Tensiune arteriala scazuta
Buna ziua,
Am 56 de ani si am tensiunea arteriala scazuta dintotdeauna. Dupa mai multe masuratori - dimineata si seara, tensiunea arteriala indica: sistolica 111, diastolica 67 si de vreo saptamana sistolica 94 si diastolica 51 cu puls cuprins intre 63-76 batai/min. Mentionez ca m-am lasat de fumat de vreo 3 luni si de atunci am valorile tensiunii mai scazute.
Nu am nici un fel de simptome, nu ma simt rau sau ametita. Ar trebui sa merg la medic? Ar putea fi vorba despre vreo problema de sanatate? E normal ca la varsta mea sa am asemenea tensiune arteriala?
Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Va multumesc.
Am 56 de ani si am tensiunea arteriala scazuta dintotdeauna. Dupa mai multe masuratori - dimineata si seara, tensiunea arteriala indica: sistolica 111, diastolica 67 si de vreo saptamana sistolica 94 si diastolica 51 cu puls cuprins intre 63-76 batai/min. Mentionez ca m-am lasat de fumat de vreo 3 luni si de atunci am valorile tensiunii mai scazute.
Nu am nici un fel de simptome, nu ma simt rau sau ametita. Ar trebui sa merg la medic? Ar putea fi vorba despre vreo problema de sanatate? E normal ca la varsta mea sa am asemenea tensiune arteriala?
Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Va multumesc.
1 comentarii
Întrebarea mea este de ce vă luați tensiunea în mod obsesiv, în fiecare dimineață și seară și de ce vă faceți griji dacă nu cumva „ar trebui să mergeți la medic”, având în vedere că spuneți că nu vă simțiți rău, nu aveți niciun fel de simptom? Să fie cumva asta anxietate?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1tensiune mica
- 4Hipotensiune si puls marit
- 0Hipotensiune si puls f mic
- 4Tensiune mica
- 11diagnosticata cu vertij, tratament cu betaserc...?
- 6Tensiune mica, dependenta de cafea, dureri de cap...
- 9puls si tensiune mica
- 0hipotensiune in sarcina
- 0hipotensiune, inrautatirea vederii, durere cap emisfera stanga
- 0Ajutati-ma. Mi sa spus ca este ceva rupt la inimă (trabeculatie rupta)formațiune pediculata
- 0Dureri de cap si intepaturi la inima
- 1Tensiune foarte mica si stare de anxietate
- 0Hipotensiune?
- 1Tensiune mica cand stau in pat
- 2Am o tensiune mică tot timpul
- 4Tensiune mica, stare de lesin
Mai multe informații despre: Hipotensiunea arteriala
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: