Parkinsonul e ereditar?

29-01-2010
Luizik
Nu este medic/terapeut
Luizik
Bunica mea a suferit si a murit de parkinson.De la un timp si mie imi tremura putin mana dreapta.mai ales daca apuc ceva in mana si incerc sa tin mana nemiscata.Se poate sa fie vreo legatura intre ceea ce mi se intampla mie si faptul ca bunica mea a suferit de parkinson????.
4 comentarii
0
29-01-2010, ora 17:58
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Ce varsta ai ?
0
30-01-2010, ora 15:34
Luizik
Nu este medic/terapeut
Luizik
22 de ani
0
31-01-2010, ora 12:08
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Nu ai nici un Parkinson, fa-ti cateva analize, cauza tremorului este alta -o anemie, o lipsa de calciu, stresul. alimentatia deficitara, curele de slabire, excesul de medicamente, fumatul si cafeaua in exces, temperamentul anxios pe fondul unei permanente gandiri pesimiste etc..In familiile care au bolnavi de Parkinson exista un risc, o disponibilitate ca, pe la/ dupa varsta de 50 de ani, in anumite conditii si circumstante, sa faci boala. Aceasta boala este rezultatul mai multor factori, intre care importanti sunt factorii de mediu ; expunerea indelungata la metale grele, monoxid de carbon, alcool metilic etc., narcoticele, drogurile, pot distruge o parte a creierului. Exista si o oarecre componenta genetica in determinismul boli Parkinson in sensul ca cercetatorii au identificat o gena anormala la nivelul cromozomului 4 ce ar putea declansa boala.Dar discutiile sunt controversate, genetica isi spune cuvantul doar prin combinarea cu factorii de ambient si mediu.
0
28-02-2011, ora 13:36
georgeta_i2007
Nu este medic/terapeut
georgeta_i2007
de ce sunteti asa sigura ca nu are, eu nu am avut pe nimeni din familie cu aceasta boala, iar la varsta de 27 mi sa spus ca am parkinson.am facut un rmn atat, iar toate medicamentele care mi lea tot schimbat nu au nici un efect.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: