Simptome sevraj nicotinic
Buna ziua! Am renuntat la fumat acum 2 saptamani dupa aproximativ 5 ani de fumat, inlocuind tigara cu una electronica fara nicotina pe care o folosesc doar cand anturajul meu isi scoate pachetul pentru a nu simti pofta sau nevoia sa iau si eu. Sevrajul m a dus intr o stare de rau foarte puternica, greata, probleme cu somnul, dureri de cap, temperatura si cresterea acesteia mai ales noaptea. Ma trezesc cu frisoane sau transpirat si duc o lipsa foarte mare de energie. Nu simt dorinta de a mai practica activitatile pe care le practicam inainte, nu am motivatie. As vrea sa stiu daca ar trebui sa apelez la un medic sau sa astept sa imi treaca aceste stari.
2 comentarii
Buna ziua
Este important sa intelegeti ca orice dependenta are doua componente: dependenta de substanta sau de comportament si dependenta psihoemotionala
De obicei depdendenta de substanta se rezolva usor, dezintoxicarea necesitand cam 1-2 saptamani. Insa ceea ce ramane este dependenta psihoemotionala, cautarea starii pe care o dadea substanta, de care daca nu va ocupati riscul de ceda tentatiei va fi foarte mare.
Nicotina, in mod esential este un stimulent al sistemului nervos, in cantitati mari. ”Linistirea” initiala este data de gasirea starii de bine, de placere, nu de efectul nicotinei!
Cu alte cuvinte, mergeti la un psihoterapeut cu experienta si discutati despre nevoile din spatele dependentei dumneavoastra
Este important sa intelegeti ca orice dependenta are doua componente: dependenta de substanta sau de comportament si dependenta psihoemotionala
De obicei depdendenta de substanta se rezolva usor, dezintoxicarea necesitand cam 1-2 saptamani. Insa ceea ce ramane este dependenta psihoemotionala, cautarea starii pe care o dadea substanta, de care daca nu va ocupati riscul de ceda tentatiei va fi foarte mare.
Nicotina, in mod esential este un stimulent al sistemului nervos, in cantitati mari. ”Linistirea” initiala este data de gasirea starii de bine, de placere, nu de efectul nicotinei!
Cu alte cuvinte, mergeti la un psihoterapeut cu experienta si discutati despre nevoile din spatele dependentei dumneavoastra
Ca și colegul meu vă recomand să mergeți la un psihoterapeut să vă ajute să depășiți situația actuală. După evaluare vă va spune dacă este nevoie și de medicație o perioadă, cel puțin la începutul terapiei.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 18Sevraj de nicotina?
- 4Sevraj nicotinic
- 2Fumatul detali
- 1Probleme cu plamani cred.
- 6Sevraj nicotic
- 2Renuntat brusc la fumat, simptome, stari, iqos iluma
Mai multe informații despre: Sevrajul nicotinic
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: