reumatism

27-03-2008
ralu_pp
Nu este medic/terapeut
ralu_pp
rezultate analize: VSH- 20; FIBRINOGENEMIE 710;ASLO 300; PROTEINA C REACTIVA - prezent si din cate am inteles leucocite 12.000.

diagnostig posibil: reumatism

spuneti-mi va rog mult numarul leucocitelor ar trebui sa ma ingrijoreze?
diagnosticul de reumatism este oare corect?
mi s-a recomandat ca femeie-29ani-sa-mi fac testul papanicolau
multumesc si multa sanatate!
nu stiu daca am postat bine aici intrebarea insa va rog mult daca am gresit sa ma indrumati catre sectiunea corecta.multumesc
4 comentarii
0
27-03-2008, ora 00:00
kid
Nu este medic/terapeut
kid
nr de leucocite este 4000-8000.nr lor crescut se poate intalnii in:infectii, traumatisme, interventii chirurgicale, boli neoplazice, infart miocardic acut.valorile normale pt ASLO sunt de 200ulml.la valoarea dumneavoasrta de 300..e posibil ca diagnosticul primit sa fie corect.mai consultai si un alt medic daca nu sunteti sigura de diagnosticul primit.valorile pt VSH sunt de 6-13mmh.nici aici nu stati prea bine.multa sanatate.
0
27-03-2008, ora 00:00
kid
Nu este medic/terapeut
kid
proteina C reactiva ar trebui sa fie negativa normal.
0
30-03-2008, ora 00:00
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
VSH crescut, Fibrinogen crescut, proteina C reactiva prezenta, toate acestea sunt caracteristice pentru un sindrom inflamator; leucocitele sunt si ele mari, si cred ca prin cresterea neutrofilelor, reflectand o infectie; ASLO este de asemenea mare; toate aceste modificari sustin diagnosticul de reumatism articular acut; ar trebui sa mergeti la un medic de familie sau internist pentru un examen clinic( evidentierea afectarii articulare, alte modificari); de asemenea ar fi necesar un exudat faringian; Si trebuie sa incepi un tratament corespunzator, cu o penicilina, sub supraveghere; Numai bine
0
29-04-2009, ora 23:29
Ioana-Roxana
Nu este medic/terapeut
Ioana-Roxana
Buna seara. Reumatismul articular acut se vindeca in urma tratamentului cu penicilina? Va multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: