Streptococus pneumoniae

Buna ziua, rog sa ma lamuriti intr-o privinta: am o fetita de 2 ani si 8 luni care raceste des. Acum 1.5 luni cu ocazia ducerii la gradi fata a racit, febra, muci, tuse. Tusea si mucii au tinut cam o luna intreaga, in aceasta perioada a facut si otita medie; dupa tratamentul la otita, simptomele s-au estompat. I-am facut analize de sange si exudat nazal cam la cateva zile dupa incetarea tratamentului. VSH 34 ( max.10), trombocite marite, stare generala buna. Intrebarea este: deoarece VSH e mare, este posibil ca pneumococul sa fi trecut in sange si sa fi avut in perioada aceea o forma usoara de meningita sau poate dezvolta acum meningita? (La plamani nu s-a auzit nimic cat era bolnava.) Si am auzit de un vaccin picaturi in nas, daca i le dau, in perioada asta cand are streptococ pneumonas prezent, are efect? Multumesc anticipat.
3 comentarii

Buna ziua
VSH-ul marit se datora prezentei, inca a, inflamatiei cauzate de focarul infectios otic. Daca repetati analiza veti constata normalizarea valorilor.
O eventuala complicatie meningitica nu cred ca trebuie sa va ingijoreze neavand simptome sugestive (cefalee, gat intepenit, varsaturi, stare generala alterata, dezorientare, etc.), criteriul timp excluzand o astfel de posibilitate si frecventa fiind redusa la aceasta varsta.
Vaccinul antipneumococic face parte din Schema Nationala de Imunizare si se face de catre medicul de familie pana la 1, 5 - 2 ani.Daca nu l-ati facut fetitei, o puteti face deoarece este inactivat, deci nu contine
tulpini vii si, deci, nu i-ar cauza o infectie pneumococica.
VSH-ul marit se datora prezentei, inca a, inflamatiei cauzate de focarul infectios otic. Daca repetati analiza veti constata normalizarea valorilor.
O eventuala complicatie meningitica nu cred ca trebuie sa va ingijoreze neavand simptome sugestive (cefalee, gat intepenit, varsaturi, stare generala alterata, dezorientare, etc.), criteriul timp excluzand o astfel de posibilitate si frecventa fiind redusa la aceasta varsta.
Vaccinul antipneumococic face parte din Schema Nationala de Imunizare si se face de catre medicul de familie pana la 1, 5 - 2 ani.Daca nu l-ati facut fetitei, o puteti face deoarece este inactivat, deci nu contine
tulpini vii si, deci, nu i-ar cauza o infectie pneumococica.

Multumesc de raspuns, cred ca am acris eu gresit si nu s a inteles. La exudat nazal i a iesit prezent STREPTOCOCUS PNEUMONIA acum, am inceput tratament cu picaturi in nas Sificetina de ieri. Am intrebat 2 doctori din oras daca ii putem face acum vaccinul Prevenar 13, acum cand are streptococul pneumonia prezent, si unu a zis ca da, altul ca NU, in niciun caz.
Intrebarea este daca cat un copil de 2 ani si 9 luni cu streptococ pneumonia prezent poate face vaccinul Prevenar13, sau trebuie urmat tratament pt eradicare si dupa facut. Si daca are o infectie urinara prezenta in acelasi timp cu streptococul poate face vaccinul? Multumesc.
Intrebarea este daca cat un copil de 2 ani si 9 luni cu streptococ pneumonia prezent poate face vaccinul Prevenar13, sau trebuie urmat tratament pt eradicare si dupa facut. Si daca are o infectie urinara prezenta in acelasi timp cu streptococul poate face vaccinul? Multumesc.

Cum ati postat intrebarea si pe Medipedia, aveti acolo raspunsul.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3Dureri in piept de 2 saptamani
- 9cresterea imunitatii la bb de 6 luni
- 4fetita de 4 ani, care face destul de des puroi pe amiogdale (la viroze, raceli)
- 4Rezultat Streptococ
- 1copil diagnosticat cu raceala la plămâni
- 23Amigdale destul de marite
- 6Streptococ beta-hemolitic de grup C
- 0raceala copil 8 luni
- 0Streptococ betahemolitic grupa D
- 2Streptococ pneumococcic la copil de 4 ani desi a fost vaccinat cu Luivac
- 0Streptococus f in sarcina
- 5tusa seaca uscata, febra, raceala
- 1Larigita faringita mononucleoza...?
- 1Dureri groaznice vaginale.Ajutati-ma!
- 0Ficat umflat
- 4infectie Klebsiella spp
- 2Raceala
- 0Imunizare baiat in varsta de 5 ani cu sindrom down!
- 2Bebeluș de 5 luni tușește și curge nasucul.
- 1Răceala repetata
Mai multe informații despre: Infectia streptococica raceala la copii
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: