Rezultat anatomie patologica
Buna ziua. In luna octombrie 2018, la testul papanicolau mi-a iesit HSIL, HPV 16. Am facut conizatia in octombrie, iar rezultatul de la anatomie patologica arata astfel:
"Buza anterioara: fragmente tisulare exocervicale, ZT si endocol cu aspecte de leziune intraepiteliala cervicala scuamoasa de grad inalt: displazie severa CIN 3 si carcinom in situ CIS cu extindere glandulara multifocala (proliferare celulara cu pierderea polaritatii si dezorganizare structurala totala, pleomorfism nuclear, mitoze atipice.
Buza posterioara; (.)de grad scazut si inalt CIN1 si CIN2: atipii koylocitare, proliferare celulara cu pierderea polaritatii si dezorganizare structurala 1/3-2/3, rare mitoze atipice.
Marginea exciziei aparent fara leziuni displazice, cu modificari de coagulare"
Acum, la 4 luni de la conizatie testul Pap a iesit fara leziuni. Inteleg ca este bine, si la 6 luni de la conizatie voi repeta tiparele HPV. Intrebarea mea este: aceasta leziune poate recidiva sau voi avea o predispozitie la o noua leziune, sau sansele sunt aceleasi ca si in cazul unei femei din populatia generala? Ar trebui sa cer parerea unui oncolog? Multumesc!
"Buza anterioara: fragmente tisulare exocervicale, ZT si endocol cu aspecte de leziune intraepiteliala cervicala scuamoasa de grad inalt: displazie severa CIN 3 si carcinom in situ CIS cu extindere glandulara multifocala (proliferare celulara cu pierderea polaritatii si dezorganizare structurala totala, pleomorfism nuclear, mitoze atipice.
Buza posterioara; (.)de grad scazut si inalt CIN1 si CIN2: atipii koylocitare, proliferare celulara cu pierderea polaritatii si dezorganizare structurala 1/3-2/3, rare mitoze atipice.
Marginea exciziei aparent fara leziuni displazice, cu modificari de coagulare"
Acum, la 4 luni de la conizatie testul Pap a iesit fara leziuni. Inteleg ca este bine, si la 6 luni de la conizatie voi repeta tiparele HPV. Intrebarea mea este: aceasta leziune poate recidiva sau voi avea o predispozitie la o noua leziune, sau sansele sunt aceleasi ca si in cazul unei femei din populatia generala? Ar trebui sa cer parerea unui oncolog? Multumesc!
4 comentarii
Aceiași diagnostic il am si eu..programarea la colposcopie este peste 1 lună.. din cauza acestei pandemi..daca pute ti sa imi spune ti u de a ti facut conizatia.si cum va simțiți.
Bună spune.mi cum esti?ce ai m.ai făcut de atunci?și eu sunt intr.o situație asemănătoare cu un hsil de 4 luni încerc sa scap de un streptococ sa ma poată curata acolo și nu reușesc!aștept răspuns mersi
Bună...cum sunteți?Cum ați trecut peste această situație?Cum e viața după acest diagnostic?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3va rog interpretare PAPANICOLAU
- 5am clasa 2 si 3 (papanicolau)...e grav?
- 6Intrepretare examen citologic
- 8va rog, sfatul unui medic ref la condilomatoza
- 3Rezultat test Babes-Papanicolau
- 3am primit urmatoarea concluzie: leziune scuamoasa intraepiteliala de grad inalt
- 0test papanicolau
- 2test papanicolau
- 5Rezultate analize Papanicolau contradictorii
- 0Interpretare analize PAP.
- 0Interpretare rezultat Papanicolau
- 0Conizatie cin 2/3
- 0Interpretare Papanicolau
- 0Interpretare rezultate Papanicolau, secretie vaginala si sumar urina
- 2HSIL, Displazie col uterin
- 0Flora bacilara
- 0Concluzie test papanicolau
- 0Inflamatie col + hpv
- 23Displazie col
Mai multe informații despre: Testul Papanicolau conizatia testul babes papanicolau
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: