Rezultat ecografic grav? | Forumul Medical ROmedic

Rezultat ecografic grav?

09-01-2024
Allle
Nu este medic/terapeut
Allle
urma unor dureri pelviene și de mijloc am efectuat un eco abdominal. De acolo am fost trimisa la ginecolog unde în urma ecografiei transvaginale dna dr a spus ca am un fibrom f vascularizat care este cam jos spre col și ca îmi recomanda biopsie. Apoi am văzut pe trecut pe foaia de recomandare la comentarii "FOrmatiune tumorala endocol.rec chiuretaj biopsic fractionat". Sunt ff specriata gandindu ma ca este cancer. De ce a spus fibrom și a scris dormatiune tumorala? Am șanse sa fie fibrom sau o formatiune benigna? Sau fac aceasta biopsie ca să aflu stadiul de malignitate? Dna dr nu a vrut sa-mi dea mai multe detalii. Va multumesc
3 comentarii
1
10-01-2024, ora 18:52
tassevasi
Nu este medic/terapeut
tassevasi
Pai tot ce creste in uter sunt fibroame, poate sa fie 1-2 ori mai multe, care cresc in diferite pozitii, aceste fibroame trebuesc eliminate numai prin operatie. De regula tot ce creste in organism sunt formatiuni tumorale (benigne ori maligne ) dar nu este obligatoriu de natura canceroasa. Asa ca nu mai fiti speriata ca nu e cancer malign, de regula fibroamele sunt benigne.
0
10-01-2024, ora 19:32
Allle
Nu este medic/terapeut
Allle
M a speriat ca scrie endocol, știind ca fibroadenom sunt pe uter și nu în col
1
17-01-2024, ora 14:26
Dr. sexolog Adrian Sadovnic
Urologie, Chişinău, Republica Moldova
Dr. sexolog Adrian Sadovnic
Buna ziua...

endocol - inseamna pe partea interna a colului uterin, adica nu din vagin, dar din uter spre col..
Si referitor la formatiune tumorala :

1. pentru a pune diagnostic de fibrom este nevoie - biopsie
2. pentru a face biopsie este necesara o indreptare personalizata si motivanta ( formatiune de volum )
3. va recomanda pe viitor daca ceva nu e clar, intrebati imediat perosnalul medical !

sanata va dorim si sarbatori fericite !!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: