durere la degetul mare de la piciorul stang
![maria40](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
Buna ziua, de cateva zile ma doare unghia mare de la piciorul stang, mi se pune foarte des carcei si daca nu ma opresc din mers, ajung sa nu imi m-ai simt piciorul.Noaptea imi amorteste mana stanga.As vrea sa stiu din ce cauza am aceste simptome.Multumesc!
3 comentarii
![elena raluca](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
Maria, pot fi mai multe cauze.
1. Daca nu te-ai lovit la picior in zona unghie, poate fi o unghie incarnata.
2. Carceii de care tu vorbesti din picior (probabil zona pulpei)sunt urmare a unui deficit de circulatie sangvina(cum iti sunt picioarele, reci?);muschiul se contracta si apar aceste spasme.Sunt destule medicamente pe piata, dar pana sa le iei, ar fi indicat daca ai reusi sa-ti faci un ecco-doppler(stiu ca e scump dar pt. sanatate...).In felul acestavei vedea cum stai la nivelul membrelor inferioare cu circulatia, daca este vreo obstructie.Cred ca ai si varice(de suprafata sau profunde, te dor?);daca da -vei cedea ca si angiologul iti va recomanda sa porti ciorapi medicinali de 70 sau 140 den;sincer iti spun ca iti va da o usurare pt.picior.
3.Mai poate fi si o tasare de nerv ce ajunge in piciorul care spuneai ca uneori nu-l mai simti.Si pt. mana e valabil acelasi lucru.Ar fi bine daca poti sa-t faci si o radiografie a coloanei vertebrale(sau mai bine un RMN), asa vei vedea eventuale tasari de inele si concomitent ce nervi sunt implicati.
4.Incearca sa te dezobisnuiesti sa dormi pe partea stanga a corpului(pe inima)
Din relatarile tale partea stanga este cea afectata, deci ceva s-a intamplat la nivelul hipotalamusului pe dreapta;cu un consult neurologic se vor evidentia factorii determinanti.
Sanatate multa.
1. Daca nu te-ai lovit la picior in zona unghie, poate fi o unghie incarnata.
2. Carceii de care tu vorbesti din picior (probabil zona pulpei)sunt urmare a unui deficit de circulatie sangvina(cum iti sunt picioarele, reci?);muschiul se contracta si apar aceste spasme.Sunt destule medicamente pe piata, dar pana sa le iei, ar fi indicat daca ai reusi sa-ti faci un ecco-doppler(stiu ca e scump dar pt. sanatate...).In felul acestavei vedea cum stai la nivelul membrelor inferioare cu circulatia, daca este vreo obstructie.Cred ca ai si varice(de suprafata sau profunde, te dor?);daca da -vei cedea ca si angiologul iti va recomanda sa porti ciorapi medicinali de 70 sau 140 den;sincer iti spun ca iti va da o usurare pt.picior.
3.Mai poate fi si o tasare de nerv ce ajunge in piciorul care spuneai ca uneori nu-l mai simti.Si pt. mana e valabil acelasi lucru.Ar fi bine daca poti sa-t faci si o radiografie a coloanei vertebrale(sau mai bine un RMN), asa vei vedea eventuale tasari de inele si concomitent ce nervi sunt implicati.
4.Incearca sa te dezobisnuiesti sa dormi pe partea stanga a corpului(pe inima)
Din relatarile tale partea stanga este cea afectata, deci ceva s-a intamplat la nivelul hipotalamusului pe dreapta;cu un consult neurologic se vor evidentia factorii determinanti.
Sanatate multa.
![maria40](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
Multumesc mult pentru raspuns, o sa va urmez sfaturile si va tin la curent:)!
![Programari cabinete medicale, clinici](https://cdn.romedic.ro/icon/90x90-medic.png)
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5dureri coloana + degete amortite
- 3Durere de spate si de degete
- 3dureri de maini si picioare + oboseala, ameteala
- 5dureri la degete de aproape o luna
- 5Un sfat in legatura cu degetul mare al mainii.
- 2Durere deget mana.
- 5degetul mic de la mana se blocheaza
- 1Malformatie deget
- 6inflamatii si durere la degete maini
- 1baiat de 5 ani si 4 luni - degete incalecate (al doilea peste al treilea)
- 1Mi se umflă degetele de la mâini
- 13deget picior vanat si umflat
- 0Problema la deget
- 4Nu mai pot controla degetu mare de la mâna stânga
- 3Dureri degete maini
- 3Deformare osoasa a piciorului
- 1Deget picior
- 0Durere la tuberozitate metatarsianul V
- 1Durere deget picior.
Mai multe informații despre: degetul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: