Salvarea uterului fibromatos prin embolizare
Buna fitzoasa! Eu zic ca cel mai bine este, sa iei legatura cu Dr-ul Nechifor.Am inteles ca dupa 6 luni de la embolizare, poti incerca sa faci bebe.Daca mai vrei sa ma intrebi ceva, ati dai seama care e id-ul meu.Si vorbim.Sanatate!
buna fetelor,
lumi_alma, pe tn vreau sa te intreb.ce s a mai intamplat dupa 2 luni??...ok, s au micsorat cu 1-2 cm si mai departe?."se usuca si pica?"
tu sau altcineva, care a facut intervantia, poate explica exact cum dispart respectivele formatiuni?
ms mult
lumi_alma, pe tn vreau sa te intreb.ce s a mai intamplat dupa 2 luni??...ok, s au micsorat cu 1-2 cm si mai departe?."se usuca si pica?"
tu sau altcineva, care a facut intervantia, poate explica exact cum dispart respectivele formatiuni?
ms mult
Buna tuturor, as vrea si eu sa ma ajute cineva cu nr dev tel al d-lui doctor NECHIFOR RARES.Am un uter fibromatos si un chist pe ovarul drept, am citit despre embolizare si as vrea sa va rog cine poate sa ma lamureasca si pe mine despre acest procedeu medical.VA MULTUMESC si va doresc multa sanatate la toate.
lia28tl - Te rog mult sa citesti mesajul pe care ti l-am trimis pe mail. Multumesc. -*
(*modificat de administrator)
A m fost din nou la ecografie, si fibromul a scazut la 3.3...de la 5.5...asa ca aveti incredere!Chiar merita sa faci embolizare.Nu v-a mai lasati taiate.Sanatate.
buna seara, sunt roxana, si recent am fost depistata la un control ca am un chist de 11mm si uter fibromatos.as vrea sa o intrb pe bebe81( sau alte doamne care au facut embolizarea ) cum se simte, ca se pare ca a facut cel mai demult aceasta interventie.A disparut fibromul ? au mai aparut si altele dupa interventie sau nu.
Acum 6 ani am facut o operatie de chist ovarian, dupa ce in 97 am avut o nastere prin cezariana, si nu as mai vrea inca o interventie chirurgicala pe aceeasi taietura, dar nu numai.Deja ma apropii de menopauza ( am 49, 5 ani ) si histeroctomia ( parca asa se spune !) ar insemna sa intru la menopauza mai devreme, si nu-mi doresc, vreau sa o duc cat mai mult cu ciclu, ptr ca sunt destule inconveniente la menopauza.
Acum 6 ani am facut o operatie de chist ovarian, dupa ce in 97 am avut o nastere prin cezariana, si nu as mai vrea inca o interventie chirurgicala pe aceeasi taietura, dar nu numai.Deja ma apropii de menopauza ( am 49, 5 ani ) si histeroctomia ( parca asa se spune !) ar insemna sa intru la menopauza mai devreme, si nu-mi doresc, vreau sa o duc cat mai mult cu ciclu, ptr ca sunt destule inconveniente la menopauza.
Buna tuturor. Si fiica mea are doi noduli fibromatosi de 3 si 4 cm, pentru care ginecologul i-a propus miomectomie, ceea ce a refuzat. Din 10 aprilie culeg informatii pentru a decide daca si embolizarea este buna. Va recomand sa va informati pe: -* drnechifor.ro si sanatateatv.ro, unde sunt filmulete despre problema si chiar o embolizare facuta de dr Nechifor. Daca aveti rabdare, puteti sa cautati pe multe site-uri si sa aflati diverse pareri, urmand sa luati decizia cea mai buna.
Domnul doctor Nechifor acorda consultatii la clinica Hemodinamic, pe site-ul acesteia puteti solicita o programare si apoi va contacteaza asistenta si stabiliti consultul. Noi asa am procedat si pe 5 mai, dupa ce am fost la ginecolog sa luam rezultatele de la PAP si HPV, am fost si la dr Nechifor, cu o ecografie transvaginala ca sa poata vedea cati sunt si ce pozitie au. Cu toate ca ginecologul ne-a spus ca cel de 4 cm este prea mare si ca embolozarea se face pentru un singur fibrom si acela sa fie mic, domnul doctor Nechifor ne-a spus ca tocmai, in timpul embolizarii se pot gasi si altii mai mici ce nu au putut fi depistati la ecograf, iar angiograful ii detecteaza pe toti si ii acopera cu acele granule ce nu le mai permit sa creasca. Deci eu va recomand un consult la dr Nechifor si de acolo el va indruma ce sa faceti. Embolizarea se poate face la SUUB, dar momentan au datorii enorme si nu se stie cand se va relua procedura, iar la Hemodinamic se poate face si in doua zile, numai ca costa 4.900 lei embolizarea si 250 lei internarea pe o zi. Daca doreste cineva sa ma contacteze, o poate face -* Va doresc sa luati decizia corecta si sa va rezolvati problemele de sanatate. Cu drag, Maria
Domnul doctor Nechifor acorda consultatii la clinica Hemodinamic, pe site-ul acesteia puteti solicita o programare si apoi va contacteaza asistenta si stabiliti consultul. Noi asa am procedat si pe 5 mai, dupa ce am fost la ginecolog sa luam rezultatele de la PAP si HPV, am fost si la dr Nechifor, cu o ecografie transvaginala ca sa poata vedea cati sunt si ce pozitie au. Cu toate ca ginecologul ne-a spus ca cel de 4 cm este prea mare si ca embolozarea se face pentru un singur fibrom si acela sa fie mic, domnul doctor Nechifor ne-a spus ca tocmai, in timpul embolizarii se pot gasi si altii mai mici ce nu au putut fi depistati la ecograf, iar angiograful ii detecteaza pe toti si ii acopera cu acele granule ce nu le mai permit sa creasca. Deci eu va recomand un consult la dr Nechifor si de acolo el va indruma ce sa faceti. Embolizarea se poate face la SUUB, dar momentan au datorii enorme si nu se stie cand se va relua procedura, iar la Hemodinamic se poate face si in doua zile, numai ca costa 4.900 lei embolizarea si 250 lei internarea pe o zi. Daca doreste cineva sa ma contacteze, o poate face -* Va doresc sa luati decizia corecta si sa va rezolvati problemele de sanatate. Cu drag, Maria
Buna seara!Traim vremuri ciudate.
Desi sunt asigurata, am trecut prin embolizare la Clinica privata Hemodinamic, doar pentru ca puse in ordine, lucrurile au facut ca sa se intrerupa asigurarea interventiei prin procedura aceasta la singurul spital din Romania fix cu o saptamana inainte de a ma hotari/a termina toate analizele.
Asta m-a costat suma de mai sus, dar pot sa spun cu tarie ca am simtit pe pielea mea pentru prima data profesinalismul si civilizatia clinicilor private.Recomand cu tarie Clinica Hemodinamic, asistentele sunt oameni in adevaratul sens al cuvantului, si mai mult decat atat, stiu sa aline durerea prin solicitudine, insistenta cu care stau langa tine cand iti este greu si aduc calmantele, spunand O sa treaca!
M-a intrebat cineva daca s-a meritat sa dau banii.Am raspuns ca da, fara sa clipesc.
Interventia in sine e nedureroasa, mi s-a parut ca, fara pregatiri - injectii, a durat 15 min., durerile 3 zile, apoi ca noua am fost.Succes tuturor!Numele medicului meu, un artist fin al medicinei arterelor, dr.Nechifor Rares.
Desi sunt asigurata, am trecut prin embolizare la Clinica privata Hemodinamic, doar pentru ca puse in ordine, lucrurile au facut ca sa se intrerupa asigurarea interventiei prin procedura aceasta la singurul spital din Romania fix cu o saptamana inainte de a ma hotari/a termina toate analizele.
Asta m-a costat suma de mai sus, dar pot sa spun cu tarie ca am simtit pe pielea mea pentru prima data profesinalismul si civilizatia clinicilor private.Recomand cu tarie Clinica Hemodinamic, asistentele sunt oameni in adevaratul sens al cuvantului, si mai mult decat atat, stiu sa aline durerea prin solicitudine, insistenta cu care stau langa tine cand iti este greu si aduc calmantele, spunand O sa treaca!
M-a intrebat cineva daca s-a meritat sa dau banii.Am raspuns ca da, fara sa clipesc.
Interventia in sine e nedureroasa, mi s-a parut ca, fara pregatiri - injectii, a durat 15 min., durerile 3 zile, apoi ca noua am fost.Succes tuturor!Numele medicului meu, un artist fin al medicinei arterelor, dr.Nechifor Rares.
Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii.Stiu ca toata lumea este foarte ocupata dar poate imi puteti raspunde la cateva intrebari.
Am uter fibromatos si doctorita mea de la Iasi a spus ca nu poate fi vorba decat de operatie pentru ca la embolizare trebuie sa ai doar un fibrom ca totul sa aiba efect.Din cate am citit aici s-ar parea ca nu prea are dreptate de aceea as vrea sa fac un consult la Bucuresti.
CARE SUNT PASII PE CARE TREBUIE SA-I URMEZ?
Sa iau o trimitere de la medicul de familie catre aceasta clinica privata, la un cabinet ginecologic?
Ginecologul imi da verdictul daca se aplica embolizarea sau nu?
Trebuie sa fac un RMN?In cadrul aceleeasi clnici sau trebuie sa caut asa ceva in alta parte?
Daca se face tot in cadrul clinicii, intra in pretul acela destul de mare(desi, ce nu faci pentru sanatate, de unde ai sau n-ai...)
ACESTEA SUNT DEMERSURILE SAU N-AM INTELES EU BINE?
MULTUMESC MULT PENTRU AJUTOR!
Am uter fibromatos si doctorita mea de la Iasi a spus ca nu poate fi vorba decat de operatie pentru ca la embolizare trebuie sa ai doar un fibrom ca totul sa aiba efect.Din cate am citit aici s-ar parea ca nu prea are dreptate de aceea as vrea sa fac un consult la Bucuresti.
CARE SUNT PASII PE CARE TREBUIE SA-I URMEZ?
Sa iau o trimitere de la medicul de familie catre aceasta clinica privata, la un cabinet ginecologic?
Ginecologul imi da verdictul daca se aplica embolizarea sau nu?
Trebuie sa fac un RMN?In cadrul aceleeasi clnici sau trebuie sa caut asa ceva in alta parte?
Daca se face tot in cadrul clinicii, intra in pretul acela destul de mare(desi, ce nu faci pentru sanatate, de unde ai sau n-ai...)
ACESTEA SUNT DEMERSURILE SAU N-AM INTELES EU BINE?
MULTUMESC MULT PENTRU AJUTOR!
Nu este adevarat ca trebuie sa ai doar un nodul fibromatos, tocmai asta e frumusetea procedurii- daca ai mai multi scapi dintr-o singura lovitura. Desigur, in cazul fibroamelor mari, e mai dificil sa stii daca are efect. Ideal e sa aiba cam 5-6 cm.maxim.Iti trebuie trimitere de la medicul de familie la Sectia de ginecologie a Spitalului Universitar, dar daca nu cunosti nici un medic ginecolog de aici, ideal e sa iei legatura cu d-l dr.Nechfor direct. La spital nu stiu cum il poti gasi, dar la Clinica te poti programa si poti veni cu o ecografie ca sa vada despre ce este vorba. Costul unui consult este de 140 lei, nu iti trebuie trimitere pentru asta. Poti sa il intrebi daca se mai fac embolizari in spital, in mai anul acesta nu mai faceau din lipsa de fonduri. La spital este gratis(fiind asigurata), iar la Clinica costa 5150 lei ( 4900 lei procedura plus 250 lei cazarea). La clinica nu e nevoie de trimiteri, doar de consultul si acceptul medicului dinainte, pe baza ecografiei.Sfatul meu e sa nu astepti prea mult timp, fibroamele cresc.Multa sanatate!
MULTUMESC MULT, CHIAR MI-ATI FOST DE MARE AJUTOR.
Va rog mult sa imi mai dati un sfat.
Am facut programarea si mi s-a zis sa vin, asa cum ati spus si dv., cu o ecografie transvaginala recenta.Eu am asa ceva dar imaginea anexata nu vizualizeaza decat fibromul cel mai mare(5cm), fara sa-i evidentieze si pe ceilalti.
Cum ar fi mai bine sa procedez?Sa incerc sa mai fac aici inca o ecografie sau ecografia cu care vii este doar pentru o prima evaluare si oricum iti fac ei alta mai amanuntita?
MULTUMESC MULT DE TOT SI IMI CER SCUZE CA SUNT ASA E INSISTENTA DAR SUNT SPERIATA DE PERSPECTIVA UNEI OPERATII.
Am facut programarea si mi s-a zis sa vin, asa cum ati spus si dv., cu o ecografie transvaginala recenta.Eu am asa ceva dar imaginea anexata nu vizualizeaza decat fibromul cel mai mare(5cm), fara sa-i evidentieze si pe ceilalti.
Cum ar fi mai bine sa procedez?Sa incerc sa mai fac aici inca o ecografie sau ecografia cu care vii este doar pentru o prima evaluare si oricum iti fac ei alta mai amanuntita?
MULTUMESC MULT DE TOT SI IMI CER SCUZE CA SUNT ASA E INSISTENTA DAR SUNT SPERIATA DE PERSPECTIVA UNEI OPERATII.
Nu mai trebuie inca o ecografie.In momentul embolizari, se distruge tot ce e acolo...inclusiv, noduliSi eu aveam unul mare, si mai multi noduli.Cei mici, abia se mai vad.Asa ca...ai incredere...Sanatate!
Draga Teo,
Sunt mama unei fete care are aceleasi probleme ca si tine, ca si alte fete... Poate ai citit mai sus mesajul meu, prin care am incercat sa dau unele informatii mai recente, dar au fost sterse de administrator. Iti inteleg starea pe care o ai si de aceea, daca doresti si ai incredere, imi poti trimite mail -*. Cu drag, Maria
Sunt mama unei fete care are aceleasi probleme ca si tine, ca si alte fete... Poate ai citit mai sus mesajul meu, prin care am incercat sa dau unele informatii mai recente, dar au fost sterse de administrator. Iti inteleg starea pe care o ai si de aceea, daca doresti si ai incredere, imi poti trimite mail -*. Cu drag, Maria
Draga Teo,
pe doctor il intereseaza fibromul mare, asa cum apare la eco, vascularizat, pentru ca acestia sunt problema(ei fiind alimentati cu sange prin artera uterina) si sunt cauza dismenoreei, menoragiilor, in cazul meu anemie ferica. Ceea ce nu este vascularizat nu are importanta pentru embolizare, ecografia nu trebuie sa fie mai veche de 3 luni insa.
Daca nu te satisface ecografia pe care o ai, poti sa mergi la Spitalul universitar sa ceri o ecografie pelvina, care sa evidentieze semnalul Doppler(vascularizarea de care iti spuneam). Eu le fac la dr.Parviz Rezadoust, in ambulatoriu, policlinica adica, ecografie generala, costul in jur de 100 ron, parca 80 era ultima data.Sanatate multa!
pe doctor il intereseaza fibromul mare, asa cum apare la eco, vascularizat, pentru ca acestia sunt problema(ei fiind alimentati cu sange prin artera uterina) si sunt cauza dismenoreei, menoragiilor, in cazul meu anemie ferica. Ceea ce nu este vascularizat nu are importanta pentru embolizare, ecografia nu trebuie sa fie mai veche de 3 luni insa.
Daca nu te satisface ecografia pe care o ai, poti sa mergi la Spitalul universitar sa ceri o ecografie pelvina, care sa evidentieze semnalul Doppler(vascularizarea de care iti spuneam). Eu le fac la dr.Parviz Rezadoust, in ambulatoriu, policlinica adica, ecografie generala, costul in jur de 100 ron, parca 80 era ultima data.Sanatate multa!
Ce se intampla dupa embolizare, in cat timp trec durerile si in cat timp se reface organismul, adica nu mai resimte interventia?Nu trebuie facut efort, se face febra? Se cunosc efectele pe termen lung?
INCA O DATA, MULTUMESC MULT!
INCA O DATA, MULTUMESC MULT!
Din experienta mea pot spune ca am patimit 3 zile... ca si Domnul (scuze de comparatie) dupa care am inviat din morti.Adica, vineri imediat dupa interventie, pe la 11, pana luni dimineata cand am simtit o mica durere, dar la 12 nu mi-a mai foat rau si la 14 eram in parc la plimbare. Durerile in cazul meu au fost cumplite, practic proportional cu marimea fibroamelor cred(unul de 10 cm, celalalt de 5 cm). Perfuziile isi fac efecul in spital, apoi medicametele la fel, dar sunt paliative in timpul durerii, dozele trebuie repetate la scurt timp..
