Rinoree postnazala - bronsita ?

29-05-2020
sorinaGeorge
Nu este medic/terapeut
sorinaGeorge
Buna ziua,
De mai multi ani am diagnostic de "post nasal drip" care imi provoca nevoia de a-mi drege vocea si de a tusi des.
Pana sa am acest diagnostic, am fost la consult la multi doctori cu diverse specialitati - ORL, gastro-entero, ecografie pt tiroida, analize de sange inclusiv cele de tiroida. Totul normal, in parametri. Mai multi medici ORL, mi-au spus ca aceasta picatura post nazala se datoreaza unei deviatii de sept. Pentru asta, zilnic imi curat nasul cu mult ser fiziologic.

Problema este ca, de cateva luni, observ si o respiratie suieratoare, pe ultima suta de metri, adica, atunci cand respir normal, nu se aude nimic, dar cand imi umplu plamanii la maxim, pe ultima bucatica de respiratie se aude un wheezing. Uneori, tusind, am expectorat putin mucus alb/galben.
Tusea asta ma oboseste foarte rau. Am senzatia ca mi se dilata venele din cap. La ora 12 ziua, eu sunt deja epuizata de efortul de a tusi.

Va rog frumos spuneti-mi:
1. eu am deviatia de sept de vreo 20 de ani. Este posibil sa apara rinoree postnazala, dupa atat de mult timp, in care nu am avut nici o manifestare ?
2. de la picatura post nazala, este posibil sa se duca mucozitatile in plamani ?
3. CEA MAI IMPORTANTA INTREBARE: ce as putea face pentru a scapa de mucusul din plamani (in afara de operatia de deviatie de sept, pe care o aman momentan).
Va multumesc !
2 comentarii
0
10-06-2020, ora 13:48
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Bună ziua! Corectați deviația de sept, dar ați putea face și o radiografie toracică, o spirometrie și eventual un exudat faringian. Simptomatologia dumneavoastră ține în principal de ORL, dar ca să excludeți ceva pulmonar puteți face și investigațiile recomandate mai sus, Alte simptome mai aveți? Dacă mai aveți întrebări vă răspund cu drag! O zi binecuvântată!
0
24-06-2020, ora 10:48
sorinaGeorge
Nu este medic/terapeut
sorinaGeorge
Buna ziua,
Multumesc pentru raspuns !
Am facut exudat faringian si nu a iesit nimic.
Dvs mi-ati spus probabil ordinea fireasca a lucrurilor, DAR in conditii de Covid, nu ma primeste nimeni sa fac operatie la cerere. Deci operatia pica, pentru urmatoaele luni de zile (probabil pana la anul).
Intrebarile mele:
1. eu am deviatia de sept de vreo 20 de ani. Este posibil sa apara rinoree postnazala, dupa atat de mult timp, in care nu am avut nici o manifestare ?
2. de la picatura post nazala, este posibil sa se duca mucozitatile in plamani ?
3. CEA MAI IMPORTANTA INTREBARE: ce as putea face pentru a scapa de mucusul din plamani (in afara de operatia de deviatie de sept, pe care o aman momentan).

Multumesc mult !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.