Ekg rau, ecocqrdiografie buna

04-08-2024
Nicoleta99g
Nu este medic/terapeut
Nicoleta99g
Buna ziua, va rog sa ma ajutați cu o părere, sunt foarte speriata...Am avut de ceva timp treziri nocturne cu batai puternice ale inimii.La ekg a iesit ceva în neregula, dar ecocqrdiografia a ieșit bine.Medicul a cerut încă câteva investigații CT, pe care trebuie sa le fac în alt județ.Nu mi.a zis, dar pe foaie a scris cardiomiopatie ischemica, și tratament cu preductal. Îmi este foarte frica, am 25 de ani, este grav? Este doar un diagnostic prezumtiv? Se poate trai cu asta?
3 comentarii
1
05-08-2024, ora 09:46
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Bună ziua!
Înțeleg îngrijorarea dumneavoastră și este important să discutați în detaliu cu medicul dumneavoastră pentru a înțelege mai bine situația și opțiunile de tratament. Voi încerca să vă ofer informații generale care să vă ajute să înțelegeți mai bine ce presupune diagnosticul menționat.

Cardiomiopatia ischemică
Cardiomiopatia ischemică este o afecțiune în care funcția inimii este afectată din cauza unui aport insuficient de sânge la mușchiul cardiac, adesea datorită bolii arterelor coronare. Aceasta poate duce la slabirea mușchiului inimii și poate afecta capacitatea inimii de a pompa sânge.

Diagnostic
- EKG: Pot apărea anumite modificări care sugerează o problemă cu fluxul sanguin către inimă.
- Ecocardiografie: Dacă aceasta a ieșit bine, înseamnă că structura inimii și funcția de pompare pot fi încă în limite normale, sau nu s-au observat anomalii structurale majore.
- CT Cardiac: Este posibil să fie necesar pentru a evalua mai detaliat arterele coronare și pentru a vedea dacă există îngustări sau blocaje care ar putea cauza ischemie.

Tratament și management
- Medicamentație: Preductal (Trimetazidină) este adesea utilizat pentru a îmbunătăți metabolismul energetic al celulelor cardiace și pentru a reduce simptomele ischemiei.
- Modificări ale stilului de viață: Renunțarea la fumat, exerciții fizice regulate, o dietă sănătoasă și controlul greutății sunt esențiale.

Prognostic
- Cardiomiopatia ischemică poate fi gestionată eficient cu tratament adecvat și modificări ale stilului de viață. Prognosticul poate varia în funcție de severitatea bolii coronariene și de răspunsul la tratament.

Pasul următor
Este crucial să discutați aceste aspecte cu medicul dumneavoastră care vă cunoaște istoricul medical complet și poate oferi cele mai adecvate recomandări pentru situația dumneavoastră specifică. Nu ezitați să întrebați despre toate opțiunile de tratament, managementul riscurilor și ce măsuri puteți lua pentru a îmbunătăți sănătatea inimii.

Vă recomand să mergeți la toate investigațiile recomandate și să urmați instrucțiunile medicale. Este posibil să trăiți o viață lungă și sănătoasă cu gestionarea corectă a acestei condiții.
0
18-08-2024, ora 20:13
marian cojoc
Nu este medic/terapeut
marian cojoc
Buna, Nicoleta, ceea ce a iesit in neregula la ecg este aceasta cardiomiopatie ischemica iar faptul ca ecocardiograma a iesit normala este ca nu exista defecte structurale la nivelul inimi. Ischmeia arterelor coronare nu se poate vedea la un eco de aceea te-a trimis la CT. La varsta ta, 25 de ani e foarte ciudat sa ti se puna un acest diagnostic, referitor daca se poate trai cu asta...da, se poate normal, cu tratament sau cu stent (in functie de gradul de blocaj a arterei). O alta intrebare este duci o viata sedentara? ai o greutate mai mare ca cea normala? fumezi? folosesti sau ai folosit substante interzise? apropo, daca mai ai ecgul as fi curios sa l vad daca doresti in privat. Toate cele bune.
0
20-08-2024, ora 06:50
Nicoleta99g
Nu este medic/terapeut
Nicoleta99g
Mulțumesc, da nu fumez, alcool uneori, sedentarism da, dar de când am aflat diagnosticul mi.am schimbat viata și îmi doresc sa o țin tot asa, o sa revin și cu ekg, poate îmi dați o parere, multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.