Sughite mereu

11-09-2007
gabrielamititelu
Nu este medic/terapeut
gabrielamititelu
Sotul meu sughita incepand cu luna aprilie a acestui an.Singurele investigatii au fost o tomografie si un ecograf, rezultatele fiind ok.Medicul de fam l-a indrumat catre medicina interna, de acolo la neurologie apoi la psihiatrie, considerand a fi responsabila de sughit, boala lui psihica(tulburari bordeline)Psihiatrul este de parere ca medicamentele(timonil si arketis) nu au efecte secundare si.in final totul depinde de el.O cauza a suferintei lui se pare a fi stari extreme de fericire sau tristete.Si-a gasit linistea din luna martie de cand a inceput tratamentul si in viata noastra nu s-a petrecut nimic tragic, de aceea tind sa nu cred explicatia.
Medicul de familie i-a sugerat sa evite alimente reci sau f fierbinti deoarece afecteaza diafragma si i-a prescris un calmant.Si-a facut efectul aprox 1 luna apoi a reinceput cosmarul.
In ultima perioada sotul meu este din ce in ce mai afectat:i s-a diminuat pofta de mancare, nu se poate odihni noaptea si il solicita f mult psihic.Au trecut atatea luni si nu s-a ameliorat cu nimic starea lui.Imi fac griji si nu mai vreau sa il vad cum sufera.Va rog din suflet sa ma ajutati cu un sfat!!!
3 comentarii
1
17-09-2007, ora 00:00
Lautas Nicu
Nu este medic/terapeut
Lautas Nicu
Nu sunt medic, dar mie mi-a trecut asa : trageti cat puteti de mult aer in piept si tineti-va respiratia cat de mult puteti, dati drumul la aer si inspirati din nou cat puteti si tineti iarasi cat reusiti de mult respiratia. Faceti de mai multe ori acest lucru dar fara sa va opriti - 4-6 ori sau mai mult, si aveti mari sanse sa va treaca. Daca va trece dati-mi un semn tot aici. SANATATE!
Nicu
0
27-09-2007, ora 00:00
jflvibvib
Nu este medic/terapeut
jflvibvib
sughitul apare si in unele afectiuni cardiace. ar trebiu sa si faca niste teste in acest sens
0
01-01-2020, ora 00:11
ursulevski
Nu este medic/terapeut
ursulevski
Confirm faptul ca functioneaza oprirea sughitului prin metoda: iei putin aer, tii respiratia mult, apoi imediat ce nu mai poti tine respiratia, repede iei aer iar (pana nu sughiti) si blochezi respiratia, si tot asa pana nu mai simti senzatia (de vreo 4 ori e suficient deobicei). daca dupa cateva minute simti iar ca ar vrea sa reinceapa, o iei dinainte cu un blocaj de respiratie (deobicei e suficient chiar unul, in cazul asta "preventiv")
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Intervenţie asupra sughiţului bazată pe ştiinţă
  •