Tinitus

22-09-2015
pag11
Nu este medic/terapeut
pag11
Buna ziua! Am 26 de ani, iar in urma cu o luna am facut un RMN din cauza ca unui tiuit continuu in ureche si o 'vajaiala a capului', la cererea orelistului, iar dupa efectuarea acestuia mi s-a gasit 2 chisturi pe creier. Din fericire, medicii mi-au spus ca s-ar putea sa ma fi nascut cu acestea si ele nu-mi afecteaza in niciun fel sanatatea. Medicul orelist mi-a spus ca as avea o ciuperca si am urmat tratamentul prescris de acesta, dar tiuitul continua si continua pana in prezent. Intre timp am mai consultat un medic orelist, care a exclus o posibila infectie. Tin sa precizez ca de cateva luni frecventez cabinetul stomatologic pentru diferite probleme. Dupa rezolvarea acestora, mi-am facut radiografie si la dinti si la scurt timp, si la sinusuri, insa e totul curat. Nu imi explic cauza acestui tiuit continuu care nu dispare in niciun fel. Dimineata ma trezesc si cu o usoara ameteala si o 'presiune' usoara la nivelul capului. Nu stiu ce sa fac, unde ar trebui sa merg sa-mi rezolv aceasta problema care ma impiedica sa ma concentrez si sa-mi desfasor normal activitatile zilnice. Va rog sa-mi dati un sfat. Multumesc anticipat!
3 comentarii
0
23-09-2015, ora 11:03
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
tiuitul este un avertisment
arata faptul ca exista o problema de circulatie cerebrala
Cauze posibile
digestie proasta care duce la un sange gros vascos..si variatii de tensiune arteriala
problema coloana cervicala
este necesar sa excluzi pe rand toate cauzele posibile
0
24-09-2015, ora 16:57
hipoadin
Nu este medic/terapeut
hipoadin
Cea mai probabila cauza a acufenei la varsta dvs cred ca se datoreaza unor traume sonore gen pocnituri/explozii langa ureche, muzica in casti/boxe la volum mare timp indelungat, etc. Multi tineri au astfel de probleme deoarece se expun unui volum sonor nociv. Ar fi indicata efectuarea unei audiograme sa stabiliti exact valorile unde spectrul sonor este afectat(de regula sunetele inalte peste 10 kHz). Din pacate, daca cauza nu este de natura infectioasa, tensiune oscilanta, neuro, etc. e cam greu de tratat din cate stiu(asta se poate stabilii doar in urma audiogramei). Odata nervul auditiv afectat e greu de reparat si ramane pe tot parcursul vietii.
0
24-09-2015, ora 17:55
pag11
Nu este medic/terapeut
pag11
Va multumesc mult pentru raspunsurile dumneavoastra si pentru timpul acordat! Am citit undeva ca s-ar putea sa fie si din cauza maxilarului. Acum, sa vedem ce va fi! O sa incerc sa mai vizitez o data medicul Orl-ist sa vedem ce va spune. O zi frumoasa tuturor!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: