ron contracost dar poti merge sau suna la un centru privat si iti poate spune la telefon care este si cat costa.
In principiu se fac; ecografie, ATPO, TG, TSH. Se vor lua in considerare si daca afectiunea a aparut pe un fond infectios(bacterial, virusi, etc)...
Multumesc mult pentru raspunsuri.
Am facut Anti-TPO, FT3, FT4, T3 total, T4 total si TSH care mi-au iesit in limite normale, dar am omis, din nestiinta, analiza TG.
Am niste noduli, chisturi, adenopatii reactive care imi dau bataie de cap si de aceea tot investighez problema.
Am facut Anti-TPO, FT3, FT4, T3 total, T4 total si TSH care mi-au iesit in limite normale, dar am omis, din nestiinta, analiza TG.
Am niste noduli, chisturi, adenopatii reactive care imi dau bataie de cap si de aceea tot investighez problema.
Depinde daca afectiunea dvs. e pe fond autoimun sau infectios, in functie de asta trebuie condus tratamentul. O ecografie si o vizita la un edo-bun ar putea lamurii lucrurile. Atata vreme cat analizele sunt normale si afectarea tiroidei nu se leaga de alte afectiuni endocrine, de regula se face doar un tratament de sustinere a functiei tiroidiene cu vitamine, naturiste(extract de sanziene, etc) fara a intervenii cu alte tratamente agresive(administrare de hormoni, extirparea glandei, rai, etc).
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5Din ce cauza ma strang hainele?
- 2ingrasare dupa operatia la tiroida
- 7diete de slabire
- 8glanda tiroida, gusa nodulara
- 9tratament pt tiroida
- 34Chist tireoglos sau branhial
- 5m-am ingrasat 10 kg.. tiroida?!?
- 4Sa fie tiroida?
- 7TSH 6, 851
- 5Ar fi vorba de Chlamydia sau s-ar putea sa fie si alt tip de bacterie?
- 4glanda, tiroidita cronica autuimuna
- 4Fibrom la 27 ani
- 0interpretare analize tiroida
- 0interpretare analize tiroida
- 0Tiroida si sarcina
- 7probleme de tiroida
- 3Anticonceptionalele si glanda tiroida
- 1posibil problema cu tiroida?
- 0FT4 mic, TSH normal
Mai multe informații despre: Tiroida
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Hipertiroidism