Segment A2 cu exces de panza valvulara

29-09-2007
gigisan
Nu este medic/terapeut
gigisan
Am fost diagnosticat recent cu : "Segment A2 cu exces de panza valvulara".

Ce inseamna si cat de grav e ? Mi s-a spus ca nu e nimc grav dar as mai vrea sa aud o alta opinie.

Multumesc
8 comentarii
0
29-09-2007, ora 00:00
Dr. Halpern Rafael
Chirurgie vasculara, Bucuresti
Dr. Halpern Rafael
Valva mitrala a inimii are 3 segmente anterioare (A1, A2, A3) si 3 segmente posterioare (P1, P2, P3)
In general excesul de panza valvulara a valvei anterioare face parte din sindromul Barlow.
Cel mai important nu e faptul ca aveti exces al panzei valvulare ci care este gradul de insuficienta mitrala.
Daca aveti grad mic de insuficienta mitrala atunci intradevar nu e grav dar va trebui sa faceti cate o ecografie cardiaca in fiecare an sau cel mult o data la 2 ani.
Daca insa exista o insuficienta mitrala semnificativa grad III, IV, atunci va trebui sa gasiti un centru de chirurgie cardiaca din strainatate specializat in reparatiile de valva mitrala. Raparatia prolapsului de valva anterioara nu e simpla si chiar si in strainatate exista doar cateva centre care o fac bine.
Asadar nu e important faptul ca aveti acest exces ci care e insuficienta prin valva mitrala. Daca insuficienta e mica atunci va trebui sa va controlati sa nu se transforme in insuficienta mare si sa va operati inantea aparitiei oboselii muschiului cardiac
0
30-09-2007, ora 00:00
gigisan
Nu este medic/terapeut
gigisan
Din cate mi s-a spus, nu am prolaps de valva mitrala daca la asta va referiti cand spuneti insuficienta mitrala.

In schimb mi s-a mai diagnosticat si insuficienta aortica de grad 0-1. Tin sa precizez ca am 25 de ani, nu consum produse din gama celor excitante si nu fumez.

Multumesc.
0
30-09-2007, ora 00:00
Dr. Halpern Rafael
Dr. Halpern Rafael
Inteleg ca aveti un grad 0-1 de insuficienta aortica, dar ce grad de insuficienta mitrala aveti?
Ce inaltime aveti?
0
01-10-2007, ora 00:00
gigisan
Nu este medic/terapeut
gigisan
din cate imi aduc aminte parca tot 0-1 ar fi. nu am analizele acum la mine.

inaltimea este 1, 83 la o greutate de 88 kg.
0
Dr. Halpern Rafael
Dr. Halpern Rafael
Intradevar nu e nimic graf acum insa va treebui sa faceti cate o ecografie o data la 1-2 ani.
0
gigisan
Nu este medic/terapeut
gigisan
Asa voi face. Va multumesc mult pentru raspunsurile dumneavoastra.
0
09-04-2008, ora 00:00
ccclau30
Nu este medic/terapeut
ccclau30
buna eu am insuficienta mitrala de grad1 si insuficienta aortica de grad 1-2, nici eu nu stiu ce inseamna prea bine ca mau tot ametit si mai am si wpw tip b. poate ma lamuriti si pe mine. acum fac tratament cu sotalol de 80. va pup si astept raspuns
0
18-11-2008, ora 13:55
ccclau30
Nu este medic/terapeut
ccclau30
buna am revenit si ma simpt mai bine.vreau sa intreb si eu si daca stie cineva raspunsul ii multumesc. Suferind de wpw am voie sa fac copii ? va rog raspundetimi daca stiti. multa sanatate
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.