Spasme, fasciculatii musculare- AM SLA?
De vreo 2 săptămâni ma confrunt ch niște spasme nedureroase musculare, nu pot sa dorm, aparent sunt mai intense noaptea decât ziua sau doar nu le simt eu. De fiecare data când încerc sa ma relaxez apar și îmi deranjează ori somnul ori activitatea.
Mai nou am avut spasme și la nivelul gâtului, resimțit in zona esofagului. Nu mai pot sa mai înghit cu partea stânga, partea stânga a corpului e foarte încordată, m am găsit ieri neputând sa scriu pe telefon cu degetul de la mâna stânga, parca era blocat.
Nu am mai mâncat de 3 zile bine, orice mănânc, pare ca vine înapoi, am extrem de multe gaze după ce înghit orice, inclusiv apa.
Am fost la urgente de 2 ori, la un neurolog( înainte sa înceapă faza cu neinghitul), mi a făcut controlul și a zis ca sunt perfect ok dar pt liniștirea mea sa fac un RMN ȘI UN EMG. La urgente mi au zis sa ma duc la psihiatru, ca am atacuri de panica
RMN fac săptămâna viitoare, EMG abia in octombrie pe la final...simt ca nu pot aștepta pana atunci. Nu stiu ce sa fac, simt ca toate simptomele specifice sclerozei laterale mi se potrivesc, dar nimeni nu pare sa vadă acest lucru. Mi se pare imposibil ca creierul meu sa își “imagineze” aceste simptome atât de clare.
Mai nou am avut spasme și la nivelul gâtului, resimțit in zona esofagului. Nu mai pot sa mai înghit cu partea stânga, partea stânga a corpului e foarte încordată, m am găsit ieri neputând sa scriu pe telefon cu degetul de la mâna stânga, parca era blocat.
Nu am mai mâncat de 3 zile bine, orice mănânc, pare ca vine înapoi, am extrem de multe gaze după ce înghit orice, inclusiv apa.
Am fost la urgente de 2 ori, la un neurolog( înainte sa înceapă faza cu neinghitul), mi a făcut controlul și a zis ca sunt perfect ok dar pt liniștirea mea sa fac un RMN ȘI UN EMG. La urgente mi au zis sa ma duc la psihiatru, ca am atacuri de panica
RMN fac săptămâna viitoare, EMG abia in octombrie pe la final...simt ca nu pot aștepta pana atunci. Nu stiu ce sa fac, simt ca toate simptomele specifice sclerozei laterale mi se potrivesc, dar nimeni nu pare sa vadă acest lucru. Mi se pare imposibil ca creierul meu sa își “imagineze” aceste simptome atât de clare.
13 comentarii
Ai depistat cauza spasmelor ? Am si eu la fel...
Ileana covaci cum te mai simti? Si eu am aceleasi simptome
Camelia tot asa cu spasme sau fasciculatii, nici nu stiu cum sa le zic, pe 5 am programare la analize sa vad cu calciu magneziu cum stau, pe tot corpul am spasme ale muschilor, nu mai suport efectiv.
La mine sunt mai intense cand sunt in repaus.cand ma misc nu prea le simt
Cu somnul cum stai ? Eu am si insomnii si tresar foarte des prin somn
Cu somnul cum stai ? Eu am si insomnii si tresar foarte des prin somn
Tresar si eu in somn, înainte de a adormi, cateodata dorm bine si prea mult iar cateodata ma trezesc foarte des in timpul noptii, mie au aparut dupa un stres pe care am avut in legatura cu ceva, asa imi spun medicii dar eu nu cred ca de la stres, este ceva medical dar nu gasesc cauza fasciculatiilor, si buza si ochiul imi tresare deja, si e vizibil cu ochii cum se misca
Ileana, ce investigatii ai mai facut? Am si eu simptomele tale. Oare pot sa iti scriu pm?
Multumesc!
Multumesc!
Bună ziua și eu ma confrunt cu simntome asemănătoare, am amorțeli și spasme musculare mâini și picioare de 4 luni fără sa găsesc o cauză am făcut RMN cerebral ok, urmează să fac săptămâna viitoare un EMG.Ati reușit să găsiți un diagnostic
Buna ziua. Si eu am fasciculatii, mi se zbate ochiul stang ( pleoapa de sus - genele ), mi se misca degetele de la picioare. Le resimt mai tare cand incerc sa ma relaxez, sau stau intinsa in pat … prin tot corpul. Fesieri, gambe, coapse, brate, abdomen … se repeta cam in aceleasi locuri la diferențe de timp … sunt zilnice, ma innebunesc si ma sperie. Azi am fost la neuro, cu un RMN cerebral din 2017 ( facut din cauza anxietatii mele ). Am tiroida autoimuna in parametri normali la tsh, si o anxietate generalizată…am luat vitamine, magneziu la greu, calciu…neurologul a spus ca e ok, ( consultatia in sine mi se pare o prostie, cred ca tre sa ai probleme mari ca sa nu iti dea ok-ul )si imi recomanda pentru linistea mea un EMG. Nu prea am optiuni de emg acum pentru ca nu se face in orasul meu … Cei care ati facut, v-a gasit ceva ? Sau e in capul nostru ( desi sunt vizibile fasciculatiile ). Heeeeeelp !!! Cum scapam de asta ? Deja nu ma mai suporta familia
Am aceste simptome de 8 ani, acum am peste tot aceste spasme am făcut 4 EMG uri
Si eu am avut spasme pe corp. Acum nu mai sunt decat foarte rare, insa simt des niste chestii in cap, probabil tot spasme, nu stiu. Sunt ca niste zbateri.Culmea e ca azi m-a aput acea zbatere in cap, apoi s-a lasat ca durere pe gat si in josul lui, dupa care am avut 1-2 zbateri puternice la inima. Inclin sa cred ca spasmul e pe terminatie nervoasa si nu pe muschi.
Recent am aflat de la un cunoscut ca are aceleasi simptome. Excluzand alte probleme, medicul l-a trimis la psihiatru care i-a prescris pastile pt aceste spasme. Avusese si el mult stres la serviciu in ultima vreme, dar poate fi coincidenta. Ma gandesc la un lucru: daca aceste pastile care se dau de obicei pt probleme psihice ii ajuta pe multi cu spasmele, inseamna ca aceste zvacniri sunt pe terminatiile nervoase si le calmeaza. Citisem undeva pe net ca si durerile pe terminatii nervoase se calmeaza cu aceste pastile. De ce nu si spasmele? Prin urmare poate ca ceva anxiolitice ar ajuta. Ma refer la cele naturiste. Poate merita incercat. A incercat cineva? Eu am luat magnevie stres resist sau emocalm. Am inceput sa imi fac masaj pe muschii durerosi, poate incerc si un drenaj limfatic si o detoxifiere. Pe partea de minerale-carenta, surplus, pe langa analizele din sange se poate face Analiza minerala tisulara care arata nivelul mineralelor din tesuturi, predispozitiile la boli, nivelul metalelor grele din creier si ofera recomandari de tratament si dieta. Eu am facut-o, aveam la nivel mic tot, mai putin calciul care era fff mare, concluzia a fost ca acesta poate determina hipercontractibilitate musculara.( Am descoperit si aluminiu si beriliu in analiza firului de par) Au nimerit la fix. Nu prea mai consum lactate, poate de aceea nu mai am asa des spasmele pe maini si piciiare. Am carcei si crampe la efort, in schimb. Puteti incerca sa eliminati timp de o saptamana, o grupa de alimente si sa vedeti rezultatul. Glutenul-zaharul-lactatele- carnea, toate pot determina reactii ca inflamatie, alergie sau intoleranta. Eu m-am testat si de borelia, igg si igm.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4spasm al degetului mare
- 3spasme musculare
- 21durere picior si fasciculatii musculare
- 4spasme faciale
- 5Anxietate accentuata
- 3tremur ca niste spasme, stare de molesala
- 1Spasme musculare
- 5Crize de spasmofilie?!
- 5Cauza spasme musculare
- 0Spasme musculare si tremor
- 4Spasme mana stanga + mana dreapta, dureri de cap
- 2Tulburari de miscare
- 0Spasme mana dreapta fara a o simti
- 1Fasciculati musculare
- 3Spasme musculare
- 24Fasciculatii musculare si furnicaturi, posibil scleroza multipla?
- 9Oboseala extrema, nevoie de somn, stari de lesin, tremor in corp si urticarie
- 2Spasme degete picior
Mai multe informații despre: Spasmele musculare
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: