TBC - intoarcere la servici

31-08-2019
Utilizator909
Nu este medic/terapeut
Utilizator909
Buna ziua, am fost diagnosticat cu TBC acum o luna, dupa trei saptamani de tratament mi s-a spus ca nu mai trebuie sa port masca intrucat nu mai sunt contagios, insa nu mi-au facut analize, nimic. Am intrebat totusi cat e de sigur sa nu o mai port, nu trebuie totusi sa se verifice asta cumva inainte, insa toti ridica din umeri si imi spun ca nu acum, ca peste inca o luna sa revin sa-mi dea alte medicamente si mai vorbim. Am vorbit si cu medicul de familie, dar la fel, sustine ca cei de la spital trebuie sa spuna daca sunt sau nu ok, iar ei zica da, dar asa dupa ochi? si daca sunt ok atunci inseamna ca pot sa ma angajez acum? voi primi ok-ul in astfel de conditii de la medicina muncii? Diagnosticul complet e : tuberculoza pulmonara secundara fibrocazeoasa poliulcerata plaman stang baar 1+. Ca simptome am avut tuse seaca 3 saptamani si oboseam repede. IDR a iesit negativ dar sputa a fost pozitiva. Am fost internat 8 zile, la inceput am avut vsh 112, iar dupa 3 saptamani de tratament a coborat la 27. La externare am avut alat/asat 62 iar acum dupa doua saptamani 47/41. Mai am putin pana ajung la valorile normale. Ce analize ar trebui totusi sa fac sa stiu daca mai sunt sau nu contagios? si care va fi procedura cu medicina muncii pentru angajare? Banuiesc ca trebuie sa le demonstrez ca nu mai sunt contagios? Pot face analizele si la privat daca la spital nu au timp de mine? Angajatorul stie de situatia mea, ma astepta sa-i duc actele cand pot. E munca de birou care oricum o fac deja de acasa.
Multumesc.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tuberculoza (TBC)
  •