ecografie transvaginala

15-12-2011
lorelei8
Nu este medic/terapeut
lorelei8
buna ziua, mi-am facut papanicolau si secretia si au iesit ok. medicul m-a trimis si la eco transvaginala - e prima data pt mine. as dori sa stiu cum e aceasta eco, doare, cat dureaza etc si ce poate sa iasa la aceasta eco. adica - daca au iesit ok celelalte rezultate, poate iesi ceva la eco ?
multumesc
3 comentarii
0
15-12-2011, ora 13:01
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Buna,
Ecografia transvaginala nu doare, doctorul iti va introduce respectivul instrument imbracat intr-un prezervativ in vagin si cam atat. Il va misca spre dreapta pentru a observa ovarul drept, si spre stanga de asemenea.. Si.. cam atat..
Cu privire la cea de-a doua intrebare si anume daca se poat gasi ceva in neregula la ecografie desi rezultatele la analize au iesit in regula, raspunsul este DA, pentru ca sunt doua teste diferite care arata lucruri diferite.
Ecografia dureaza destul de putin, 5 min sa zicem, depinde daca sunt sau nu probleme, un lucru e cert, nu ai de ce sa iti faci griji, nu doare.
0
15-12-2011, ora 13:06
lorelei8
Nu este medic/terapeut
lorelei8
multumesc mult pt raspuns! ce anume poate aparea la eco? ma refer la chestii urate, care sa necesite operatii etc..
0
17-12-2011, ora 14:22
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Pot sa apara de exemplu chisturi ovariene care sunt foarte intalnite insa daca tu te simti bine si menstruatia vine regulat, nu ai nici un fel de dureri in zona ovarelor mai mult ca sigur nu se va gasi nimic in neregula nici la ecografie. Stai linistita.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ecografia transvaginală - indicații, procedură, informații pacient
  •