Scaun Tare la inceput
Bună seara, Am și eu o problema cu scaunul si nu reușesc sa aflu răspunsul.
Am suferit de fisura anala, pe care am vindecat-o de vreo 2 saptamani dar zona încă este sensibila.
Domnul doctor care m-a tratat mi a recomandat printre fibre, legume și fructe sa mai iau, o zi 20 ml ulei de parafina, ziua cealaltă un pliculeț de forlax(alternez) și zilnic 1 pliculeț de Sinergin pana se mai întărește zona.
Menționez ca uleiul de parafina îl iau cam de 3 luni.
Iar sinergin și forlax de azi.
Beau zilnic cam 2 litri de lichide, 1 salata de crudități, fructe.
Am 2 scaune zilnic, dar la începutul defacatiei(primii centimetri din scaun) scaunul este mai tare, mai voluminos și mai uscat cu aspect parca de mancare nedigerata complet sau bobite, iar apoi scaunul este complet moale.
nu înțeleg dacă asa e normal sa fie scaunul, tare la inceput și apoi mai moale.
Va mulțumesc.
Am suferit de fisura anala, pe care am vindecat-o de vreo 2 saptamani dar zona încă este sensibila.
Domnul doctor care m-a tratat mi a recomandat printre fibre, legume și fructe sa mai iau, o zi 20 ml ulei de parafina, ziua cealaltă un pliculeț de forlax(alternez) și zilnic 1 pliculeț de Sinergin pana se mai întărește zona.
Menționez ca uleiul de parafina îl iau cam de 3 luni.
Iar sinergin și forlax de azi.
Beau zilnic cam 2 litri de lichide, 1 salata de crudități, fructe.
Am 2 scaune zilnic, dar la începutul defacatiei(primii centimetri din scaun) scaunul este mai tare, mai voluminos și mai uscat cu aspect parca de mancare nedigerata complet sau bobite, iar apoi scaunul este complet moale.
nu înțeleg dacă asa e normal sa fie scaunul, tare la inceput și apoi mai moale.
Va mulțumesc.
1 comentarii
Buna ziua!
In primul rand avem nevoie de mai multe detalii. Ce tratament a-ti facut pentru fisura anala? Se subintelege ca a-ti fost operat dar nu e clar. De ce luati ulei de parafina de 3 luni daca tratamentul s-a facut de 2 saptamani?
In mod normal, dupa o interventie chirurgicala pentru rezolvarea unui fisuri anale recomandam cel putin 1 luna bai de sezut cu ceai de musetel / cloramina in concentratie mica si binenteles un regim alimentar bogat in fibre si fructe si fara mancare picanta. Acest regim nu se justifica a fi tinut mai mult de 1 luna, in lipsa unor alte complicatii locale.
In primul rand avem nevoie de mai multe detalii. Ce tratament a-ti facut pentru fisura anala? Se subintelege ca a-ti fost operat dar nu e clar. De ce luati ulei de parafina de 3 luni daca tratamentul s-a facut de 2 saptamani?
In mod normal, dupa o interventie chirurgicala pentru rezolvarea unui fisuri anale recomandam cel putin 1 luna bai de sezut cu ceai de musetel / cloramina in concentratie mica si binenteles un regim alimentar bogat in fibre si fructe si fara mancare picanta. Acest regim nu se justifica a fi tinut mai mult de 1 luna, in lipsa unor alte complicatii locale.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3Caca precum cacarezele...motiv de ingrijorare?
- 0Scaune tari si mai apoi apoase la un bebe de 1 an si 3 luni
- 3scaune tari la copil
- 0culoare scaun
- 1Caca tare si cu mucus
- 1Scaun extrem de tare, sub forma de bobite
- 3Probleme mari cu scaun tare!!
- 0Scaun sub forma de bile tari
- 0Constipație și gaze bebeluși de o lună și o săptămână
- 0Probleme digestive cu cauze necunoscute
- 2Scaun sub formă de fecaloame
Mai multe informații despre: scaunul tare