Am inteles ca esti din Iasi, si consider, bazat pe propria mea experienta, ca trebuie sa stai mai multe zile pana sa te intorci, e imposibil sa calatoresti imediat. Si ai nevoie de cineva sa te sustina, in liniste, fara agitatie. Pe mine m-a ajutat mama, dar m-a si agitat.
Eu am facut deja o luna de la interventie, si maine ma duc sa fac eco la o luna sa vad daca au mai scazut.
Nu stiu de efecte pe termen lung. Stiu ca exista femei care au facut embolizarea si au nascut fara sa mai treaca prin operatia clasica.Asta e si miza la mine.Doctorul mi-a zis ca raman cicatrici in peretele uterului, dar problema, cred eu, e ca suntem predispuse si pot aparea altii. La fibroame mici, mai exista posibilitatea operatiilor laparoscopice, documentarea nu am facut-o, dar m-am gandit sa iti zic si de posibilitatea asta.Mult succes!
Am inteles ca esti din Iasi, si consider, bazat pe propria mea experienta, ca trebuie sa stai mai multe zile pana sa te intorci, e imposibil sa calatoresti imediat. Si ai nevoie de cineva sa te sustina, in liniste, fara agitatie. Pe mine m-a ajutat mama, dar m-a si agitat.
Eu am facut deja o luna de la interventie, si maine ma duc sa fac eco la o luna sa vad daca au mai scazut.
Nu stiu de efecte pe termen lung. Stiu ca exista femei care au facut embolizarea si au nascut fara sa mai treaca prin operatia clasica.Asta e si miza la mine.Doctorul mi-a zis ca raman cicatrici in peretele uterului, dar problema, cred eu, e ca suntem predispuse si pot aparea altii. La fibroame mici, mai exista posibilitatea operatiilor laparoscopice, documentarea nu am facut-o, dar m-am gandit sa iti zic si de posibilitatea asta.Mult succes!
ah, am uitat sa raspund la intrebare, efectele secundare imediate sunt dureri pelvine f.mari, ca la ciclu, dar mult mai acute, sangerari usoare intre 7-14 zile dureaza, trebuie evitat frigul, efortul sustinut 14 zile, mana m-a fost un pic amortita dar acum nu am nici o pb, e la capacitate maxima. Ciclul a venit normal, culmea am scapat deocamdata de menoragii, dar durerea m-a pus la pat iarasi si am mai consumat din medicamentele prescrise pentru durere atunci imediat dupa embolizare(care mi-a ramas in prostie!) si mi-am revenit. Trebuie sa eviti infectiile in zona si cam atat...
Imi pare bine ca mi-ati scris la ce sa ma astept.E mult mai bine cand esti pregatit mental pentru ceva, decat atunci cand totul te ia prin surprindere.Ecografia, si in general monitorizarea interventiei o veti face tot la ei sau se duce fiecare la medicul sau ginecolog?
Deci trebuie sai-i rog cand plec din spital sa imi prescrie in continuare calmante caci durerea va continua...
Oricum, ma incurajez cu gandul ca nici la operati nu e mai usor.
MULTUMESC MULT SI SA AUZIM NUMAI DE BINE!
Deci trebuie sai-i rog cand plec din spital sa imi prescrie in continuare calmante caci durerea va continua...
Oricum, ma incurajez cu gandul ca nici la operati nu e mai usor.
MULTUMESC MULT SI SA AUZIM NUMAI DE BINE!
Ei sunt medici radiologi, fac interventii radiologice, prin artere. Ecgografia si ginecologia sunt specialitati separate, nu se fac la ei ecografii sau consultatii pe asa ceva, fiecare e cu medicul sau.
Medicamentele ti le presciu oricum, nu trebuie sa ceri nimic, stiu ce e de facut.
Astazi sunt HAPPY!Am facut eco si au scazut, 7/6, respectiv 3, 5/3, 2, plus ca nu mai sunt vascularizati. Medicul spune ca oricum scad treptat, nu dintr-o data si mi-a zis ca e de bine!s-a mirat oarecum, la cat de mari erau inainte (9/8, 5, respectiv 5/4), e un progres obtinut doar la o luna.
Va dati seama ca la fibroame mai mici, treaba e mult mai simpla decat la mine!
Multa sanatate va doresc si optimism!
Monitorizarea se face prin ecografii, la o luna, la 3, la 6 luni dupa.
Medicamentele ti le presciu oricum, nu trebuie sa ceri nimic, stiu ce e de facut.
Astazi sunt HAPPY!Am facut eco si au scazut, 7/6, respectiv 3, 5/3, 2, plus ca nu mai sunt vascularizati. Medicul spune ca oricum scad treptat, nu dintr-o data si mi-a zis ca e de bine!s-a mirat oarecum, la cat de mari erau inainte (9/8, 5, respectiv 5/4), e un progres obtinut doar la o luna.
Va dati seama ca la fibroame mai mici, treaba e mult mai simpla decat la mine!
Multa sanatate va doresc si optimism!
Monitorizarea se face prin ecografii, la o luna, la 3, la 6 luni dupa.
eu am fost operata de fibrom uterin (3 noduli, intra si extra uterini), aveam si uterul fibromatos - prin histerectomie interanexiala, transvaginal; am avut alternativa laparoscopica sau embolizare, dar mi s-a spus clar ca e o chestie de timp ca sa recidiveze, peste 1 an sau 10, cu risc de hemoragie si tot tacamul... avand inca ovarele, nu am nevoie de sustinere hormonala si nu intru la menopauza fortata;
deci, pt cine nu mai are de gand sa aiba copii, pt a evita chinul cu tratamente perpetue si in final sa ajungeti tot la cutit, va sfatuiesc sa faceti operatia;
eu am o saptamana si sunt ok, dupa 2 zile am plecat acasa;
curaj si rugati-va la Dumnezeu sa va indrume pe calea cea buna si sa faceti alegerea potrivita
deci, pt cine nu mai are de gand sa aiba copii, pt a evita chinul cu tratamente perpetue si in final sa ajungeti tot la cutit, va sfatuiesc sa faceti operatia;
eu am o saptamana si sunt ok, dupa 2 zile am plecat acasa;
curaj si rugati-va la Dumnezeu sa va indrume pe calea cea buna si sa faceti alegerea potrivita
am vrut sa spun: alternativa de miomectomie laparoscopica sau prin embolizare...
si oricum, indiferent de metoda, anestezia tot se face, totala sau completa
si oricum, indiferent de metoda, anestezia tot se face, totala sau completa
buna seara, numele meu este Cristina, am 30 de ani si sunt din Iasi. In urma cu 2 luni am facu embolizare la Clinica Hemodinamic, sincer, chiar daca este scump, conditiile sunt foarte bune. Legat de interventie eu recomand aceasta metoda, deoarece nu se compara situatia prin care treci inainte de embolizare cu cea de dupa. Fibromul meu era de 7cm si nimemi nu a crezut ca se poate face interventia, si mai aveam probleme si cu inima, care mi-a explicat d-nul doctor ca erau tot din cauza fibromului, si avea drepatate, acum nu mai am nimic, nici dureri de spate, nici hemoragii. Recomand la toata lumea. Multa sanatate.
Draga Cristina, numele meu este Oana si sunt de o varsta cu tine, din Bucuresti, am trecut prin embolizare acum o luna si o saptamana la Hemodinamic. Mai am probleme legate de sangerari, dureri pelvine si de spate(rinichi?) discontinue intre menstre. Dr.mi-a spus ca nu e ceva ingrijorator, dar vroiam sa stiu de la cineva care trece prin perioada post embolizare daca experimenteaza aceleasi simptome. Ameliorarea pe care pot spune ca o simt este faptul ca am scapat de menoragii, dar durerea a ramas la ciclu.Sunt tot dependenta de calmante, in rest sunt bine, in continua expectativa...sa vad cum evolueaza totul.Numai bine!
Buna Oana. Eu am stari nasoale si acum, sangerari intre menstruatie, dar nu mai am dureri la menstruatie, e ceva normal si foarte putin, dr. a zis ca e normal si pana la 6 luni se regleaza.
este incredibil, dupa doua luni si jumatate a inceput sa se elimine fragmente din fibrom, maine merg din nou la ecograf, sunt tare curioasa sa vad cat de mare mi este.
Neaparat sa scrii pe forum ce se intampla!Eu sunt destul de rau zilele astea, am fost la eco din cauza durerilor, tin de mai bine de o saptamana(dureri de spate, pelvine), tot in speranta sa vad daca se rup bucati din fibrom si asta mi-a cauzat atata suferinta. Doctorita a zis ca nu vede ceva rau pe acolo, in afara de un proces inflamator, iar fibromul mare de 9 / 8, 5 cm a mai scazut in 2 saptamani de la 6/7 cm la un fibrom cu diametrul de 5, 5 cm, procesul de necrozare e foarte intens.Acum urmez un tratament homeopat, azi l-am inceput si durerile incep sa ma lase. Cel putin azi nu am luat ibuprofen ca sa pot functiona.
Te rog mult sa scrii despre ce se intampla.
Te rog mult sa scrii despre ce se intampla.
nu am ajus la eco din cauza unor probleme. din cate stiu eu inflamatiile se produc din cauza necrozei, este bine sa iei antiinflamatorii, iar legat de dureri mie mi-au trecut facand miscare, la recomandarea d-lui dr. nechifor. in momentul in care incepe sa se elimine se infunda niste vase si se formeaza presiune in uter.
Eu am fost la embolizare pe data de 5 iulie la clinica Hemadinamic.Am avut nevoie de o ecografie fidela a fibroamelor(cel mai mare avea 5 cm si multe altele mai mici)si de urmatoarele analize:hemoleucograma, uree, creatinina, glicemie, INR, analize pe care mi le-a dictat asistenta la telefon cand am facut programarea si pe care le-am facut la laboratorul din orasul meu.Poate va plictisesc cu aceste amanunte dar inainte de a merge acolo ma interesau toate detaliile pe care mi le-au oferit cu generozitate doamnele chiar de pe acest forum si le multumesc inca o data, si poate cineva este interesat sa le afle asa cum am fost si eu.Asa cum s-a spus si aici domnul doctor Nechifor nu poate fi calificat decat la superlativ si ca medic dar si ca om.
Embolizarea in sine este simpla, pe mine m-au speriat putin aparatele acelea care sunt ca intr-un film stiintifico-fantastic si m-a deranjat faptul ca in urma perfuziei pe care ti-o pun la mana dreapta cu fenobarbital si nu mai stiu ce, ma simteam ametita.Dar sunt persoane pe care nu le deranjeaza ameteala aceea considerand-o chiar placuta.Vreau sa spun ca daca eu am simtit intr-un anume fel, nu toata lumea simte asa.Doctorul lucreaza doar la mana stanga unde face o mica anestezie locala cu xilina apoi introduce substanta de contrast si asa mai departe.Oricum, explica in timpul operatiei tot ce face iar daca esti mai tare de inger poti sa te si uiti(eu nu am facut-o).Cand introduce particulele spune"NU RESPIRATI, NU MISCATI".Totul dureaza cam 20-30 min.Dupa aceea te duce cu targa inapoi in salon(desi poti merge si singura dar persista starea de ameteala)si stai linistita in pat gandindu-te ca ce bine e ca ai scapat.La inceput m-a durut burta ca la ciclu si am avut si o stare usoara de voma care a persistat vag pana a doua zi dar dupa vreo ora durerile s-au intetit si asistentele care sunt mai mult decat dragute mi-au administrat prin perfuzii analgezice.Trebuie sa recunosc ca intr-adevar, doare in noaptea aceea iar calmantele nu este recomandat sa se administreze la mai putin de 2-3 ore intre ele.Dar nu trebuie sa va speriati, iarasi fiecare reactioneaza in felul lui.Pe mine m-a durut moderat in sensul ca nici nu tipam de durere dar nici nu ma plimbam pe holuri relaxata.A doua zi tot mai aveam dureri dar mai mici si am plecat acasa cu masina 365 km(a nu se intelege ca am condus eu).In noaptea aceea am luat calmante dar apoi durerile au trecut treptat.(cateodata ma mai doare dar nesemnificativ)Acum tot mai am o scurgere, nu mi-a venit ciclu si asta ma cam ingrijoreaza(oare e normal?) dar totodata nu mai am senzatia de urinare frecventa ca pana inainte de embolizare.Astept sa vad ce s-a intamplat cu "monstrii"la primul ecograf pe care am sa-l fac.Stau cu emotie caci doctorita nu mi-a recomandat embolizare ci histerectomie si daca ma duc la ea cu probleme nu cred ca va fi foarte multumita...Multa sanatate si daca aveti intrebari va stau la dispozitie cu cea mai mare placere.
Embolizarea in sine este simpla, pe mine m-au speriat putin aparatele acelea care sunt ca intr-un film stiintifico-fantastic si m-a deranjat faptul ca in urma perfuziei pe care ti-o pun la mana dreapta cu fenobarbital si nu mai stiu ce, ma simteam ametita.Dar sunt persoane pe care nu le deranjeaza ameteala aceea considerand-o chiar placuta.Vreau sa spun ca daca eu am simtit intr-un anume fel, nu toata lumea simte asa.Doctorul lucreaza doar la mana stanga unde face o mica anestezie locala cu xilina apoi introduce substanta de contrast si asa mai departe.Oricum, explica in timpul operatiei tot ce face iar daca esti mai tare de inger poti sa te si uiti(eu nu am facut-o).Cand introduce particulele spune"NU RESPIRATI, NU MISCATI".Totul dureaza cam 20-30 min.Dupa aceea te duce cu targa inapoi in salon(desi poti merge si singura dar persista starea de ameteala)si stai linistita in pat gandindu-te ca ce bine e ca ai scapat.La inceput m-a durut burta ca la ciclu si am avut si o stare usoara de voma care a persistat vag pana a doua zi dar dupa vreo ora durerile s-au intetit si asistentele care sunt mai mult decat dragute mi-au administrat prin perfuzii analgezice.Trebuie sa recunosc ca intr-adevar, doare in noaptea aceea iar calmantele nu este recomandat sa se administreze la mai putin de 2-3 ore intre ele.Dar nu trebuie sa va speriati, iarasi fiecare reactioneaza in felul lui.Pe mine m-a durut moderat in sensul ca nici nu tipam de durere dar nici nu ma plimbam pe holuri relaxata.A doua zi tot mai aveam dureri dar mai mici si am plecat acasa cu masina 365 km(a nu se intelege ca am condus eu).In noaptea aceea am luat calmante dar apoi durerile au trecut treptat.(cateodata ma mai doare dar nesemnificativ)Acum tot mai am o scurgere, nu mi-a venit ciclu si asta ma cam ingrijoreaza(oare e normal?) dar totodata nu mai am senzatia de urinare frecventa ca pana inainte de embolizare.Astept sa vad ce s-a intamplat cu "monstrii"la primul ecograf pe care am sa-l fac.Stau cu emotie caci doctorita nu mi-a recomandat embolizare ci histerectomie si daca ma duc la ea cu probleme nu cred ca va fi foarte multumita...Multa sanatate si daca aveti intrebari va stau la dispozitie cu cea mai mare placere.
am fost ieri si am vorbit cu d-nul dr nechifor. totul este ok, am facut ecografie la policlinica in Spitalul Universitar, ca la mine in oras nu se paote. :( fibromul este la jumatate si vestea buna este ca se elimina inca fragmente din el. multa sanatate si aveti incredere.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1noduli uterini
- 1Uter deviat
- 11Cancer Uterin--ultima faza???
- 2daca am uterul si trompele inflamate pot ramane gravida?
- 5uter fibromatos la 20 ani
- 33anticonceptionale, rana pe uter
- 8Uter deplasat
- 0uter fibromatos
- 1uter fibromatos
- 3miscari ciudate ale uterului
- 1Uter dublu - este grav sau nu?
- 4Rana pe uter... de la ce apare?
- 2Uter marit
- 1Embolizarea
- 1Embolizare fibrom uterin
- 1fibrom, chist sau altceva?
- 0Uter in pozitie intermediara
- 0Uter mic - mi s-a spus ca in maxim 1 an sa fac un bebe ca mai tarziu s-ar putea sa nu mai pot
Mai multe informații despre: Uterul uterul fibromatos embolizarea fibromului uterin
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: