timpul indelungat petrecut la soare, fara ochelari de protectie
Ce se poate intampla daca te uiti o perioada indelungata la soare fara protectie?(in special la copii)
4 comentarii
Buna seara! Lumina zilei contine o cantitate mare de lumina albastra ; o expunere prelungita la lumina albastra si la UV favorizeaza imbatranirea structurilor occulare ( cristalin, macula) si favorizarea aparitiei cataractei si degenerscentei maculare legata de varsta; recent, oftalmologii recomanda ochelari de soare si la copii foarte mici;Si daca te uiti la soare mai mult timp, de exemplu, vara, cand stai la plaja, se poate produce conjunctivita actinica sau, in cazuri mai grave, o maculopatie solara( retinopatie actinica) ce se caracterizeaza prin tulburari de vedere( care de obicei, dispar dupa 6 luni de la expunere), iar la examenul fundului de ochi, initial, prin prezenta pe pete foveolare galbui, iar mai tarziu, dupa vindecare, prin remanieri pigmentare; numai bine
Am si eu o intrebare, de cateva luni trag la sala de fote, cineva mia zis ca nui bine cami creste miopia, este adevarat ?
buna ziua.
tocmai am terminat tratamentul pentru o sclerita (sinuzita si probleme cu masele).
Eyestil gel se poate folosi in acelasi fel ca si Eyestil lacrimi, respectiv sa se puna peste lentilele de contact?
multumesc mult
tocmai am terminat tratamentul pentru o sclerita (sinuzita si probleme cu masele).
Eyestil gel se poate folosi in acelasi fel ca si Eyestil lacrimi, respectiv sa se puna peste lentilele de contact?
multumesc mult
Buna ziua! Sportul de performanta nu se indica atunci cand miopia este mai mare de -5 dioptrii;
Eyestil gel nu se pune pe lentila de contact, Eyestil colir unidoza, da. Numai bine
Eyestil gel nu se pune pe lentila de contact, Eyestil colir unidoza, da. Numai bine
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2in urma cu doi ani am inceput sa am probleme cu ochii
- 4mi se face rau in fata monitorului
- 25Pete pe fata, din cauza expunerii la soare
- 4arsura de soare
- 6Cerculete colorate... la fiecare 2-3 luni de obicei cand ma trezesc incep sa vad mai rau
- 3expunerea excesiva la soare
- 3probleme la un ochi
- 7ochi umflati
- 8conjuctivita de 10 zile baietel de 4 anisori
- 6Glaucom!?
- 9dureri, senzatii de nisip in ochi, arsura, usturime
- 1echinaceea este indicat la copil de un an?
- 4Problema un ochi de mai multi ani
- 0Mancarime si usurime ale ochilor
- 5expunerea la soare in timpul sarcinii
- 4Ochii albastrii imbatranesc prematur?
- 4ce as putea face?
- 2alergie ochi
- 2Probleme ochi:usturime, intepaturi, puncte plutitoare
- 1Dureri de cap, imediat cum ies in soare
Mai multe informații despre: Ochiul expunerea la soare
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Astigmatismul
- Sindromul ochi uscat - Kratoconjunctivita sicca
- Dezlipirea de retina
- Lagoftalmia paralitica
- Conjunctivita bacteriana simpla
- Tumorile pleoapelor
- Strabismul la copii
- Retinopatia diabetica
- Arsuri solare
- Ambliopia (ochiul leneș)
- Cristalinul
- Transplant de cornee
- Conjunctiva
- Pleoapele si reflexul de clipire
- Febra faringoconjunctivala
- Oboseala oculară (astenopia acomodativă)
- Heterocromia (ochii de culori diferite)
- Ochiul (analizatorul vizual)
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: