Rezultat ecografic grav?
urma unor dureri pelviene și de mijloc am efectuat un eco abdominal. De acolo am fost trimisa la ginecolog unde în urma ecografiei transvaginale dna dr a spus ca am un fibrom f vascularizat care este cam jos spre col și ca îmi recomanda biopsie. Apoi am văzut pe trecut pe foaia de recomandare la comentarii "FOrmatiune tumorala endocol.rec chiuretaj biopsic fractionat". Sunt ff specriata gandindu ma ca este cancer. De ce a spus fibrom și a scris dormatiune tumorala? Am șanse sa fie fibrom sau o formatiune benigna? Sau fac aceasta biopsie ca să aflu stadiul de malignitate? Dna dr nu a vrut sa-mi dea mai multe detalii. Va multumesc
3 comentarii
Pai tot ce creste in uter sunt fibroame, poate sa fie 1-2 ori mai multe, care cresc in diferite pozitii, aceste fibroame trebuesc eliminate numai prin operatie. De regula tot ce creste in organism sunt formatiuni tumorale (benigne ori maligne ) dar nu este obligatoriu de natura canceroasa. Asa ca nu mai fiti speriata ca nu e cancer malign, de regula fibroamele sunt benigne.
M a speriat ca scrie endocol, știind ca fibroadenom sunt pe uter și nu în col
Buna ziua...
endocol - inseamna pe partea interna a colului uterin, adica nu din vagin, dar din uter spre col..
Si referitor la formatiune tumorala :
1. pentru a pune diagnostic de fibrom este nevoie - biopsie
2. pentru a face biopsie este necesara o indreptare personalizata si motivanta ( formatiune de volum )
3. va recomanda pe viitor daca ceva nu e clar, intrebati imediat perosnalul medical !
sanata va dorim si sarbatori fericite !!!
endocol - inseamna pe partea interna a colului uterin, adica nu din vagin, dar din uter spre col..
Si referitor la formatiune tumorala :
1. pentru a pune diagnostic de fibrom este nevoie - biopsie
2. pentru a face biopsie este necesara o indreptare personalizata si motivanta ( formatiune de volum )
3. va recomanda pe viitor daca ceva nu e clar, intrebati imediat perosnalul medical !
sanata va dorim si sarbatori fericite !!!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4despre fibrom
- 1fibrom uterin
- 3ganglion in zona genitala.. tare si nedureros
- 5ecografie transvaginala la o virgina
- 0analize - ecografie abdominala
- 1sarcina cu fibrom
- 2Fibrom uterin subseros
- 5Ecografie abdominala completa
- 3Ecografie abdominala
- 0Fibrom intrauterin
- 0detalii ecografie vaginala
- 11fibrom in sarcina, fara probleme
- 0Ecografie abdomen + pelvis
- 2Fibrom
- 0Fibrom uterin de 2cm
- 0La radiografie abdominala se vedea fatul daca era sa fiu insarcinata?
- 0Poate la ecografie să-ți întrerupă sarcina în mod voit?
- 0CBIH usor dilatat
- 1Fibrom mare in sarcina.
Mai multe informații despre: Fibromul uterin ecografia transvaginala ecografia abdominala
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: