Secretii nazale in spatele nasului

28-03-2023
Masha30
Nu este medic/terapeut
Masha30
Buna ziua ! Am o fetita de 2 ani si 4 luni care a fost racita 3 zile (nas infundat, mucisori, a facut de 3 ori temperatura).Pediatrul ne’a recomandat sa ii dam ca tratament
Virodep 10 picaturi x 2/zi timp de 10 zile
Sinupret 2, 1 ml de 3/zi timp de 7 zile
Oscilococcinum 1 tub de 2/zi timp de 3 zile
Espumisan (o doare burtica de fiecare data cand raceste)
Raceala i’a trecut imediat, dar de fiecare data cand raceste ii raman mucisori in gat, secretii pe care nu le poate elimina.Am facut aerosol cu respisun, i’am pus in nas Vibrocil.Ce pot face sa scapam de acesti mucisori de fiecare data cand raceste? Mentionez ca nici nu se poate odihni, se astupa in gat.Am fost la ORL, mi s’a spus ca nu are nimic, doar o mica deviatie de sept care nu impune probleme, am facut exudat nazal si faringian, a iesit negativ.Insa de fiecare data cand raceste apare acesta “sputa”.Multumesc frumos!
1 comentarii
0
28-03-2023, ora 17:52
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov, Darste
Dr. dentist: Maier Marius
Bună ziua,

este destul de comun ca copiii mici să aibă secreții nazale persistente după o răceală, iar acest lucru poate fi frustrant pentru părinți și pentru copil. În cazul copilului dumneavoastră, dacă s-au efectuat investigații și nu au arătat probleme medicale grave, atunci poate fi de ajutor să utilizați câteva strategii pentru a ajuta la gestionarea acestor secreții nazale persistente.

Utilizarea unei soluții saline pentru clătirea nasului: Aceasta poate fi o modalitate eficientă de a ajuta la îndepărtarea mucusului din pasajele nazale ale copilului. Puteți cumpăra soluții saline speciale pentru clătirea nasului din farmacii sau le puteți face acasă prin amestecarea unei lingurițe de sare de mare într-un litru de apă.

Utilizarea unui aspirator nazal: Un aspirator nazal poate fi utilizat pentru a extrage mucusul din pasajele nazale ale copilului. Acestea sunt disponibile în diferite forme și dimensiuni, iar cele mai populare sunt cele care utilizează aspirația manuală. Asigurați-vă că aspiratorul nazal este curat și igienic pentru a preveni infectarea.

Încurajați hidratarea: Hidratarea este importantă pentru a subția mucusul și pentru a ajuta la eliminarea sa. Asigurați-vă că copilul dumneavoastră bea suficientă apă și alte lichide sănătoase, cum ar fi sucuri naturale sau supă de pui.

Evitați aerul uscat: Aerul uscat poate agrava secrețiile nazale persistente. Încercați să mențineți o umiditate optimă în camera copilului prin utilizarea unui umidificator sau plasarea unor recipiente cu apă în încăpere.

Încurajați copilul să respire prin nas: Dacă copilul respiră prin gură, acest lucru poate agrava secrețiile nazale. Încurajați-l să respire prin nas, poate fi de ajutor să-i curățați nasul înainte de culcare sau de somn.

Este important să discutați cu pediatrul dumneavoastră despre orice îngrijorare legată de starea de sănătate a copilului dumneavoastră și despre orice tratament sau schimbări de dietă pe care doriți să le implementați.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.