tendon falanga deget 4 rupt
Buna ziua!!
Acum doua luni am cazut cu bicicleta pe o coborare si, printre altele, mi-am rupt tendonul de la degetul 4. Am vazut la consult, la ecograf. Osul e in regula, am facut film. Mi s-a spus ca se va reface doar cu operatie de chirurgie plastica. Am incercat sa-l tin in orteza 4 saptamani imobilizat, poate se prinde. Degeaba. Nu am nicio durere, doar se umfla destul de frecvent si imi creeaza o stare de mancarime...
Doresc sa va intreb, are vreo importanta cand fac operatia?? Trebuie sa o fac cat mai repede sau nu conteaza timpul cat a trecut de la cazatura?? Sansele de reusita difera din aceasta cauza??
Cat timp dureaza recuperarea??
As dori sa ma operez in Bucuresti. Aceasta interventie poate fi facuta si de un chirurg ortoped sau doar de un chirurg plastician?? Va multumesc,
Acum doua luni am cazut cu bicicleta pe o coborare si, printre altele, mi-am rupt tendonul de la degetul 4. Am vazut la consult, la ecograf. Osul e in regula, am facut film. Mi s-a spus ca se va reface doar cu operatie de chirurgie plastica. Am incercat sa-l tin in orteza 4 saptamani imobilizat, poate se prinde. Degeaba. Nu am nicio durere, doar se umfla destul de frecvent si imi creeaza o stare de mancarime...
Doresc sa va intreb, are vreo importanta cand fac operatia?? Trebuie sa o fac cat mai repede sau nu conteaza timpul cat a trecut de la cazatura?? Sansele de reusita difera din aceasta cauza??
Cat timp dureaza recuperarea??
As dori sa ma operez in Bucuresti. Aceasta interventie poate fi facuta si de un chirurg ortoped sau doar de un chirurg plastician?? Va multumesc,
3 comentarii
degetul de la mana? care tendon? extensorul, flexorul scurt/lung? la ce nivel este ruptura? este completa sau nu? este o avulzie sau ruptura intratendinoasa? cat de afectata este functia degetului? etc.
sunt sute de detalii care trebuie luate in calcul, informatii pe care nu le cunoastem
sunt sute de detalii care trebuie luate in calcul, informatii pe care nu le cunoastem
Este vorba de ligamentele dintre falangele medii și falangele proximale de la degetul 4 de la mâna dreapta. Nu știu ce a fost in capul meu când am scris tendon. Este o ruptura de ligamente completa iar funcția degetului nu e afectată. Îl manevrez fără durere, numai ca are p poziție ciudata la L întors. Îl mai îndrept eu cu mâna...
ligamentele colaterale? puteti face o fotografie, cum arata?
este greu de spus cat de grav este si ce ar fi de facut, mai ales dupa 2 luni. ar trebui sa consultati un chirurg plastician (sau chirurg experimentat in chirurgia mainii)
este greu de spus cat de grav este si ce ar fi de facut, mai ales dupa 2 luni. ar trebui sa consultati un chirurg plastician (sau chirurg experimentat in chirurgia mainii)
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5amorteste degetul mic de la mana stanga
- 3Dactilita
- 3Articulatiile degetelor
- 5Un sfat in legatura cu degetul mare al mainii.
- 3durere la degete
- 0Deget de la mana in ghips
- 5degetul mic de la mana se blocheaza
- 3lipsa doua degete mana stanga
- 6Dureri ale articulaţiilor degetelor
- 0Metatarsalgie, durere articulatie deget mijlociu picior
- 5dureri de cot, dureri de palma si degete.
- 1baiat de 5 ani si 4 luni - degete incalecate (al doilea peste al treilea)
- 3durere la degetul mic la picior
- 2Degete strambe dupa lovitura la mana
- 4deget aratator - modificare scris
- 0Problema la deget
- 3Deformare osoasa a piciorului
- 1Unghie lovitura
- 3Urgent : Durere de deget dupa ce am cazut.
- 1Deget îndoit
Mai multe informații despre: degetul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: