rezultat ecograf ovar cu formatiune solida

03-11-2007
claudia1601
Nu este medic/terapeut
claudia1601
de doua zile sunt la limita intre panica si isterie. am facut o ecografie ptr prima oara dupa 10 ani, stiind ca am ovar polichistic de la varsta de 18 ani. la ecografie totul a iesit normal mai putin ovarul drept marit prezentand o formatiune solida heterogene de 48 mm cu semnal vascular, iar doctorita m-a speriat reactionand ceva de genul : e musai operatie. sunt programata la un control mai amanuntit ginecologic. fraza "semnal vascular" ma sperie cel mai mult. este asta semn clar ca e tumora? exista tratamente alternative, care sa evite operatia? sau in cazul operatiei, este de preferat una laparscopica, sa fie cat mai putin invaziva si cu un termen de recuperare cat mai scurt? multumesc frumos ptr raspuns si interes.
3 comentarii
0
03-11-2007, ora 00:00
IUliaA
Nu este medic/terapeut
IUliaA
am si eu o intrebare.daca stiai ca d la varsta d 18 ani ai un ovar polichistic.d c ai facut ecografie dupa 10 ani?.din cate stiu eu pana acum.trebuie operat, dar nu trebuie sa t stresezi ca operatia nu e grea si nici periculoasa
0
05-11-2007, ora 00:00
claudia1601
Nu este medic/terapeut
claudia1601
in anul acela cred ca am facut vreo 7-8 ecografii. in urma primei, o doctorita a carei competenta nu o comentez aici, sustinea sus si tare, cu maicamea de fata, ca la cum arata uterul meu, sigur am facut un avort, eu fiind virgina la vremea aceea. ceea ce a determinat-o pe maicamea, intr-o completa isterie, sa ma tarasca prin spitale tot anul si sa ma acuze de tot felul. am facut inca vreo 6 ecografii la 6 doctori diferiti si nici unul din rezultate nu semana cu celalalt, parca era vorba de corpuri diferite ( chisturi ba pe stanga, ba pe dreapta, ba unul, ba doua). la ultima ecografie din acel an doctorul mi-a zis ca el nu vede nimic, nici un chist, nici pe stanga nici pe dreapta, si mi-am zis ok, atunci asta sa ramana rezultatul. sunt o fire robusta, nu am suferit niciodata nimic, fac controale ginecologice, e drept nu dese, poate unul pe an, dar nu mi-a zis nimeni nimic pana acum, si nedurandu-ma nimic, nu am mai fost la ecografii, care oricum mi-au lasat un gust amar.

asta pana acum cateva zile cand v-am zis ce am aflat. mentionez ca sunt inainte de ciclu si ca sunt in prima luna de pauza de anticonceptionale, dupa 4 ani de folosire. e posibil sa fie doar un aspect modificat al ovarului din aceste cauze? se poate evita operatia?
0
08-11-2007, ora 00:00
spy
Nu este medic/terapeut
spy
Bucuresti: cel mai bun medic pe ecografii transvaginale, este dr. Herghelegiu, pe care il gasesti la Spitalul privat Euroclinic si la clinica Medsana din bd. Primaverii. partea proasta este ca poti prinde programare dupa trei luni. eu am fost vazuta de 4 medici si toti m-au trimis la Herghelegiu pt. parere finala.
oricum, prietena mea s-a operat pt. acelasi lucru, recuperare rapida si dupa 5 luni a si ramas insarcinata. nu te teme. Mergi la acest doctor cu fisele vechi de la ceilalti doctori. Scurt s la obiect ca este foarte ocupat si trebuie sa-i retii atentia cu problema centrala nu cu pareri ale doctorilor. Mergi pe mana lui.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ecografia transvaginală - indicații, procedură, informații pacient
  •