Somatizarea se vindeca?
Buna ziua, simptomele somatice ( simptome precum vertij continuu, greata etc..) se vindeca vreodata? Am citit pe diverse forum-uri cum ca acestea nu s-ar vindeca niciodata in totalitate. Este adevarat? imi cauzeaza stres major si sunt si mai constienta de ele decat inainte acum ca am citit ca nu se vindeca. Somatizarea este tradusa cumva, ca totul este produs de propria imaginatie?
4 comentarii
Somatizarea e produsa tot de disfunctia neurotransmitatorilor. Vedeti filmuletele cu neurotransmitters in limba engleza pe youtube. Se retrag si somatizarile cu tratament. Puteti obtine remisii ale bolii pe bune perioade de timp. In timpul tratamentului ele ar trebui sa dispara complet.
Somatizarile nu sunt numai in imaginatia pacientului.
Somatizarile nu sunt numai in imaginatia pacientului.
As vrea sa inteleg mai bine somatizarile acestea.
Ele apar si cand ai mintea ocupata? Cand nu te gandesti la ele si nu te sperie? Sau apar doar cand te obsedeaza un simptom. Intreb pentru ca in cazul meu vertijul, eu ma gandesc 24/24 la acest simptom si ma intreb daca nu cumva mi l imaginez cum ma gandesc atat de mult la el si de exemplu daca imi ocup mintea cu ceva, senzatia dispare.
Sa inteleg ca daca iau tratament de la psihiatru, somatizarea dispare doar pe perioada tratamentului sau se remite si dupa ce intrerup tratamentul?
Ele apar si cand ai mintea ocupata? Cand nu te gandesti la ele si nu te sperie? Sau apar doar cand te obsedeaza un simptom. Intreb pentru ca in cazul meu vertijul, eu ma gandesc 24/24 la acest simptom si ma intreb daca nu cumva mi l imaginez cum ma gandesc atat de mult la el si de exemplu daca imi ocup mintea cu ceva, senzatia dispare.
Sa inteleg ca daca iau tratament de la psihiatru, somatizarea dispare doar pe perioada tratamentului sau se remite si dupa ce intrerup tratamentul?
Iesirea din cercul vicios al bolilor psihosomatice este posibila prin intermediul psihoterapiei.
Cu ajutorul terapeutului, se poate face cale intoarsa in istoria personala pentru a distinge momentul sau experienta care a declansat somatizarea.
Odata identificata sursa conflictului, se vor intelege gandurile care apar in legatura cu persoana respectivă, care va fi învățată cum să le reinterpreteze și să le gestioneze, astfel încât să nu mai o afecteze..
Se lucrează cu persoana astfel încât să fie capabilă să-și exprime emotiile, sa opereze schimbarea la nivelul convingerilor, atitudinilor si comportamentului, ajungand, la final, sa-și restabilească echilibrul dintre corp si minte si sa-și recapete starea de sanatate.
Cu ajutorul terapeutului, se poate face cale intoarsa in istoria personala pentru a distinge momentul sau experienta care a declansat somatizarea.
Odata identificata sursa conflictului, se vor intelege gandurile care apar in legatura cu persoana respectivă, care va fi învățată cum să le reinterpreteze și să le gestioneze, astfel încât să nu mai o afecteze..
Se lucrează cu persoana astfel încât să fie capabilă să-și exprime emotiile, sa opereze schimbarea la nivelul convingerilor, atitudinilor si comportamentului, ajungand, la final, sa-și restabilească echilibrul dintre corp si minte si sa-și recapete starea de sanatate.
Multumesc mult pentru raspuns, este indicat si un tratament psihiatric? Intru-cat am fost foarte agitata in ultimul timp si mi am propus ca maine sa merg la un psihiatru pt niste medicamente.. ce imi recomandati, sa merg si pe medicamente?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6AJUTOR!!! pentru Tulburarea Psihosomatica si Spasmofilie
- 44Psihomatica - ce ar trebui sa stim?
- 16o problema...mai rara
- 4Tulburari depresive anxioase cu afectiuni psihosomatice
- 5baietel trei ani afectat psihic?
- 14Senzatie curenti prin corp
- 1am si eu o problema!!!
- 0Obstacole in calea vindecarii
- 2amorteala in cap
- 11Nu inteleg. Anxietate sau probleme cu inima?
- 3Tahicardie, tpsv, fibrilatie!
- 0Probleme cardiace?
- 1terminat fizic :(
- 2ma simt de parca am 80 de ani, am dureri peste tot in corp si stare de rau generala
- 4Probleme cu respiratie
- 7Tulburare somatoforma, seroquel...va rog răspuns!
Mai multe informații despre: afectiunile psihosomatice
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: