Scolioza dorso-lombara - L3-S1 protruzii discale cu atingere radiculara

09-12-2016
isabella.isa
Nu este medic/terapeut
isabella.isa
Buna seara,

In urma unui CT abdominal efectuat pentru o tumoare hepatica mi s-a descoperit urmatoarea problema la coloana
Scolioza dorso-lombara. Reducerea curburii lombare. L3-S1 protruzii discale cu atingere radiculara.

Concluzii CT: Protruzii discale. Modificari de postura vertebrala.

Ce presupune aceasta boala? Am uneori dureri in partea inferioara a spatelui insa nu sunt intense si sunt de scurta durata.

Ma intereseaza in principal, ce anume inseamna Reducerea curburii lombare. L3-S1 protruzii discale cu atingere radiculara. Ce sunt L3-S1?

Va multumesc
5 comentarii
0
09-12-2016, ora 13:56
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Neurologie, SUCEAVA
Buna ziua. La nivelul coloanei vertebrale exista regiunea cervicala, toracala, lombara si sacrata. La nivelul coloanei lombare exista 5 vertebre numerotate de la 1 la 5. Deci, in rezultatul dvs este vorba de discurile intervertebrale de la vertebra lombara 3 (L30 pana la vertebra sacrata 1 (S1), mai precis L3-L4, L4-L5, L5-S1.
Dar sunt doar protruzii discale, si nu hernie de disc.
Reducerea curburii lombare reprezinta faptul ca acea curbura fiziologica (normala) a coloanei este diminuata. Nu este o problema grava, dar predispune la afectare reumatica-degenerativa a coloanei.
0
09-12-2016, ora 14:24
isabella.isa
Nu este medic/terapeut
isabella.isa
Imi puteti spune, va rog, ce presupune atingerea radiculara? Este vorba despre atingerea unui nerv (acest lucru poate fi cauza durerilor)? Se poate corecta aceasta problema?

Referitor la comentariul dvs. ce presupune afectarea reumatica-degenerativa a coloanei si in ce situatii poate sa apara?

Multumesc
0
09-12-2016, ora 17:31
Neurologie, SUCEAVA
Da, atingere radiculara inseamna atingerea radacinilor nervoase si poate da dureri.
Reumatismul degenerativ este o boala a articulatiilor care apare odata cu inaintarea in varsta prin expunere la efort fizic, frig, umezeala, intemperii atmosferice. In mod particular la nivelul coloanei vertebrale poate apare hernia de disc.
0
09-12-2016, ora 23:15
isabella.isa
Nu este medic/terapeut
isabella.isa
Medicul de la interne mi-a sugerat gimnastica medicala. Unde ar trebui sa merg, la un medic kinetoterapeut?
1
10-12-2016, ora 08:23
Neurologie, SUCEAVA
Da, la kinetoterapie. Sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.