Test IDR
Buna,
In zona care stam s-a depistat un caz de tuberculoza la copil și ne-au chemat la un control.Am făcut testul IDR+radiografie la băiețelul meu de 14 luni și la citirea rezultatului a ieșit pozitiv cu 7mm iar radiografia nimic, medicul a zis ca mai probabil ca rezultatul este pozitiv din cauza BCG dar ia prescris antibiotic pentru 3 luni “in caz ca” și la control repetat peste o luna. Am refuzat tratamentul și am mers la controlul repetat peste o luna. Iarăși am făcut radiografie plus testul cutanat la citirea căruia a ieșit deja 12 mm iar radiografia nimic. Nu am știut ca poate avea legatura dar in aceiași zi când am făcut testul am făcut și vaccina priorix și neisvac, eu i-am anunțat ca am făcut vaccina iar ei au zis ca nici o problema, însă la citire mi-au zis ca din cauza vaccinului rezultatul putea fi diminuat si posibil real este mai mare si iarăși mi-au prescris același tratament, eu sunt in dilema ca si cum nu suntem după norma, radiografiile îs Ok iar ei iarăși insista cu tratament, am cerul o alternativa pentru a fi sigura este sau nu boala și mi-au zis ca doar o analiza de sânge care e valabilă la cupiii mai mari de 5 ani și dacă e pozitiv atunci precis este boala prezenta iar dacă negativ atunci oricum trebuie tratamentul, fiindcă la copiii mai mici nu arată exact. Sunt total confuza, tratament de 3 luni “in caz ca” la copil așa micuț mi se pare absurd, va rog frumos îndrumați-ma cum sa procedez corect..sa risc cu tratamentul sau mai pot cere alte teste.
Merci
In zona care stam s-a depistat un caz de tuberculoza la copil și ne-au chemat la un control.Am făcut testul IDR+radiografie la băiețelul meu de 14 luni și la citirea rezultatului a ieșit pozitiv cu 7mm iar radiografia nimic, medicul a zis ca mai probabil ca rezultatul este pozitiv din cauza BCG dar ia prescris antibiotic pentru 3 luni “in caz ca” și la control repetat peste o luna. Am refuzat tratamentul și am mers la controlul repetat peste o luna. Iarăși am făcut radiografie plus testul cutanat la citirea căruia a ieșit deja 12 mm iar radiografia nimic. Nu am știut ca poate avea legatura dar in aceiași zi când am făcut testul am făcut și vaccina priorix și neisvac, eu i-am anunțat ca am făcut vaccina iar ei au zis ca nici o problema, însă la citire mi-au zis ca din cauza vaccinului rezultatul putea fi diminuat si posibil real este mai mare si iarăși mi-au prescris același tratament, eu sunt in dilema ca si cum nu suntem după norma, radiografiile îs Ok iar ei iarăși insista cu tratament, am cerul o alternativa pentru a fi sigura este sau nu boala și mi-au zis ca doar o analiza de sânge care e valabilă la cupiii mai mari de 5 ani și dacă e pozitiv atunci precis este boala prezenta iar dacă negativ atunci oricum trebuie tratamentul, fiindcă la copiii mai mici nu arată exact. Sunt total confuza, tratament de 3 luni “in caz ca” la copil așa micuț mi se pare absurd, va rog frumos îndrumați-ma cum sa procedez corect..sa risc cu tratamentul sau mai pot cere alte teste.
Merci
4 comentarii
Precizați dacă testul s-a efectuat într-un cabinet TBC cu citirea indurației (nu a eritemului!) și dacă persoana bolnavă a fost în contact strâns cu sugarul !
Testul S-a făcut la centrul antituberculoză și S-a măsurat înduratia care a coincis cu înroșirea, dar copilul nu are nici o legatura cu copilul bolnav, precizez: S-a depistat un caz la un copil din Orășelul in care stam și acum toți copiii mai mici de 2 ani fac acest test, copilul meu nu frecventează grădinița, e acasă cu mine, contact strâns cu bolnavul nicidecum nu poate sa fie.
Cred că atitudinea corectă este să lăsați copilul în pace.
Va mulțumesc din suflet! Același lucru îl credeam și eu dar aveam frica sa nu greșesc.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 10TBC si fumatul
- 29TBC la plamanul stang
- 3primoinfectie tuberculoasa
- 2tbc
- 3Urgent.nu stiu daca am TBC
- 34Ajutor!ce sa fie? plamanii, bronhiile, astm, tbc?
- 6Intr-o seara am ridicat ceva mai greu la 8-9 kg si am simtit ceva in plamani
- 5traducere diagnostic: TBC pulmonar infiltrativ nodular apicala dr, si apicala stg
- 4TBC, hepatita medicamentoasa
- 5Sarcina dupa 2 luni de la terminare tratament TBC..
- 8TBC, cultura sputa...
- 3Tbc
- 4Ameteli de 2 ani din cauza unui tratament gresit TBC.
- 1tbc la bebelus de 8 luni
- 4vreau sa scap de tuberculoza, va rog ajutati-ma!
- 1Meningita TBC
- 1Tbc
- 6Tbc-ul si complicatiile lui
Mai multe informații despre: TBC testul idr tuberculoza la copii
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: