Sifilis in sarcina

05-06-2019
R82
Nu este medic/terapeut
R82
Buna ziua, am o rugaminte la dumneavoastra sunt insarcinata un 15 saptamani in urma cu 10 ani am fost depistata cu sifilis am facut tratament cu penicilina tot atunci am refacut analizele VDRL negativ Tpha pozitiv dar in cantitate foarte mica medicul spunandu- mi ca nu pot imbolnavi pe altcineva doar ca acei anticorpi pot ramane chiar toata viata pozitivi. Acum sunt insarcinate in 15 saptamani da la analize a iesit VDRL negativ iar TPHA pozitiv 1:5120.Spuneti-mi va rog frumos ce inseamna asta trebuie sa fac tratament sau nu?Copilul meu poate pati ceva se poate transmite la el, dc trebuie tratament il mai pot face fara sa afecteze bebelusul? Va multumesc anticipat si astept un raspuns din partea dumneavoastra cat mai curand! O zi buna
4 comentarii
1
05-06-2019, ora 22:06
Dr. Dumitru Florin
Dermatovenerologie, Bucuresti
Dr. Dumitru Florin
Buna ziua!
TPHA poate ramane pozitiv toata viata, chiar si in cazul pacientilor tratati, ca dumneavoastra, fara ca acest lucru sa insemne infectie sau risc de a transmite boala bebelusului. Important este ca VDRL este negativ. Este bine sa mai repetati VDRL si TPHA peste 2-3 saptamani apoi spre sfarsitul sarcinii. Sa faceti si un test HIV.
0
05-06-2019, ora 23:13
R82
Nu este medic/terapeut
R82
Va multumesc frumos pt raspunsul dumneavoastra!
0
07-06-2019, ora 07:07
R82
Nu este medic/terapeut
R82
Buna dimineata, va deranjez cu inca o intrebare in cazul in care in situatia pe care am descris-o se recomanda tratament pana la cate săptămâni as putea face injectiile pt a nu afecta in vreun fel bebelușul?Am fost trimisa la o clinica pt un control mai amanuntit al organelor si pt sindromul down deoarece am aproape 37 de ani si riscul este mai mare am intrebat aici si mi-a recomandat tratament doamna ginecoloaga la care am programare abia pe data de 14 iunie vrea sa refacem analizele din acest motiv va intreb dc tot mai trec cateva saptamani nu va fi o problemă?Mi-e foarte greu si nu stiu exact aici in cine sa am incredere am reusit sa obtin o programare la un medic dermato-venerice care vb romaneste pt a intelege exact situatia abia pe 19 iulie.Astept un raspuns din partea dumneavoastră. Va multumesc anticipat și va doresc o zi frumoasa!
0
10-06-2019, ora 20:59
Dr. Dumitru Florin
Dermatovenerologie, Bucuresti
Dr. Dumitru Florin
Asteptati pana pe 14 Iunie cand refaceti analizele. Conform celor pe care le-ati descris nu ar fi nevoie de tratament.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: