Rinită și sinuzită

28-02-2019
forestrian
Nu este medic/terapeut
forestrian
Bună ziua,

Am o problemă cu nasul de ceva vreme. Am fost operat de deviație de sept în urmă cu douăzeci de ani, acum având 52 de ani. Și după operație, am observat că atunci când răcesc, din nara stângă am ceva secreții mai închise la culoare care trec greu. Anul trecut am făcut și o sinuzită urâtă maxilară dublă, cu etmoidală stângă, conform CT. Problema actuală este că după un episod de viroză care mi-a prins și flaringele, cu debut în urmă cu zece zile, am rămas cu o secreție galbenă-alburie, vâscoasă, care mi se desprinde greu, dimineața având și cruste. Am făcut un tratament până ieri cu ibu sinus și bromhexin, pentru că și tușesc și elimin mucus vâscos de pe bronhii.Am observat că dorm mai bine, dar îmi usucă crustele. Nu reușesc să dorm bine noaptea, mă trezesc cu nasul înfundat, tușesc noaptea pe la ora 2-3 și nu mai readorm. Secreția continuă să mă supere, o fi vreo rinită purulentă? Cum o pot trata corect. Precizez că la consultul ORL de anul trecut s-a constatat că am cornetele din stânga micșorate. Nu cred acum să am sinuzită. Vă mulțumesc!
1 comentarii
0
28-02-2019, ora 10:15
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1.radiografie la radacina dintilor de sus de sub sinus si consult la stomatolog.. acoolo se afla originea problemelor
2 consult la gastrologie si schimbarea stilului alimentar pentru a evita un reflux gastro esofagian in somn. asta intretine o inflamatie pe faringe si in spatele nasului.. care ducela aceste probleme.. inclusiv problemele cu somnul
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Îmi curge apă din nas
  •