Rezistenta virus HIV in mediu extern.Posibila infectare dupa o biopsie cutanata?

08-04-2023
valeriu77
Nu este medic/terapeut
valeriu77
Am facut o biopsie cutanata la cotul stang pentru psoriazis la sectia dermatologie a spitalului victor babes. am intrat in sala de mici interventii chirurgicale. Am intrat dupa o femeie de vreo 35- 40 de ani dupa cateva minute mi a facut anestezia 2 injectii in cot foarte dureroase. inainte de prima injectie era un bistruriu electric negru pe pat doamna doctor rezident i a zis tare asistentei : "ia bistruriu asta de aici si pune l mai incolo" sau "cat mai incolo" ceea ce asistenta a si facut l a luat de pe pat si l a pus pe o masa laterala la vreun metru de pat. Mi a facut cele 2 injectii cu anestezic dupa care a luat un bistriu obisnuit si a incercat sa mi preleveze tesut pentru biopsie dar fiindca pielea, crusta respectiva era foarte tare a incercat in vreo 4 locuri diferite timp de vreo 10 minute dupa care a zis ca nu poate sa recolteze cu bisturiu clasic si i a cerut asistentei bistruriu electric. destul de rapid asistenta a adus un bistruriu negru electric cu care mi a recoltat tesut pentru biopsie. Temerea mea, Frica mea e ca daca asistenta deorece se grabea, din viteza, a luat acelasi bistruriu electric negru cu care recoltase la persoana dinaintea mea si la care sa referit doctorita rezident cand la inceput i a spus asistentei "ia bistruriu ala de aici si pune l mai incolo sau mai departe " ceva de genul asta.
Gandul care ma macina uneori este ca daca pacientul dinaintea mea avea Hiv, femeia dupa care am intrat la biopsie (posibilitate maxim 1 %) si daca a folosit acelasi bistruriu electric (posibilitate mica, scazuta ) si daca dupa 25 minute cam atat au trecut probabil intre folosirea bisturiului electric eventual de la o persoana la alta ma mai infectez.
Referitor la ultimul aspect cu timpul am zis ca: 5 minute au trecut de cand a fost folosit bistruriul electric la persoana dinaintea mea era tot pentru biopsie si bistruriul a fost gasit pe pat, 10 minute de cand am intrat vb putin, doctorita rezident parca s a spalat pe mana, m am dezbracat mi a facut anesteziile alea 2 injectii si apoi vreo 10 minute cat a incercat sa mi preleveze proba cu bistruriul clasic dar nu a putut deoarece tesutul era foarte gros si se preleva greu a incercat in vreo 3-4 locuri dupa care a cerut bistruriul electric. Referitor la rezistenta HIV in mediul extern daca a existat vreo 25 minute intre o eventuala refolosire a bistruriului electric o eventuala picatura de sange mai e infectanta ?, se mai poate lua HIV?. Si sunt sanse sa nu ma infectez cu HIV daca au trecut 25 de minute intre refolosirea aceluiasi bistruriu ?. Stiu ca cand a inceput initial sa lucreze cu bistruriu clasic a tasnit sangele din cot si mi a zis sa nu ma mai uit si nu m am mai uitat, nu stiu cat se sangereaza la folosirea unui bistruriu electric.
Alte riscuri ca sa mi fac un test HIV nu sunt. Sunt abstinent sexual de cativa ani buni, de mult timp, am si o varsta si am si 170 kg la 170 cm cu probleme aferente diabet, tensiune, astm , varice, hepatita C etc. In 2018 in primavara am avut hepatita acuta C si ulterior cu ocazia diverselor evaluari pentru hepatita C mi s a facut si testul HIV de rutina, testele HIV negative, evaluari hepatita C aprilie 2018, iulie 2019, 2021.(Matei Bals, Victor Babes) Ideea ca alt risc decat acesta cu biopsia asta cutanata pentru HIV nu exista, sa mi fac testul HIV sau sa ma duc la un pshiholog /pshiatru..
1 comentarii
1
08-04-2023, ora 19:06
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Test hiv la 3 luni, 6 luni.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.