Sunt două proteine care distrug neuronii în boala Parkinson: alpha-synuclein și kinaza-C?
Bună ziua
Tatăl meu are un început de Parkinson și încerc să aflu cât mai multe despre această boală.
Pe ---------* am citit niște articole și am o nelămurire.
Am înțeles că degenerarea celulelor nervoase care secretă dopamină, se produce datorită unor proteine, alpha-synuclein care se acumulează în grupuri, în creier și au un efect toxic asupra neuronilor.
Într-un articol, se relatează despre descoperirea unui compus chimic care neutralizează kinaza-C, o proteină care distruge celulele nervoase, producătoare de dopamină.
Nu înțeleg. Sunt două proteine care distrug neuronii în boala Parkinson: alpha-synuclein și kinaza-C?
Mulțumesc pentru orice răspuns,
Elena
(*modificat de admin)
Tatăl meu are un început de Parkinson și încerc să aflu cât mai multe despre această boală.
Pe ---------* am citit niște articole și am o nelămurire.
Am înțeles că degenerarea celulelor nervoase care secretă dopamină, se produce datorită unor proteine, alpha-synuclein care se acumulează în grupuri, în creier și au un efect toxic asupra neuronilor.
Într-un articol, se relatează despre descoperirea unui compus chimic care neutralizează kinaza-C, o proteină care distruge celulele nervoase, producătoare de dopamină.
Nu înțeleg. Sunt două proteine care distrug neuronii în boala Parkinson: alpha-synuclein și kinaza-C?
Mulțumesc pentru orice răspuns,
Elena
(*modificat de admin)
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6In urma cu 3 ani diagnosticata cu Parkinson
- 10boala Parkinson si gradul de handicap
- 7Stalevo si infarctul
- 0Tratament naturist adjuvant in Parkinson
- 0Boala Parkinson si hematurie
- 0tratament Boala Parkinson
- 1Anestezice dentare pentru un pacient cu parkinson si diabet
- 11mama are Parkinson,.. o sa aiba sputa abundenta?
- 3Parkinson si gripa
- 2Ar putea fi acestea simptome ale bolii Parkinson?
- 4Parkinson
- 0Parkinson, psihiatrie sau prefacatorie
- 1Bolnav ciroza și parkinson
- 0Cosmaruri medicatie Parkinson
- 8Aritmii, dispnee, amroteala in bratul stang, ceafa, piept, dureri ciudate la pacient YOPD
- 1Parkinson Tratament Levodopa
Mai multe informații despre: Parkinson boala Parkinson
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: