tendon falanga deget 4 rupt

06-11-2017
dadan
Nu este medic/terapeut
dadan
Buna ziua!!
Acum doua luni am cazut cu bicicleta pe o coborare si, printre altele, mi-am rupt tendonul de la degetul 4. Am vazut la consult, la ecograf. Osul e in regula, am facut film. Mi s-a spus ca se va reface doar cu operatie de chirurgie plastica. Am incercat sa-l tin in orteza 4 saptamani imobilizat, poate se prinde. Degeaba. Nu am nicio durere, doar se umfla destul de frecvent si imi creeaza o stare de mancarime...
Doresc sa va intreb, are vreo importanta cand fac operatia?? Trebuie sa o fac cat mai repede sau nu conteaza timpul cat a trecut de la cazatura?? Sansele de reusita difera din aceasta cauza??
Cat timp dureaza recuperarea??
As dori sa ma operez in Bucuresti. Aceasta interventie poate fi facuta si de un chirurg ortoped sau doar de un chirurg plastician?? Va multumesc,
3 comentarii
0
06-11-2017, ora 20:41
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
degetul de la mana? care tendon? extensorul, flexorul scurt/lung? la ce nivel este ruptura? este completa sau nu? este o avulzie sau ruptura intratendinoasa? cat de afectata este functia degetului? etc.
sunt sute de detalii care trebuie luate in calcul, informatii pe care nu le cunoastem
0
06-11-2017, ora 21:09
dadan
Nu este medic/terapeut
dadan
Este vorba de ligamentele dintre falangele medii și falangele proximale de la degetul 4 de la mâna dreapta. Nu știu ce a fost in capul meu când am scris tendon. Este o ruptura de ligamente completa iar funcția degetului nu e afectată. Îl manevrez fără durere, numai ca are p poziție ciudata la L întors. Îl mai îndrept eu cu mâna...
0
10-11-2017, ora 23:09
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
ligamentele colaterale? puteti face o fotografie, cum arata?
este greu de spus cat de grav este si ce ar fi de facut, mai ales dupa 2 luni. ar trebui sa consultati un chirurg plastician (sau chirurg experimentat in chirurgia mainii)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce tăieturile în hârtie dor atât de tare?
  •