Probleme mari cu scaun tare!!

16-06-2020
faby.fb93
Nu este medic/terapeut
faby.fb93
Buna ziua,

Am o mare problema cu care ma confrunt de mult timp si as dori sa vad daca a mai intampinat cineva asa ceva.

Dintotdeauna am avut probleme cu digestia. Treceam de la constipatie la diaree apoi la normal intr-o saptamana...aveam 2-3 zile diaree apoi cateva zile fara scaun, si genul acesta de probleme.

Am nascut acum 3 luni iar de atunci toate scaunele sunt cu sange si ies foarte greu, deoarece prima parte a scaunului este foarte tare (primii 1-2-3 cm), dupa care totul e normal.
Dupa nastere, de la impins (fiind si prima sarcina, nascut natural) am ramas cu 4 hemoroizi (si interni si externi) si o fisura anala pe care o tratez dupa ce am fost la medic. Problema e ca de de fiecare daca cand am scaun, fisura se redeschide datorita inceputului tare, aproape ca niste pietricele (din aceasta cauza si sangele mult).

Am incercat si saptamani de mancat doar fructe/legume si multe fibre (tot la recomandarea medicului), am incercat tratament cu Synergin care a functionat doar in prima saptamana, apoi totul a revenit ca inainte, am incercat probiotice, sport mai mult (sunt o persoana activa, dar am incercat si mai mult sport), am incercat tot ce am auzit/vazut/primit recomandare.

Dar problema persista, iar eu am o frica teribila de mersul la baie, incat nu mai vreau sa mananc nimic, ceea ce e rau si pentru bebe, pentru ca mananca la san, fara pic de lapte praf. Deci nici nu pot lua chiar orice medicament...

Nu stiu care ar fi problema, cert este ca e o problema interna..colon? altceva? Daca nici medicamentele nici alimentatia, nimic nu a schimbat problema asta.si de 3 luni de zile ma confrunt cu ea, sunt disprerata si nu mai stiu ce sa fac!!

A auzit/intampinat cineva problema ca a mea?

Va rog ajutati-ma, ca eu am ramas fara solutii...
3 comentarii
0
16-06-2020, ora 23:07
Mariamagdalenaa
Nu este medic/terapeut
Mariamagdalenaa
Sunt în aceeasi situație. Te inteleg perfect am încercat tot ce se poate spre exemplu ulei de masline, ceai, supozitoare, lapte de soia, seminte de in, însă fara rezultat. Ajunsesem într-un moment in care mancam doar ciorba goală si nu se schimba nimic. Am slăbit foarte mult de la această problema in jur de vreo 10-12 kg. Am fost la medic si continui sa merg regulat pentru ca nu mi am revenit nici in momentul de față. Iau pastilele prescrise de medic si imi e bine o perioada maxim o luna, doua. E o problemă serioasă si tot ce te pot sfătui este sa vizitezi cat mai repede un medic gastroenteorolog.
0
12-09-2020, ora 17:48
Georgiana 08
Nu este medic/terapeut
Georgiana 08
Bună! Mă confrunt cu aceeași problemă. Marți am fost la proctolog, mi a gasit 4 hemoroizi de gradul 2 si acum merg din 3 in 3 saptamani pentru ligaturi cu benzi de cauciuc. Si eu alaptez si nu sunt riscuri pentru bebe, asa ca nu mai amâna vizita la medic pentru ca altfel problema se va agrava ! Pana atunci consuma multe fibre, lichide! Mie mi a zis sa consum 4 l de apa pe zi, nu am voie branza, cascaval, orez alb, paine alba, iar daca mananc putina carne, sa am o salata mare lângă. Am ajuns in starea asta pentru ca in urma cu 3 luni, dupa ce am nascut, am fost la pediatru si mi a dat un regim pentru bebe, adica fara fructe si legume proaspete. Acum am inceput sa consum din greu pentru ca medicul mi-a spus ca e posibil sa am un inceput de cancer de colon ori polipi...mereu am avut o predispoziție pentru constipatie, dar nu am crezut ca o sa ajung aici. Pana ajungi la doctor incearca cu seminte de chia si fibre solubile (guma de guar) amestecate in lapte batut si bea pe stomacul gol! Si in timpul zilei pere daca poti...Sanatate!
0
12-09-2020, ora 17:49
Georgiana 08
Nu este medic/terapeut
Georgiana 08
Si incearca sa nu alaptezi doar stand in fund!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici