rmn genunchi
am facut o entorsa la genunchi pe 8 martie si am facut rmn-ul pe 2 mai.Rezultatul examinarii:
-leziune gradul II/III corn posterior menisc extern
-ligament incrucisat ant cu semnal heterogen, cu aspect de leziuni elongative
-ligament incrucisat post, ligamente colaterale indemne
-edem extins la niv platoului tibial cu posibil traiecte de fractura la nivel condilian tibial intern
-fluid minim la nivelul retinaculului patelar
-zona de 6 mm cu aspect de insula osoasa condil femural intern
-posibil instabilitate patelo-femurala
In aprilie am facut 12 sedinte de kineto-terapie.In prezent piciorul este stabil, genunchiul nu ma doare.As dori sa stiu daca este necesara o operatie pentru a ma recupera complet.
-leziune gradul II/III corn posterior menisc extern
-ligament incrucisat ant cu semnal heterogen, cu aspect de leziuni elongative
-ligament incrucisat post, ligamente colaterale indemne
-edem extins la niv platoului tibial cu posibil traiecte de fractura la nivel condilian tibial intern
-fluid minim la nivelul retinaculului patelar
-zona de 6 mm cu aspect de insula osoasa condil femural intern
-posibil instabilitate patelo-femurala
In aprilie am facut 12 sedinte de kineto-terapie.In prezent piciorul este stabil, genunchiul nu ma doare.As dori sa stiu daca este necesara o operatie pentru a ma recupera complet.
2 comentarii
in prima faza ar trebui sa cautati un ortoped bun in artroscopia genunchiului pentru un examen fizic. daca examenul fizic confirma leziunea de menisc atunci trebuie luat in considerare o artrosopie a genunchiului, pentru ca leziunile de menisc nu se vindeca de sine.
ar trebui clarificat si posibilitatea fracturii de condil tibial. RMN-ul nu este ideal pentru examinarea fracturilor, in acest sens ar trebui facut un CT, care este mult mai adecvat pentru acest diagnostic. in prima faza consultati-va cu un medic ortoped, care, daca il considera necesar sa va trimita la un CT
ar trebui clarificat si posibilitatea fracturii de condil tibial. RMN-ul nu este ideal pentru examinarea fracturilor, in acest sens ar trebui facut un CT, care este mult mai adecvat pentru acest diagnostic. in prima faza consultati-va cu un medic ortoped, care, daca il considera necesar sa va trimita la un CT
Buna ziua!
Dupa o cazatura la ski am resimtit o durere ascutita in partea interna a genunchiului drept, durerea s-a remis curand, am facut electroterapie 10 sedinte si merg la kinetoterapie si acum. Intre timp am facut doua mici subluxatii la acelasi genunchi, ceea ce m-a trimis la RMN.
Diagnosticul este : LIA rupt complet, semnale lichidiene discrete localizate antero-extern si antero-intern fata de condilii femurali, centro-articular anterior, intra-articular intern juxta-meniscal, respectiv postero-extern si superior fata de condilui femural intern, extra-articular posterior fata de tendonul si muschiul de vecintatate.
Va rog mult sa imi spuneti care este conduita in continuare.
Kinetoterapeutul mi-a spus ca este inevitabila interventia de ligamentoplastie, pentru siguranta pe mai departe a genunchiului.
Va multumesc!
Dupa o cazatura la ski am resimtit o durere ascutita in partea interna a genunchiului drept, durerea s-a remis curand, am facut electroterapie 10 sedinte si merg la kinetoterapie si acum. Intre timp am facut doua mici subluxatii la acelasi genunchi, ceea ce m-a trimis la RMN.
Diagnosticul este : LIA rupt complet, semnale lichidiene discrete localizate antero-extern si antero-intern fata de condilii femurali, centro-articular anterior, intra-articular intern juxta-meniscal, respectiv postero-extern si superior fata de condilui femural intern, extra-articular posterior fata de tendonul si muschiul de vecintatate.
Va rog mult sa imi spuneti care este conduita in continuare.
Kinetoterapeutul mi-a spus ca este inevitabila interventia de ligamentoplastie, pentru siguranta pe mai departe a genunchiului.
Va multumesc!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5Leziune genunchi drept cu intindere ligament incrucisat anterior
- 5Rezultat RMI la genunchi
- 1rmn genunchi
- 5entorsa genunchi, rmn genunchi... rezultate
- 1Interpretare RMN genunchi
- 4citire RMN genunchi
- 5rezultat RMN genunchi
- 1rmn genunchi copil
- 4rezultata RMN genunchi
- 7Rezultate RMN genunchi drept
- 7Interpretare RMN genunchi