rezultat exudat faringian, va rog o parere!

29-04-2009
roxanascarlat
Nu este medic/terapeut
roxanascarlat
Am o fetita de 3 ani si jumatate si la 4 rezultate din 7 de exudat faringian a iesit bacteria proteus. In urma sfatului medicului de familie i-am administrat tratament cu antibiotice respectiv: augmentin sirop 7 zile, dupa care a facut febra, apoi i-am facut gentamicina injectabil 7 zile si din din a treia zi de gentamicina i-am administrat si negram pasile timp de 10 zile. Dupa tot acest tratament ea inca mai are gatul putin rosu si tuseste cate putin. Mentionez ca primul rezultat cu proteus a fost in ian 2009 si pentru ca tusea f rau i-am dat f multe siropuri pt tuse. Speriata fiind am fost cu ea la Budimex la Bucuresti si un medic de acolo a tratat cu totala indiferenta diagnosticul meu cu proteus in gat spunandu-mi ca acest microb in gat nu se ia in seama si ca tratamentul facut a fost total neadecvat. Nu stiu ce sa mai cred si unde sa ma mai duc! Va rog, vreau si eu un raspuns!
5 comentarii
0
17-05-2009, ora 13:53
Dr. Genoveva Hiastru
Pediatrie, Bucuresti
Dr. Genoveva Hiastru
Buna ziua,
aceasta bacterie este destul de neobisnuita pentru flora faringiana a copiilor, poate fi favorizata de deficite de imunitate locala sau generala a organismului, infectii/ supuratii cronice faringiene iar in conditii de scadere a imunitatii copilului sa genereze pneumonii.Frecvent este cauza de meningita la nou-nascuti sau de infectii urinare recurente, care survin la copii sau adulti cu litiaza urinara.
In cazul copilului dvs, cred ca cel mai bine trebuie efectuat tratamentul in functie de antibiograma- astept informatii legate de antibiograma, si in functie de antecedentele de boala si de factorii de risc ai copilului dvs.
Multa sanatate.
dr Hiastru, medic pediatru
0
17-05-2009, ora 22:01
roxanascarlat
Nu este medic/terapeut
roxanascarlat
Buna ziua,
In primul rand, va multumesc f mult pentru raspuns, incepusem sa-mi pierd speranta ca-mi va mai raspunde cineva.
De cand am trimis mesajul s-au intamplat mai multe lucruri: in primul rand fetita este bine, nu foarte bine ca mai tuseste cam de 1-2 ori pe zi dimineata. Am fost cu ea la control la Bucuresti la dl doctor Stanciu de la Budimex si mi-a spus ca proteusul in gat nu se ia in seama. Mi-a dat sa-i fac un set de analize (de sange, urina si scaun, fara exudat) si cand am fost cu ele sa le citeasca mi-a spus ca nu are nimic. La primul consult mi-a dat ca medicamente: septilin sirop si transilotren pastilute de supt. Dupa o saptamana, cu aceleasi analize am fost si la d-na dr. Jianu Niculina de la Sanador care, la fel mi-a spus ca fetita nu are nimic. Este posibil, nu stiu ce sa mai cred? Sa ii fac din nou exudatul?
0
19-05-2009, ora 08:00
Dr. Genoveva Hiastru
Pediatrie, Bucuresti
Dr. Genoveva Hiastru
Buna ziua,
pentru tuse poti sa-i dai un fluidifiant usor, gen, Rhinathiol sau Eurespal si fara antibiotic deocamdata.Daca analizele din sange si urina au iesit normale, nu-ti fa probleme.Apropos, ai facut culturi din urina si din scaun?Exudatul poti sa il repeti pentru linistea ta.
Daca fetita are stare generala buna, este apetenta, are chef de joaca, si nu are simptome de boala, las-o in pace.
Dr. Hiastru
0
09-06-2009, ora 14:10
crisebi
Nu este medic/terapeut
crisebi
Buna ziua,
Baietelul meu de 1an si jumatate a fost diagnosticat cu mononucleoza infectioasa.In fisa de externare este scris "Purtator nazal si faringean de stafilococ auriu".In graba am uitat sa intreb ce inseamna, asa ca va rog, daca puteti sa imi explicati ce este si daca e nevoie de tratament.
Va multumesc
0
10-06-2009, ora 19:42
Dr. Genoveva Hiastru
Pediatrie, Bucuresti
Dr. Genoveva Hiastru
Sunt multi copii si adulti purtatori de stafilococ si care nu au manifestari clinice patologice legate de acesta.Fiind vorba de un copil de 1 an si jumatae, va recomand sa-i repetati exudatele peste o saptamana si sa-i dati tratament cu antibiotic in functie de antibiograma, deoarece, in conditii de scadere a imunitatii, copiii pot face infectii severe pleuro-pulmonare stafilococice, sau pot transmite acest microb la alte persoane cu imunitate scazuta, sugari mici sau batrani, la care sa le declanseze boala pe care am amintit-o.Va recomand sa va faceti exudat nazal si la adultii din casa, pentru ca puteti fi sursa de la care copilul a luat acest microb, in special daca nu merge inca in colectivitate.Sa-mi spuneti ce-ati mai facut , lasati-mi raspunsul pe blogul meu http://pediatru.wordpress.com/.

Cu bine.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul