Secretii nazale de 7 saptamani

26-11-2018
Feliciaradu
Nu este medic/terapeut
Feliciaradu
Fetita mea are aproape 4 ani, polipi mariti si amigdale hipertrofice. Momentan nu merge la gradinita pentru cai mai are o surioara mica de 1 an si am vrut sa evit sa aduca toate bolile de la gradi acasa. Fetita cea mare are muci de 7 saptamani, am fost la dr, i-au recomandat diverse scheme de tratament: prima a fost cu biorinil, tamalis si tobradex, apoi quixx, olith, apoi sinupret cu rinodep si nici una nu pare sa functioneze, mucii sunt acolo. Am tot facut aerosoli ba cu respisun, ba cu ser fiziologic, am cumparat chiar si aparatul salin si aparatul saltmed de aerosloli si tot nu scapam de muci. Nu inteleg de ce nu mai scapa odata de muci. In toata perioada asta bebe a luat si ea mucii si a durat doar 5 zile si gata. Ele dorm impreuna, se pupa, mai beau si una dupa alta cand nu sunt atenta... Problema e ca noaptea ba se infunda, ba se desfunda, cand respira bine, cand sforaie si i se intrerupe respiratia cateva secunde... Ne-am facut toti exudatele de 2 ori, doar eu am in nas stafilococul auriu si 2 dr au spus ca nu se trateaza, insa fetitele nu au nimic, analizele ies curate. Am facut si teste de alergie si nu iese nimic. Cam ce ar fi de facut? Fetita este foarte vioaie ziua, cuminte, pe ea nu pare sa o deranjeze.Multumesc
9 comentarii
1
26-11-2018, ora 18:10
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
popipii si amigdalele se maresc din 2 cauze
1 un reflux gastro-esofagian in somn.. care prin acidul gastric irita si inflameaza tot
asta ar explica de ce uneori e bien si uneori nu... Depinde ce a consumat seara inainte de culcare
2 este vorba de o intoleranta a sistemului digestiv la anumite alimente cu rol Alergen
lactate de vaca, dulciuri cu creme, euri si coloranti, ciocolata..s.m.a( gasiti pe goggle.. alimente alergene
in caz ca acele alimente sunt consumate si organismul nu le proceseaza corect..duce la o scadere a imunitatiii, sistemul limfatic se implica si duce la hipertrofia tesutului limfatic ( polipi, amigdale)
0
26-11-2018, ora 19:44
Feliciaradu
Nu este medic/terapeut
Feliciaradu
Buna seara, va multumesc mult pentru raspuns. Da, este posibil ca sa fie reflux... Acum daca stau sa ma gandesc mucii ii are de cand am fost la bunici si i-au dat dulciuri si mancaruri super acide ( sos de rosii, carne..fara legume...) si a doua zi a varsat tot si au apucat-o mucii la inca o zi dupa.
Dulciuri, euri, coloranti si ciocolata evitam la maxim, de fapt nici nu avem prin casa pentru ca nici noi nu mancam, insa intradevar ea bea lapte de capra seara si cateodata mai mananca si cate un mar seara. Ea a fost alaptata exclusiv pana la 1 an si 10 luni si diversificata de la 6 luni si niciodata nu i-am dat lapte praf, am avut mare grija la alimentatie insa incepad cu varsta de 2 ani am calatorit f mult si a mancat multe mancaruri asiatice iar apoi ne-am mutat o perioada in nordul Germaniei unde nu e prea a fost soare. Problemele cu amigdalele si cu polipii ei au inceput de cand am incetat alaptarea si de cand i-am dat lapte de capra... Daca scot de tot lactatele de unde isi mai ia calciu? Credeti ca operatia de polipi ar fi oportuna? Un medic a spus operatie de polipi si amigdale si alt medic a spus sa incerc cu nasonex 1 luna si loroblis si sa o monitorizez... Oricum o sa am grija maxima la alimentatie, va multumesc inca odata mult pentru recomandare.
1
26-11-2018, ora 20:20
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
cititi Alimente bogate in Calciu
o sa aveti o surpriza.. laptele e pe locul 10
0
26-11-2018, ora 23:20
Feliciaradu
Nu este medic/terapeut
Feliciaradu
Am citit la un moment dat pe forum ca acele picăturii e colargol topesc polipii. Credeți ca dacă ii dau și colargol și nasonex ar fi prea mult? Și spalaturile nazale cum se fac corect? Eu momentan o las pe ea sa își pună ser fiziologic in nas, câte jumătate de fiola in fiecare nara ca apoi sa sufle bine nasul.
0
27-11-2018, ora 08:04
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
cu suflatul e bine asa..se mai poate pune si ceai cald de musetel in looc de ser
Colargolul( de 3 ori pe zi ) se poate combina cu mometazona ( dinimeata seara)
0
30-11-2018, ora 16:14
Feliciaradu
Nu este medic/terapeut
Feliciaradu
Buna ziua din nou. Colargol cate zile ii pot da maxim la un copil de aproape 4 ani? Ea momentan a început tratamentul de 3 zile cu nasonex 1puf in fiecare nara seara o luna de zile și colargol de o 1 zi ii dau de 3 ori pe zi. Mi-as dori mult sa reușesc sa scape de operație, mai creste și ea, polipii rămân și ei mici, ne-am și mutat intr-o zona cu poluare extrem de mică comparativ cum era in București..Si in plus nu a făcut pneumonie sau otite niciodată și iese mereu bine la control la urechi. Spălături nazale face deja, cu ceai nu ii place, își pune ea ser fiziologic câte o fiola in fiecare nara. Mulțumesc mult,
0
02-12-2018, ora 20:00
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1 tratamentul cu colargol se face 7-10 zile cu pauza de 2-3 saptamani si se poate repeta
2 polipii se maresc pe 2 factori intrni
reflux gastro e-sofagian in somn
sau alergiii, intoleranta la lactate, s.a. alimente alergene( le gasiti pe forum)
nu de la poluare externa de care ati fugit ( mai traiesc mii de copii in bucuresti care nu fac polipi)
0
14-01-2019, ora 15:38
Feliciaradu
Nu este medic/terapeut
Feliciaradu
Buna ziua,

