ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

Sputa maronie/ roza

27-08-2018
GeorgeBan
Nu este medic/terapeut
GeorgeBan
Salutare,
Am 32 ani, nefumator, nu lucrez in mediu toxic dar de vreo luna si ceva in fiecare dimineata scuip maroniu de cateva ori iar apoi totul e bine. Pe parcursul zilei imi vine in gura un gust de sange iar sputa are un aspect rozaceu. Daca ma fortez sa tusesc cantitatea de sange expectorat e mult mai mare iar imediat cum opresc tusea si scuip de 2..3 ori nu mai am nimic.
Am gasit mai multe subiecte pe aceasta problema insa nimeni nu a scris ce a avut pana la urma.
De cand am aceasta problema am facut analize de sange care au iesit ok, radiografie toracica unde nu se evidentiaza nimic. Iar in urma consultului pneumofiziologic dna dr. nu a "auzit" nimic la plamani. Dneai mi.a recomandat o bronhoscopie de care mie foarte frica.
Am fost si la ORL si mi.a recomandat dr. o endoscopie nazala.
Nu am dureri de nici un fel, nu tusesc, nu am probleme cu respiratia. Am doar ca un nod in gat din cauza anxietatii.
Daca a mai avut cineva problema aceasta, rog sa.mi zica si mie daca a gasit sursa sangerarii si cum a procedat.

Multumesc,
5 comentarii
0
30-05-2019, ora 20:53
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Hristos a Înviat! Sursa sângerării poate fi pulmonară (faceți fibrobronhoscopia pentru a o exclude, nu e decât un tub subțire care se introduce în căile respiratorii, după o anestezie locală a acestora), nazală (și să se scurgă în gât, de aceea simțiți sânge, aceasta trebuie investigată la ORL) sau digestivă (ulcer gastric/duodenal, varice esofagiene/gastrice care sângerează; în acest caz ar trebui și scaunul să fie mai închis la culoare, dar dacă cantitatea este mică atunci nu se observă; pentru acestea este necesară o endoscopie digestivă superioară pe care o puteți face la gastroenterologie). Și în tuberculoză există hemoptizie, dar dacă nu aveți alte simptome și radiografia este normală atunci cred că o puteți exclude. Dacă mai aveți întrebări vă răspund cu drag! O seară binecuvântată!
0
30-05-2019, ora 21:31
GeorgeBan
Nu este medic/terapeut
GeorgeBan
Buna seara,

Va multumesc pentru raspuns. De aproximativ 6 luni nu am mai avut nici un siptom. Am facut analize de sputa, sange ocult si nu s.a depistat nimic. Ma gandesc sa nu fi fost de natura dentara. Daca mai apare o sa va anunt ce investigatii voi mai urma. Multa sanatate !!!
0
31-05-2019, ora 22:12
Pneumologie, Iași
Cu drag! Da, aștept să-mi scrieți dacă mai aveți întrebări. O seară liniștită!
0
30-04-2021, ora 12:22
Oanaluana
Nu este medic/terapeut
Oanaluana
Buna ziua am cam aceasi problema d ceva timp simt un nod in gat si am o sputa de culoare maronie si de vreo cateva zile cand incerc sa tusesc voluntar sa pot scuipa am observat ca Este si un pic de sange tin sa precizez ca am facut o endoscopie si mi sa gasit o gastroduodenite erosiva, sputa cu sange sa fie de acolo ? Peste cateva zile am programare sa fac raze la plamani, am facut si o spirometria care era negativa, ce poate fi sangele asta de la ce poate fi
0
18-01-2022, ora 10:40
Tiberiuus
Nu este medic/terapeut
Tiberiuus
Salutare,

Si eu m am confruntat cu aceasi senzatie, in sensul ca dimineata aveam o sputa maronie ( fumator ) dar dupa cateva fortari de a expectora aparea si o urma de sange usoara. In deosebi dimineata sau dupa ce dormeam o ora la pranz. Am fost la toate controalele ( gastro, plamani - radiografie, medicina interna ) ca sa ajung la concluzia ca sangerarea era de la gingie intr un loc greu de vazut in oglinda. (Multumesc lu' Dumnezeu ) Daca aveti probleme asemanatoare va sfatuiesc pe viitor sa faceti un exercitiu sa verificati daca este de la gingii inainte sa va panicati. Si anume, acest exercitiu poate fi in felul urmator: Incercati dupa ce scuipati prima/ a doua sputa de dimineata sa incercati sa adunati doar saliva din cavitatea bucala si sa expectorati de cateva ori. Eu asa mi am dat seama. Sper sa nu aiba nimeni probleme grave pentru ca si eu mi am facut o mie de griji si probleme si am dezvoltat o stare de anxietate in urma acestui episod.

P.S. FOARTE IMPORTANT... nu mai cititi pe internet ca mai rau va faceti ( asa am facut eu ) si se vorbeste doar despre cancer, ceea ce te poate speria si da niste stari de anxietate greu de controlat. Daca credeti ca aveti o problema medicala mergeti la un control pentru ca un medic avizat va poate interpreta altfel simptomatologia.

Va doresc sanatate tuturor !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.