Rinita cronica atrofica - informatii

16-09-2009
DANIEL1980
Nu este medic/terapeut
DANIEL1980
Buna ziua ma numesc Daniel am 29 de ani si de curand am fost diagnosticat cu RINITA CRONICA ATROFICA in urma unei endoscopii nazale. Am si eu o intrebare deoarece in ziua respectiva consultatia si restul au mers foarte repede am uitat sa-l intreb pe domnul doctor in ce consta operatia? ptr. ca mi-a recomandat operatia. Poate cineva sa-mi dea un o informatia de acest gen s-au daca exista vre-o alternativa operatiei, de exemplu un tratament naturist. Va multumesc
10 comentarii
0
22-10-2009, ora 14:07
SCUMPY
Nu este medic/terapeut
SCUMPY
Buna, ma numesc Adriana si eu sufar de aceeasi boala.Eu am facut operatia si putem discuta mai multe, am boala aceasta de 5 ani.pa
0
26-10-2009, ora 11:42
lilienache7@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
lilienache7@yahoo.com
Buna ziua ma numesc Liliana si eu sufar de aceasta boala ma chinuie ingrozitor si nu mai stiu ce sa fac daca poate cineva sa-mi dea un sfat sunt disperata nu stiu ce sa mai fac ma deranjeaza si nu stiu ce sa mai iau m-ar interesa un tratament naturist.Multumesc.Astept un raspuns.
0
27-10-2009, ora 11:19
DANIEL1980
Nu este medic/terapeut
DANIEL1980
Adriana m-am operat si eu pe 6 octombrie si sete mult mai bine merg inca la controale, am fost zilnic timp de o saptaana iar acum o data pe saptamana azi urmez sa ma duc iar, ma simt mult mai bine dupa 3 saptamani chiar daca ma trezesc infundat dimineata imi revin pe parcurs. Liliana m-am documentat ceva timp pe diverse situri ptr. rinita asta nu prea exista nici un fel de tratament si chiar daca aar exista doar amelioreaza eu unul iti recomand operatia care este foarte simpla e adevarat urmatoarele 2 zile e putin nasol dar nu este nimik de speriat, unde m-am operat eu opera ctae 9 pe zi operatia durand in jur de 40 min cu anestezie totala.Curaj decat sa suferi o viata intreaga mai bine 2 zile care pot sa fie mai nasoale s-au poti sa nu ai nimik depinde de cum reactioneaza corpul la operatie. Iti doresc succes.Dani
0
27-10-2009, ora 12:08
SCUMPY
Nu este medic/terapeut
SCUMPY
Daniel si eu m-am operat acu 2 ani, mi-a fost bine 1 an de zile apoi a fost la fel, urmez tratamente si acum ca si cand nu as fi facut operatia.Nu mai stiu ce tratamente sa fac.
0
17-11-2013, ora 00:50
lilienache7@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
lilienache7@yahoo.com
Buna ziua.am si eu o intrebare pentru domnul doctor sau pentru orice persoana care a trecut printr'o experienta asemanatoare.M'am operat in luna septembrie la Bucuresti, la o clinica foarte renumita, la un doctor foarte cunoscut.Operatia se numeste criptoliza cu laser, toate bune si frumoase, dupa exact doua luni de la operatie au aparut aceleasi simptome ca si inainainte de operatie.Sunt disperata daca cineva poate sa imi spuna ce s'a intamplat si ce as putea sa fac acum.Vreau sa precizez ca aceasta problema imi afecteaza foarte mult viata de zi cu zi.Multumesc anticipat.
0
11-01-2014, ora 17:52
Xanthippa
Nu este medic/terapeut
Xanthippa
In caz de rinita atrofica fara ozena, adica fara cruste fetide, ci doar cu subtierea mucoasei nazale, sunt utile: BEPANTHEN (cu dexpanthenolul pe care il contine), UNGUENT cu PROPOLIS (propolis in glicerina, de la APIFARM - APIMEDICA), ULEI de SUSAN (comestibil, nu cosmetic, de la PLAFAR), ULEI de ARGAN (dar sa fie tot comestibil, caci altfel irita mucoasa).

Intern, sa se ia Fe, complexul de B-uri, vitamina C.

Daca e si cu cruste, de la o infectie sau din cauza hormonala, trebuie si antibiotice, inclusiv topice (local) si mai multe chestii. Se poate face si operatie de ingustare a lumenului foselor nazale, dar inteleg ca de cele mai multe ori revin la largimea anterioara operatiei, cam intr-un an.

Unii fac rinita atrofica in urma unor operatii la cornete sau la sinusuri. In America a aparut, in 2007, si o carte: "HAVING NASAL SURGERY? DON'T YOU BE A VICTIM OF EMPTY NOSE SYNDROME", de Chris(topher) Martin. BOALA SE NUMESTE SINDROMUL NASULUI VID. Acolo, in SUA, se fac operatii de reconstructie a cornetelor, cu implant de silicon, acril sau chiar pasta de teflon, din cate inteleg, in peretele lateral al narilor. De ex., dr Steven Houser.

Am mai citit despre un doctor din Italia, Milano, care face injectari cu factor de crestere din sangele sau plasma propriului organism, ajutand tesutul cornetelor sau al mucoasei sa isi revina, sa creasca la loc. Medicul se numeste ENRICO DONDE, iar metoda - " PLATELET RICH PLASMA". Il puteti cauta si contacta pe acest doctor pe Net, isi da si mailul, Facebook-ul si nr-ul de telefon.
0
11-01-2014, ora 21:55
Xanthippa
Nu este medic/terapeut
Xanthippa
Sunt buni si AEROSOLII CU PROPOLIS (solutia e procurabila de la APIFARM - APIMEDICA). De asemeni, INJECTII cu ACID HIALURONIC !!!
1
29-05-2015, ora 00:19
lili6
Nu este medic/terapeut
lili6
Buna seara..si eu am rinita, dar nu atrofica..m-ar interesa sa stiu daca este mai bine sa faci operatie sau nu..inca nu m-am decis, pt ca momentan nu s-a agravat... am si deviatie de sept si cornete, este mai greu cu respiratul.ultima data am folosit BIORINIL picaturi, mi-a recomandat cineva, in combinatie cu vitamina C efervescent, chiar mi-a facut foarte bine, mi s a desfundat si nasul si nu mai aveam gatul iritat. Multa sanatate!
0
31-05-2015, ora 13:15
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
aici pe forum ( boli ORL, simptome..nas gat, urechi)
o sa gasesti mute sfaturi despre
rinita hipertrofica
rinita vazomotorie
care o sa te ajute sa eviti operatia
dar daca deviatia de sept este majora si intretine rinita..e mai bine sa operezi septul nazal
0
20-08-2018, ora 01:51
Alexandra Nic
Nu este medic/terapeut
Alexandra Nic
Buna seara,

am vazut destul de multe informatii despre cornetele nazale operate si sindromul nasului vis sau problemele aparute ulterior, de a nu simti aerul etc. Sufar de acest sindrom si vreau sa stiu dc vreunul dintre voi a gasit vreo solutie intre timp.

Am fost la mult ORL isti si din pacate nu am dat inca de cap problemei nasului uscat.

Nasul arata foarte bine si este complet liber, doar cornete nazale si chilii din nas sunt inca in refacere. Am incercat ulei de susan, rinoil si inhalatii cu respisun. Toate isi fac efectul, dar ptr o durata foarte scurta. Un Orl ist mi a recomandat sa incerc sa mi gasesc un spray nazal cu acid hialuronic, dar din pacate in tara nu se mai gasesc. O sa revin cu feedback dupa ce il testez. Adaug totusi si simptomele mele, poate ajuta in identificarea unei solutii: nas uscat, senzatie de lipsa de aer in special in spatele nasului, la ult cornete, hiperactivitatea bronsica, mai exact senzatie de durere in piept, la plamani, fac din cd in cd spasm pe bronhii ptr k ma tot fortez sa trag aer, inhalatorul ajuta pe moment, dar nu fac abuz ptr a nu ajunge la complicatii sau dependenta cum sunt astmaticii, dc nasul este foarte umed atunci cd fac inhalatii este totul perfect, dar dupa revin la starile initiale, insomnii, stari de anxietate, atacuri de panica, aerul rece il percep extrem de pozitiv, as sta numai cu aerul conditionat in nas dc nu ar fi atat de nociv si plin de bacterii, unguentele nazale imi infunda porii sau cel putin asta este senzatia pe care o percep, senzatie de muc in nas intre ultimele cornete si cerul gurii etc.

Am uitat sa mentionez ca dupa rinoplastie, radiofrecventa la toate cornete nazale mi s a lasat si cerul gurii, fapt ce imi bloca in timpul somnului fluxul de aer. slava domnului am rezolvat o prin radiofrecventa, dar nu si cornetele nazale.

Va rog frumos sa mi dati un raspuns si solutii dc ati gasit ceva nou! O sa va tin si eu la curent.

Multumesc frumos!

Alexandra
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: