Sa fie oare scabie?

09-03-2017
taken10
Nu este medic/terapeut
taken10
Buna ziua! Am o mare problema. In urma cu 4-5 zile mi-au iesit pe corp niste bubite, altfel nu stiu cum le pot numi, nu stapanesc termenii medicali. Majoritatea acelor bubite se afla pe burta, in zona ombilicului, dar sunt si in zona pieptului, cateva pe cap si 1-2 in alte zone ale corpului (spate, gat). Pe burta, unde se afla majoritatea bubitelor nu simt mancarimi, simt un usor disconfort atunci cand ating bubitele. In schimb, in alte zone ale corpului simt mancarimi destul de intense, mai ales in cap, pe brate, uneori picioare. Insa pe brate sau picioare nu am onservat sa fie bubitele respective. Din cate am citit, am realizat ca aceste caracteristici sunt specifice scabiei, lucru ce practic m-a ingrozit. As avea cateva intrebari, daca e cineva binevoitor sa-mi raspunda si sa ma lamureasca, atat cat e posibil in mediul online.
Mancarimile pe care le simt sunt un simptom ce apare inainte aparitie bubitelor? Sau nu e necesar sa-mi apara bubite in acele zone?
Pentru mine e oarecum ironic, zona unde am cele mai multe bubite e practic zona cea mai relaxata, fara a simti mancarimi. Asta e ceva obisnuit?
Daca am avut contacte cu alte persoane (strangeri de mana, imbratisari etc) e foarte probabil ca persoanele respective sa fi luat microbul?
Din cate am citit, scabia nu actioneaza in zona capului, insa eu am cateva bubite in spatele urechii, in zona acoperita cu par. Si am si in zona de deasupra perciunilor, am atasat si o poza. Inca o data, e ceva firesc?
Scabia evolueaza pe zi ce trece? sau e *blocata* in anumite zone unde s-a dezvoltat microbul?
In cazul scabiei, mancarimile inceteaza in anumite momente? Pentru ca sunt perioade de cateva ore in care nu simt neaparat vreo mancarime, iar in alte momente simt incontinuu ca merge ceva pe suprafata corpului meu.
http://i65.tinypic.com/rle2bo.jpg
http://i64.tinypic.com/245ftjl.jpg
2 comentarii
0
11-03-2017, ora 11:45
Dr. Artenie Claudia
Dermatovenerologie, Iasi
Dr. Artenie Claudia
Buna ziua,
E posibil sa aveti varicella. Scabia nu da leziuni la nivelul scalpului. Ar fi bine sa mergeti la consultatie.
O zi buna,
Dr Claudia Artenie
Medic primar dermatolog
0
12-03-2017, ora 00:41
taken10
Nu este medic/terapeut
taken10
Multumesc pentru raspuns, dar din cate am cercetat, simptomele mele nu sunt tocmai specifice varicelei. Oricum, presupun ca o vizita la medic e cea mai indicata. Dar as aprecia daca mi-ati raspunde la intrebarile ce le-am adresat in primul post, legate de scabie, as fi foarte recunoscator. Multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: