Ruperea podoabei capilare obisnuinta sau nu ?
Uneori ma trezesc can citesc sau ma uit la film ca rup fire de par in continuare si nu inteleg de ce, imi da o stare e bine, sa fie o boala sau doar un obicei prost adica un tic ? ce parere aveti?
11 comentarii
Am citit cum ca ar putea sa fie obsesiv compulsiv sindromul ?
Asa cum zice si Clara, e tricotilomanie. Mergi la psihiatru si apoi la psiholog clinician pentru o evaluare, dupa care psihoterapia te-ar ajuta. Nu e deloc ceva trecator, deci nu privi aceste simptome cu superficialitate. Dar nici sa crezi ca ar fi cel mai rau lucru, pentru ca se poate trata.
Nu cred ca este vorba de asa ceva, eu fac din placere asta
evident ca simti placere cand faci asta - de aia faci :). Dar tot este o tulburare. Chiar daca nu e indicat sa citesti pe net pentru ca gasesti destule informatii eronate, poti intra pe articolele medicale de pe acest forum si sa citesti despre tricotilomanie.
uite un link https://www.romedic.ro/tricotilomanie
Incerc sa ma abtin, daca spuneti ca este o boala incep sa ma simt destul de panicata. Nu ar putea fi vorba de ocd ?
Panica nu te ajuta.Ingrijorarea este fireasca, dar panica nu. Poate fi si OCD asociat, dar punand aici intrebari legate de un eventual psihodiagnostic, noi nu te putem ajuta. Iti recomand sa mergi la un psiholog clinician pentru o evaluare si neaparat la un psihiatru. Este vorba de o tulburare care se poate manifesta sub mai multe forme, sau poate fi asociata cu una sau mai multe alte tulburari psihiatrice - asa cum sper ca ai citit deja in articolul recomandat. Nu ajuta pe nimeni ca noi sa ne dam aici cu parerea despre diagnostice. Pentru ca in foarte multe situatii avem simptome comune mai multor boli si doar diagnosticul diferential facut de o echipa pshiatru-psiholog clinician contribuie realist la intelegerea problemei tale. Simptome comune gasim mereu, dar nu poti avea toate bolile.
Multumesc, voi merge la doctor saptamana viitoare
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
Mai multe informații despre: Tricotilomania
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: