Sindrom Gerhardt

Am sotia operata de glanda tiroida si medicul care a operat-o ia atins nervii corzilor vocale.A fost operata prin cordectomie stanga laser CO2 cu laringoscopie suspendata.De asemenea a avut si o canula traheala de necesitate, iar de cind ia fost scoasa aceasta canula nu poate sa respire cum trebuie si nu poate sa inghita avind un nod in git care o incomodeaza si o sufoca.De 3 luni si jumatate tot m-a chinui cu ea prin spitale si nimeni nu ne spune absolut nimic.Chiar ieri 18.04.2011 a fost externata si tot nu se simte bine.Operatia de tiroida a fost in data de 13.01.2011 la spitalul Parhon, cea de cordectomie si canula in data de 21 02 2011 la spitalul Sf.Maria, canula a fost scoasa in data de 15.03.2011, iar ieri a fost externata tot de la spitalul Sf.Maria.Va rog sa-mi spuneti si mie ce pot sa fac, pentru ca stau cu frica si la serviciu si acasa ca sa nu se sufoce si sa moara.
2 comentarii

Stiu ca este putin probabil sa raspundeti dupa atatia ani...dar incerc. La ce dr ati facut operatia de cordectomie ? a mai putut vorbi dupa operatie ? Acum se simte mai bine ? Sunt in aceeasi situatie - pareza coarde vocale - gerhardt - ma sufoc urat de tot, ma inec mai ales cu lichide. Multumesc !

Buna ziua!Eu am fost operata prin cordectomie CO2 la institutul ORL Dr.Hocioata de catre medicul Viorel Zainea.Vorbesc dar greu deocamdata (am doar 2saptamani de la operatie).Fac repaus total de voce.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5nodul pe corzile vocale... tratament sugerat: injectii cu insulina si cortizon alaturi de pauza voca
- 6disfonie?
- 6incapsularea infectiei
- 2Probleme serioase cu vocea.nu stiu ce sa mai cred.
- 7probleme cu vocea si am 14 ani
- 3nevoie periodica de a drege vocea
- 11Noduli corzi vocale
- 3imi va reveni vocea?
- 1schimbarea vocei
- 10Ragusala de multa vreme+voce subtire
- 5Voce subtire si ragusita.. oare mai am vreo sansa la o voce normala?!
- 1Noduli pe corzile vocale
- 13corzi vocale
- 6infectie corzi vocale?
- 1Paralizia corzii vocale drepte
- 1Vocea imi dispare, se modifica...
- 1Schmbare de voce sau problema medicala?
Mai multe informații despre: coarda vocala Sindromul Gerhardt
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: