rmn.. nu are dupa aceea reactii adverse?

16-12-2009
stana bogdan
Nu este medic/terapeut
stana bogdan
am si eu o intrebare, as vrea sa fac un rmn la cap.IMI PUTETI SPUNE DACA NU ARE DUPA ACEEA REACTII ADVERSE, EU AM AUZIT PE UN FORUM, RMN POATE PROVOCA INSUSI EL TUMORI CEREBRALE??????
5 comentarii
0
16-12-2009, ora 21:00
mari_36gl
Nu este medic/terapeut
mari_36gl
nu stiu ce sa zic...eu pt maine sunt programata sa fac RMN la cap...
0
16-12-2009, ora 21:52
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
RMN-ul, ca cele mai multe metode de diagnosticare (CT, ultrasunete, substante radioactive inoculate in organsim, radiografie) au efecte nocive de 100%.

Intrebarea care se pune la astfel de investigatii:
a) cat de mare este riscul ca sa se gaseasca ceva care doctorii nu inteleg si care atribuie unui proces
negativ creeind in mod inuti frica pacientului si indemnandu-l sa faca lucruri daunatoare
b) cat de mare este sansa de vindecare cu metodele alopate in caz ca se descopera cu adevarat ceva real
c) cat de mare este sansa sa nu se descopere nimic

Adica cui folosesc la urma urmei aceste investigatii care aduc celor care le fac o sumedenie de bani (indiferent de cine sunt platite) ?
0
16-12-2009, ora 23:00
dr.emanuel
Nu este medic/terapeut
dr.emanuel
Prima intrebare ar fi : DE CE AI VREA SA ITI FACI UN R.M.N.? Asa te-ai exprimat :as vrea sa imi fac un rmn la cap". DE CE?
Bun, acum indiferent de cauza pentru care ai vrea sa iti faci un R.M.N. la cap, acesta nu iti va cauza mai multe efecte secundare decat statul cu celularul (daca ai) la ureche.
0
17-12-2009, ora 11:27
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
RMN este mult mai puţin toxic şi rău decât orice metodă care foloseşte raze X- cum ar fi radiografie, tomografie etc. Fiind o metodă atât de puţin toxică se poate recomanda chiar şi femeilor gravide, deci efecte secundare nu o să ţi dea. Atât că durează multicel, timp în care trebuie să stai întins nemişcat.
Ideea este că orice investigaţie complexă cum e RMN ul ar trebui să fie făcută doar în caz de nevoie: ai simptome sau ceva, ţi-a recomandat un doctor?
în niciun caz nu provoacă tumori cerebrale
0
19-12-2009, ora 17:49
stana bogdan
Nu este medic/terapeut
stana bogdan
atunci voi face, sa vad daca am ceva
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.