Sarscov2 si vitamina D3

04-10-2020
cavit
Nu este medic/terapeut
cavit
Sa- costatat ca o carenta de vitamina D3 duce la forme mai severe de covid 19.

----------*

Pe de alta parte cumnatul meu a facut o serie de dozari de vitamina D3 prin metoda imunoflourescenta, si a aflat ca exista o carenta generalizata de acesata viatmina, in populatia locala.

Nivelul optim este de 25-80ng/ml,

In principiu este bine sa fie de la 30 in sus, dar in populatia testata au fost si valori de 9ng/ml, si in general valorile au fost sub limita de 25.
Ar fi bine sa va dozati aceasta vitamina sa stiti de unde plecati, si eventual sa urmati o suplimntare de lunga durata, in genere 6 luni, o doza pe zi.

Mai ales ca vine iarna si de rau cu vitamina D3 pe timp de iarna.

(*modificat de admin)
Echipa ROmedic susține vaccinarea COVID-19.
5 comentarii
0
05-10-2020, ora 06:37
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Cum s-a manifestat lipsa de vitamina D 3 la dumneavoastra? Am si eu aceeasi problema. Eu am dureri in tot corpul dar nu stiu daca este de la vitamina D 3.
1
05-10-2020, ora 17:04
cavit
Nu este medic/terapeut
cavit
Nu stiu daca am carenta de vitamina D3 nu mi-am dozat-o, dar la cum stau oamenii pe i-am testat, este foarte probabil sa am si eu, intentionez sa mi-o dozez zilele astea.

D2 sau ergocaliciferolul, de origine vegetala este folosit de obicei ca precursor, si depozit, se dau doze mari, o singura data.

Exista insa dificultati cu conversia, lui la multe persoane, de aceea se folosesc si D3 ca atare, colecalciferolul, sau analogi semisintetici, cu potenta mai mare decat molcula naturala.

Necazul este ca vine iarna, asta la capitolul vitamina D3 inseamna dezastru, in plus peste acest dezastru mai vin si alte virusuri impeuna cu covidul, si ar putea fi nasol, daca nu avem in vedere si urmarirea acestei vitamine.
0
05-10-2020, ora 18:33
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Multumesc pentru raspuns.
0
05-10-2020, ora 19:47
cavit
Nu este medic/terapeut
cavit
Iata un studiu despre vitamina D3 si raspunsul la lumina ultravioleta in caxul subiectilor nebronzati, iarna si aceeasi subiecti bronzati, vara.

------------*

Acest studiu indica ar fi bine sa fie suplimentata in timpul pandemiei covid.

(*modificat de admin)
0
31-10-2020, ora 18:24
Beginner
Nu este medic/terapeut
Beginner
Eu am luat supliment de vit D pana am depasit valorile admise.
10, 000 UI/zi

Totusi, sa nu uitam de Vit C, VitK, Vit B1 etc

Succes.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.