V-am urmat sfatul si am incercat sa eliminam alimentele care provoaca mucus. Am observat de asemenea ca in zilele in care ii dadeam cartofi sau orez alb, lactate sau soia, incepea sa se infunde usor. Dupa ce ii dadeam allerdep sirop isi revenea.

Am facut tratament de 10 zile cu colargol si cu nasonex cu pauza 20 de zile, apoi 10 zile tratament colargol. Este incredibil ce schimbare. Pe langa faptul ca dupa 5 zile de la inceperea colargolului nu a mai avut muci, a inceput sa respire bine noaptea, rareori sforaie usor cand doarme cu fata in sus, cand doarme pe o parte nu sforaie.

Am fost azi la un control orl de rutina sa vedem cum mai sunt polipii, noi ne-am mutat in Germania, iar doctorul orl-ist de aici a spus ca are vegetatii adenoide si amigdale hipetrofice si ca deocamdata nu trebuie operate daca nu a facut infectii in ureche. Nu i-a prescris niciun tratament, ne-a expediat rapid. Nu a avut rabdare nici sa ii spunem ce tratament i-am dat, a fost o consultatie de 5 minute desi avem asigurare privata.

As vrea sa stiu daca ajuta sa mai fac a 3a oara tratamentul cu colargol si daca il pot asocia iar cu Nasonex si cate zile sa ii dau nasonexul?

Si la varsta de 4 ani exista teste de alergie pe care le pot face si care sa iasa? Cand avea 2 ani i-am facut teste alergice, am intepat copilul degeaba pt ca au spus apoi ca nu ies la varsta asta, desi poate fi alergica...

Am citit aceste doua studii :

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26788489
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17533178

Cum se poate da montelukast?

Multumesc,
0
14-01-2019, ora 19:46
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1. aici pe forum se dau doar sfaturi..nu si tratamente personalizate
2. decat sa afceti acele teste.. mai bine alimentati copilul corect toata viata si scapati de probleme
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Îmi curge apă din nas
  •