Simptome sevraj nicotinic

16-01-2023
Dutu24
Nu este medic/terapeut
Dutu24
Buna ziua! Am renuntat la fumat acum 2 saptamani dupa aproximativ 5 ani de fumat, inlocuind tigara cu una electronica fara nicotina pe care o folosesc doar cand anturajul meu isi scoate pachetul pentru a nu simti pofta sau nevoia sa iau si eu. Sevrajul m a dus intr o stare de rau foarte puternica, greata, probleme cu somnul, dureri de cap, temperatura si cresterea acesteia mai ales noaptea. Ma trezesc cu frisoane sau transpirat si duc o lipsa foarte mare de energie. Nu simt dorinta de a mai practica activitatile pe care le practicam inainte, nu am motivatie. As vrea sa stiu daca ar trebui sa apelez la un medic sau sa astept sa imi treaca aceste stari.
2 comentarii
0
18-01-2023, ora 15:07
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua

Este important sa intelegeti ca orice dependenta are doua componente: dependenta de substanta sau de comportament si dependenta psihoemotionala

De obicei depdendenta de substanta se rezolva usor, dezintoxicarea necesitand cam 1-2 saptamani. Insa ceea ce ramane este dependenta psihoemotionala, cautarea starii pe care o dadea substanta, de care daca nu va ocupati riscul de ceda tentatiei va fi foarte mare.

Nicotina, in mod esential este un stimulent al sistemului nervos, in cantitati mari. ”Linistirea” initiala este data de gasirea starii de bine, de placere, nu de efectul nicotinei!

Cu alte cuvinte, mergeti la un psihoterapeut cu experienta si discutati despre nevoile din spatele dependentei dumneavoastra
0
19-01-2023, ora 14:32
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Ca și colegul meu vă recomand să mergeți la un psihoterapeut să vă ajute să depășiți situația actuală. După evaluare vă va spune dacă este nevoie și de medicație o perioadă, cel puțin la începutul terapiei.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: