Sindromul Cushing

Salut. Am nevoie de putin ajutor daca e cineva amabil va rog. Prietena mea ar fi suspectata ca ar avea sindromul cushing. Ii cade parul, nu are o menstruatie regulata de cativa ani, de fapt nu are deloc, are toate simpomele sindromului: fata rotunda, ceafa de bizon, dureri insuportabile de cap, greutate exagerata in zona trunchiului, tensiune, ficat marit, chestia aia care nu stiu cum sa o numesc in zona gatului in forma de H, spun asta pentru ca din ce am citit si documentar aia e cauza ingrasarii. A fost la medici si i s.a zis ca nu are acest sindrom, i s.a dat o sacosa de pastile si i s.a zis sa astepte sa isi faca efectul. Dar toate simptomele sunt vizibile si constiente sindromului cushing. Ea s.a apucat de un regim si de exercitii la sala. O va ajuta ? Sa slabeasca ? Si cu toate problemele astea ? E posibil ? As dori daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns concret si sigur si cu sfaturi, ce ar trebui sa faca ? Va multumesc!
2 comentarii

Pentru determinarea Cusing trebuie facute anumite analize;
Cortizol prin stimularea ACTH
Cortizol liber urinar sau salivar prin variatia diurna de 24 ore
DHEAS, testosteron
Glicemie, testul de toleranta orala la glucoza
Hemoleucograma
Ionograma
Calciu din urina, etc.
Pe baza analizelor si tabloul simptomatic se determina daca are sau nu aceasta boala.
Pot fi cauze ce tin de un adenom hipofizar, cauza hipotalamica, cauza maligna, tiroida, etc. Trebuie facut si un CTscan.
Cortizol prin stimularea ACTH
Cortizol liber urinar sau salivar prin variatia diurna de 24 ore
DHEAS, testosteron
Glicemie, testul de toleranta orala la glucoza
Hemoleucograma
Ionograma
Calciu din urina, etc.
Pe baza analizelor si tabloul simptomatic se determina daca are sau nu aceasta boala.
Pot fi cauze ce tin de un adenom hipofizar, cauza hipotalamica, cauza maligna, tiroida, etc. Trebuie facut si un CTscan.

Multumesc. Deci sa inteleg ca trebuie facute niste analize putin mai avansate, nu doar niste analize de sange si ii umplem sacosi de pastile. Multimesc mult pentru ajutor!

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2sindromul Cushing
- 9sindromul cushing????
- 5doctor bun pentru sindromul cushing?
- 8sindromul cushing?
- 41Sindromul Cushing - sfaturi
- 2Sindrom Cushing- cine pune acest diagnostic în România?
Mai multe informații despre: Sindromul Cushing
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: